Cum poți reduce disconfortul provocat de munca îndelungată la birou

Publicat pe 14 Ianuarie 2022
Află, din rândurile următoare, care sunt efectele asupra sănătății pe care le produce munca îndelungată de la birou și ce poți face pentru a contracara disconfortul resimțit în urma statului pe scaun timp de multe ore.

Ce efecte produce munca îndelungată la birou?

Apariția hemoroizilor

Statul pe scaun timp de multe ore ne afectează sănătatea foarte mult, neplăcerile fiind atât pe termen scurt, precum durerile ocazionale, cât și pe termen lung, cum ar fi dezvoltarea anumitor afecțiuni.

Una dintre frecventele neplăceri care poate apărea din cauza petrecerii unui timp îndelungat pe scaun, atât la bărbați, cât și la femei, sunt hemoroizii. Această boală reprezintă o inflamație la nivelul vaselor de sânge din zona canalului anal, iar persoanele sedentare sunt cele mai predispuse.

Statul îndelungat pe scaun poate favoriza hemoroizii din cauza constipației cronice care apare, de obicei, din cauza acestui tip de postură la birou. Astfel, este indicat să nu stai ore întregi nemișcat, să iei câte o pauză la fiecare oră, să te plimbi sau să faci exerciții fizice din poziția de șezut.

În cazurile grave, va trebui să consulți un medic proctolog, iar un remediu adjuvant în durerile cauzate de hemoroizi îl reprezintă supozitoarele special concepute pentru astfel de probleme.

Riscul crescut de a dezvolta boli cardiovasculare

Afecțiunile cardiace sunt mult influențate de alimentația necorespunzătoare, cum sunt mesele pe fugă sau fast-food de la birou, lipsa exercițiilor fizice (statul pe scaun contribuind la sedentarism) și un mediu de lucru stresant, favorizat de orele prelungite de muncă și deadline-uri.

Durerile de spate, ochi, cap și articulații

Printre cele mai rapide simptome care te vor anunța că mediul de lucru dăunează sănătății sunt durerile resimțite în întreg organismul. De obicei, durerea de spate este foarte prezentă, oferindu-ți indicii despre pozițiile incorecte pe care le adopți atunci când lucrezi de la birou.

Cefaleea și migrenele, alături de tulburările de vedere și durerile de mușchi de la nivelul gâtului și al feței, semnalează faptul că stai prea multe ore în fața ecranelor, concentrându-te și încordându-te constant. Mușchii sunt suprasolicitați, vederea este bombardată de stimuli vizuali luminoși, iar durerile apar și încet, dar sigur, bolile se dezvoltă.

Articulațiile, sunt, de asemenea, afectate de munca îndelungată la birou. Sistemul musculo-scheletal are de suferit de pe urma statului pe scaun ore în șir. Astfel, este esențial să compensezi aceste neajunsuri prin exerciții fizice, mers pe jos, plimbări în natură și practicarea unor sporturi în timpul liber.

Ce poți face pentru a preveni disconfortul provocat de munca la birou

  • Adoptă o postură corectă și reglează monitorul și tastatura în așa fel încât să fie adaptate înălțimii tale;
  • Ai grijă ca spatele să stea cât mai drept, iar șoldurile și genunchii să fie poziționați într-un unghi de 90 de grade;
  • Dacă trebuie să răspunzi la un apel telefonic, profită și stai în picioare sau plimbă-te;
  • Înainte sau după muncă, mergi pe jos;
  • Fă mici pauze la fiecare oră și întinde-ți mușchii;
  • Practică un sport în timpul liber;
  • Renunță la mesele rapide de la birou (produse procesate, fast-food) și ia-ți prânzul la pachet de acasă;
  • Odihnește-ți ochii, din când în când, privind pe fereastră sau într-un punct îndepărtat din birou.

Orele îndelungate de stat pe scaun afectează pe termen lung sănătatea întregului organism. Încearcă, pe cât posibil, să ai o viață cât mai activă și o dietă corespunzătoare!

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!