Cum poți recunoaște rapid un burger făcut ca la carte?

Publicat pe 9 Octombrie 2020
Burgerul este unul dintre cele mai populare preparate de tip fast-food din lume. A cucerit meniurile restaurantelor de toate tipurile și este preferat de clienți din toate culturile. Burgerul a evoluat într-un secol și jumătate de istorie, de la un preparat de lux la un aliment popular.

Astăzi savurăm burgerul în forme diverse, simple sau reinterpretate fantezist. Există chiar și burger vegetarian, variantă care i-a cucerit atât pe oamenii care nu consumă carne, dar și pe aceia care evită anumite ingrediente, de exemplu indienii, care nu au în dieta lor carnea de vită.  

În România, la fel ca în toate țările occidentale, burgerul clasic este cel mai popular. Dar ce proprietăți trebuie să prezinte burgerul pentru a fi considerat de calitate? Află cum să recunoști rapid un burger făcut ca la carte.

Cum trebuie să fie chifla?

Pâinea este importantă la un burger, pentru că susține carnea și celelalte ingrediente, completează gustul acestora și oferă textura specifică. Primul contact cu burgerul se face prin mușcătura chiflei, de aceea chifla este primul ingredient care confirmă dacă burgerul este de calitate sau dimpotrivă, dacă este un produs nereușit.

Carnea este grea, iar topping-ul o îngreunează și mai mult, de aceea chifla nu trebuie să fie densă. Un burger bun are o chiflă elastică și moale, care, sub presiunea degetelor, nu se sfărâmă și nu se rupe în bucăți. De asemenea, pâinea trebuie să nu se transforme într-o pastă la contactul cu sucurile din carne, sos, tomate sau alte ingrediente. 

Cum trebuie să fie carnea?

Carnea de calitate, baza unui burger perfect.

Carnea este componenta esențială a burgerului. Din carne se eliberează gustul cu care celelalte ingrediente trebuie să se armonizeze. De aceea, sunt foarte importante calitatea cărnii și modalitatea de preparare. 

Bucătarii experimentați susțin că o carne perfectă pentru burger are 40% grăsime. Pentru consumator, acest număr se traduce într-o carne plăcută la gust, care să nu ni se pară grasă sau unsuroasă, dar nici să nu fie fadă. Bineînțeles, este esențial modul în care se prepară carnea. Aceasta nu trebuie să fie presată prea tare, pentru că aromele se pierd și capătă o consistență sfărâmicioasă după gătire. Astfel, carnea trebuie să aibă o textură ușor aerată. De asemenea, nu trebuie să fie prea condimentată, ci doar asezonată cu sare și piper, pentru ca aroma cărnii să se simtă.

Gradul de gătire

Gradul de gătire trebuie să fie mediu, astfel încât carnea să rămână suculentă. Persoanele care comandă de la McDonald’s știu că un burger perfect are o crustă subțire, ce reține sucurile cărnii în interior până la momentul în care este mâncat. Dacă este gătită prea mult, carnea devine fadă, tare sau sfărâmicioasă. Gradul de gătire al cărnii reflectă și calitatea localului. Astfel, un vânzător care se respectă nu va face niciodată economie la carne, pentru că un strat prea subțire nu se va găti niciodată corespunzător, ci se va usca și își va pierde gustul.

Cum trebuie să fie celelalte ingrediente?

  • Brânza

Când se oferă burgerul, brânza trebuie să fie un pic topită. Dacă rămâne întreagă, indică o calitate inferioară. Este de preferat să se folosească brânzeturi cu gust puternic, cum sunt cheddar matur, gorgonzola sau emmentaler. 

  • Sosul

Combinația clasică de ketchup și muștar este imbatabilă. Totuși, maioneza de calitate, în combinație cu castraveți acri sau alte ingrediente poate fi un element câștigător. 

  • Legumele

Fie că vorbim despre roșii sau preferăm salată verde, prima condiție pe care trebuie să o îndeplinească aceste legume este prospețimea. Când roșiile din burger sunt cărnoase este un semn bun, fiindcă acestea au gradul de aciditate cel mai potrivit pentru echilibrarea gustului cărnii și al celorlalte ingrediente. Salata trebuie să fie fină, dar și ușor crocantă.

La prima vedere burgerul este un preparat simplu, dar pentru a se ridica la cele mai înalte așteptări, sunt multe condiții pe care acest preparat trebuie să le respecte. Ține cont de indicațiile noastre, ca să poți recunoaște și tu rapid un burger delicios, făcut ca la carte!

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!