Cum poți reduce cheltuielile într-o firmă de construcții?

Publicat pe 24 Februarie 2020
Administrarea unei afaceri în construcții nu este deloc ușoară, mai ales că necesită o investiție semnificativă de capital. În comparație cu alte domenii, cheltuielile financiare de dezvoltare, materialele, resursa umană, garanțiile, taxele și impozitele sunt mult mai mari, iar acest lucru pune presiune pe bugetul companiei. Chiar dacă un antreprenor care activează în acest sector nu poate renunța la investițiile esențiale, există totuși câteva moduri prin care pot fi reduse costurile inclusiv în acest sector de activitate.

Dacă te regăsești în această descriere, te invităm să descoperi, în rândurile de mai jos, care sunt principalele modalități prin care poți reduce cheltuielile din firma ta:

Gestionează eficient costurile utilajelor

Orice firmă de construcții deține camioane, excavatoare sau buldozere, cu ajutorul cărora își poate îndeplini sarcinile zilnice. Fiind vorba despre utilaje grele, intens folosite, gradul de uzură este mult mai accentuat, iar acest lucru poate conduce la creșterea cheltuielilor de întreținere și reparații. Prin urmare, pentru a administra în mod corespunzător parcul auto, este recomandat să evaluezi utilajele din dotarea firmei și să stabilești costurile lunare pe care le presupune fiecare dintre acestea.

În plus, ia în considerare vânzarea mașinilor vechi și înlocuirea lor cu unele noi, mult mai economice. În cazul în care bugetul este redus, cel mai bine ar fi să optezi pentru închirierea utilajelor, lucru care te va ajuta să elimini cheltuielile de întreținere.

Angajează forța de muncă potrivită

În compania ta, anunțurile de tipul „caut muncitori în construcții” sunt frecvente? În acest caz, cheltuielile cu angajarea personalului sunt foarte mari, din cauza fluctuației muncitorilor sau a lucrătorilor nepotriviți nevoilor business-ului tău. Mai mult decât atât, anunțurile constante de recrutare presupun, și ele, costuri mari. Resursa umană este un factor esențial în acest sector de activitate - de aceea, este foarte important să recrutezi oameni bine pregătiți, responsabili, care să lucreze în compania ta pe termen lung.

O bună variantă ar fi să îți îndrepți atenția și către muncitorii din alte țări, a căror angajare presupune costuri fixe și contracte de muncă pe perioade determinate, de minimum 2 ani. Cu o echipă bine pregătită, alcătuită din lucrători care acordă toată atenția lucrului bine făcut, nu va mai fi necesar să te îngrijorezi cu privire la cheltuielile generate de căutarea forței de muncă și cauzate de greșelile persoanelor necalificate.

Ia în considerare externalizarea unor servicii

În domeniul construcțiilor, multe dintre lucrările efectuate pentru un proiect pot fi externalizate și către alte companii. Tot ce trebuie să faci este să compari costurile de realizare a sarcinilor în cadrul firmei și cheltuielile generate de un potențial contractor. În cazul în care cea de-a doua variantă se dovedește mai ieftină, atunci caută firme specializate care pot face o parte din lucrări, cum ar fi finisajele interioare sau montarea acoperișurilor.

Optează pentru achiziții en-gros

La fel ca în oricare alt domeniu, o cantitate mai mare de materiale va costa mai puțin decât achizițiile en detail. Așadar, renunță la comenzile mici către furnizori și alege să cumperi mai multe produse necesare în activitatea de construcții. Odată cu creșterea cantității, vei putea negocia un preț mai bun, transportul gratuit, obținerea unor discounturi la următoarele comenzi sau a unor materiale gratuite. Totodată, alege să faci achiziții mai bune, dar fără a compromite calitatea.

Investește în tehnologie nouă

Ustensilele și instrumentele învechite nu doar că scad productivitatea angajaților, ci și cresc, în timp, cheltuielile. De la produse de iluminat și până bormașini, mașini de șlefuire sau debitare, schele, betonieră, liză, transpalet sau cărucioare moderne de transportat materialele, toate pot contribui la eficiența muncitorilor, calitatea muncii și costuri mai mici. Cu toate că, inițial, ustensilele și echipamentele presupun o investiție semnificativă, în timp, acestea reduc cheltuielile și oferă companiei un avantaj în fața competitorilor.

Capitalul necesar pentru activitatea de construcții poate fi mare, dar există numeroase posibilități prin care se pot diminua costurile. Ca antreprenor în acest domeniu, tot ce trebuie să faci este să te concentrezi pe punerea în aplicare a măsurilor prezentate în acest articol.

Domenii: Constructii

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!