Cum poți depăși o criză financiară personală?

Publicat pe 11 Noiembrie 2019
Apariția unui impas financiar reprezintă o situație des întâlnită de aproape orice persoană. Evenimentele neprevăzute apar tocmai atunci când te aștepți mai puțin și îți afectează puternic stabilitatea monetară.

Pierderea locului de muncă, apariția unei boli sau un accident nefericit reprezintă factori cu un impact major negativ asupra stării financiare a oricărei persoane. Datoriile cresc, veniturile nu mai sunt constante și astfel apare o reală criză financiară din care simți că nu mai poți ieși.

Într-un context economic incert, chibzuința ar trebui să fie calitatea de bază a tuturor oamenilor pentru a avea o siguranță minimă că pot preveni dificultățile financiare pe care le întâmpină. Dacă te afli într-o situație dificilă, descoperă mai jos câteva moduri simple care te pot ajuta să o depășești cu succes.

Gestionează cheltuielile cu atenție

Dacă nu știi câți bani încasezi în fiecare lună și de ce sume ai nevoie pentru a supraviețui, în mod clar nu ai cum să-ți estimezi corect economiile. Prin urmare, este indicat să stabilești un buget și să te ții de el pentru a avea tot timpul o imagine clară asupra situației tale financiare. În acest fel, îți va fi mult mai dificil să ajungi într-o situație fără ieșire, deoarece bugetul reprezintă cel mai bun instrument de calcul care te ajută să nu cheltui mai mult decât produci. Vei fi surprins să descoperi cât de mulți bani poți economisi dacă alegi transportul în comun sau mersul pe jos în favoarea mașinii personale, renunți la cheltuielile inutile, mesele în oraș sau biletele la cinema.

Economisește pe termen scurt, mediu și lung

Planificarea și disciplina financiară te pot scoate din încurcătură atunci când bugetul tău este dat peste cap. Pentru a face față oricărui eveniment neprevăzut este esențial să reușești să pui deoparte o anumită sumă din câștigurile tale lunare. Ca să nu te împovărezi prea mult, poți începe cu un procent cât mai mic pe care să îl crești treptat. Ia în considerare faptul că orice sumă pe care o transferi lunar într-un cont de economii poate reprezenta salvarea ta într-un moment critic.

Găsește o sursă suplimentară de venit

Orice persoană poate lucra mult mai mult dacă își dorește să-și rotunjească veniturile. Stai la serviciu peste program, lucrează în weekend sau găsește-ți un al doilea job ca să câștigi mai mulți bani. Dacă te pasionează bricolajul, încearcă să creezi anumite produse hand-made pe care să le vinzi sau caută să realizezi diferite proiecte pe internet în timpul liber. Orice activitate în urma căreia poți să câștigi bani reprezintă un plus pentru bugetul tău.

Pune deoparte banii din prime sau comisioane

Dacă ai deja un buget bine stabilit care funcționează perfect și veniturile tale au crescut în ultima perioadă, încearcă să nu cazi pradă tentațiilor. Orice sumă primită ca primă, bonus de performanță sau comision trebuie încadrată la economii. Altfel spus, imaginează-ți că beneficiezi de aceleași câștiguri și ai aceleași cheltuieli, iar sumele suplimentare le poți pune lejer deoparte.

Încearcă să diminuezi consumul

Indiferent dacă te afli sau nu într-un impas financiar, este indicat să încerci întotdeauna să reduci consumul. Fă economii la apă, gaze sau electricitate, vânează perioada reducerile atunci când vrei să îți achiziționezi diferite haine sau dispozitive electronice, folosește cupoanele de reducere și cardurile de fidelitate la supermarket și încearcă să cumperi întotdeauna doar atât cât ai nevoie. Renunță la un abonament costisitor pentru telefonul mobil și folosește o cartelă, optează pentru un pachet mai ieftin la operatorul de cablu sau o viteză mai mică la internet. Toate aceste lucruri mărunte te pot ajuta să diminuezi consumul pentru a crește suma economisită lună de lună.

Este esențial să acorzi întotdeauna o importanță aparte veniturilor și cheltuielilor pentru a evita situațiile financiare dificile. Momentele de criză pot fi gestionate mult mai ușor dacă te bazezi pe economiile agonisite în timp. Însă, atunci când problemele te iau prin surprindere, apelează la un credit online pe Viaconto.ro care să te ajute să depășești starea financiară precară în care te afli.

Domenii: Finante-banci

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!