Cum obținem și menținem Jobul de HR într-o Companie de IT, la Cluj-Napoca

Publicat pe 19 Mai 2017
Școala Informală de IT lansează primul program educațional de ”HR în IT”, la Cluj-Napoca, începând cu luna iunie 2017. Programul este dedicat persoanelor care activează în domeniul Resurselor Umane, în firme IT și non-IT, dar și studenților, masteranzilor care doresc să se specializeze în procesele de HR dedicate industriei de IT.

Datorită cererii mari de joburi în companiile IT, precum și a faptului că o mulțime de studenți și masteranzi caută acest domeniu corelat cu HR-ul, se resimte nevoia de programe noi, inovative, care sporesc tehnica dar și dezvoltarea proceselor de Resurse Umane în industria IT.

La acest program educațional sunt așteptate persoanele care au o minimă experiență în domeniul HR, în companii IT sau non-IT. Andreea Mare, Răzvan Voica și Anca Cosma vor fi mentorii sub îndrumarea cărora se va desfășura acest demers. Fiecare dintre aceștia are o experiență bogată în activități de IT Recruitment, Human Capital Management sau Talent & Performance Management și Training.

“Departamentul de HR din orice companie este unul vital, dar mai ales într-o companie de IT, unde cerințele de recrutare sunt deosebit de specifice. Impulsul de a crea și de a implementa acest program a venit chiar din piața de IT, este un proiect gândit pentru nevoile existente acum pe această piață. Foarte mulți manageri se lovesc de lipsa de cunoștințe practice și teoretice a personalului de HR în ceea ce privește domeniul IT. Ca o soluție la rezolvarea acestei probleme, aducem programul educațional de

HR în IT în atenția celor care doresc să se specializeze strict pe procesele de HR în IT. ”- Răzvan Voica, Managing Partner Școala Informală de IT, mentor în cadrul programului de HR în IT

Prin intermediul programului educațional ”HR în IT”, mentorii Școlii Informale de IT își doresc să-i învețe pe cursanți care este și ce anume presupune întreg spectrul de procese de HR specifice unei companii de IT. Se va pune accent pe latura practică a acestui domeniu, prin exemple specifice, studii de caz și bune practici relevante. Pe durata acestui program va fi derulat un proiect practic: stabilirea unei strategii integrale de HR pentru o companie de IT.

Programul are o durată de 2 luni, cu câte două sesiuni săptămânale – aceste sesiuni vor avea loc după ora 18:00. Curricula cuprinde noțiuni de Recruitment & Selection, Change Management, Motivation & Retention sau Offboarding (curricula poate fi accesată online).

Admiterea în cadrul programelui educational de ”HR în IT” se face prin intermediul unui interviu cu reprezentanții Școlii Informale de IT.

Școala Informală de IT a primit în ianuarie 2017 titlul „Education Program of the Year”, oferit de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), după ce în noiembrie 2016 a fost recunoscută „The most outstanding educational tech program” în cadrul Cluj Tech Industry Award.

Școala Informală de IT este un proiect de educație alternativă și reconversie profesională, axat pe educație prin mentorat, inițiat în 2013 la Cluj-Napoca. În cei trei ani de activitate, acest proiect a fost dezvoltat, pe rând, în alte trei orașe importante din țară: București, Timișoara, Iași si Brasov. Peste 2000 de persoane au beneficiat, în această perioadă de programele de mentorat și educație alternativă oferite de Școala Informală de IT în cele patru orașe. Programele oferite sunt structurate pe trei niveluri de cunoștiințe – inițiere, pregătire și specializare.

Înscrierile pentru programul educațional ”HR în IT” sunt deschise și se pot face online pe:

http://scoalainformala.ro/program/hr-cluj-napoca/

Domenii: HR

companies

Școala Informală de IT a primit în ianuarie 2017 titlul „Education Program of the Year”, oferit de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), după ce în noiembrie 2016 a fost...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!