Cum poti rezolva problema dintilor lipsa si care sunt avantajele fiecarei proceduri stomatologice

Publicat pe 16 Februarie 2024
Rolurile pe care dintii le indeplinesc in cazul fiecaruia dintre noi reprezinta o importanta majora pentru sanatatea noastra si pentru viata de zi cu zi. Atunci cand oricare dintre noi se confrunta cu pierderea unui dinte sau chiar a mai multor dinti, pot sa apara probleme serioase. Printre cele mai serioase probleme in cazul dintilor lipsa regasim afectarea capacitatii de vorbire, probleme in ceea ce inseamna hranirea, schimbarea fizionomiei fetei, dar si alterarea calitatii vietii de zi cu zi.

Pentru a rezolva aceste probleme care pot fi cauzate de lipsa dintilor, este recomandat ca fiecare persoana care intampina aceasta problema sa apeleze la un tratament stomatologic adecvat. In randul tratamentelor disponibile pacientii pot opta intre varianta tratamentului de implant dentar Ploiesti sau cel al protezei dentare.

Implantul dentar si caracteristicile acestui tratament

In momentul in care discutam despre tratamentul implantului dentar avem in vedere folosirea dispozitivului protetic care indeplineste rolul de a inlocui dintele sau dintii lipsa. Acest tratament stomatologic presupune mai multe etape. In prima etapa este nevoie de verificarea structurii osoase a locului unde se va introduce implantul si eventual eliminarea resturilor dintilor lipsa.

A doua etapa inseamna introducerea implantului propriu-zis care indeplineste rolul de radacina dentara. Ulterior se va monta bontul protetic, acesta asigurand legatura dintre radacina artificiala si coroana dentara, mai exact partea superioara care imita aspectul unui dinte natural. Tipul implantului dentar care va fi ales depinde de specificul fiecarui pacient, dar si de bugetul avut la dispozitie. Anumite materiale sunt mai eficiente in cazul implanturilor dentare.

Tratamentul pentru refacerea dentitiei prin procedura implantului dentar este o optiune preferata de multa lume din mai multe puncte de vedere. Cel mai important poate fi rolul identic cu cel al unui dinte natural in perspectiva masticatiei. Al doilea avantaj este dat de aspectul estetic aproape identic cu al dintilor naturali. Un implant dentar Ploiesti inseamna de asemenea impiedicarea resorbtiei osoase, lipsa problemelor la vorbire, riscul redus de infectii si inflamatii, sau durata de utilizare de 10-20 de ani.

Protezele dentare in refacerea dentitiei

A doua varianta a tratamentului pentru refacerea dentitiei este reprezentata de protezele dentare. Avem in vedere acele dispozitive medicale care indeplinesc rolul de a imita cat mai fidel atat dintii naturali, cat si gingia. Proteza dentara este dispozitivul care se va aseza peste gingia pacientului si vine sa inlocuiasca absenta dintilor lipsa sau absenta completa a dentitiei.

Trebuie spus ca pacientii pot beneficia de mai multe variante de tipuri de proteze dentare Ploiesti. Protezele dentare fixe implica utilizarea unor implanturi anterior inserate in gingie. Proteza dentara mobila este a doua categorie si implica versiunea detasabila a protezei. In cazul acesteia pacientii pot sa se confrunte uneori cu dificultati la masticatie si vorbire la primele zile dupa aplicare. O alta varianta este proteza dentara partiala, aceasta fiind folosita in cazul pacientilor care au problema unor dinti lipsa si se fixeaza pe dintii invecinati spatiului liber.

Proteza dentara scheletata este recomandata in cazul pacientilor cu lipsa molarilor si premolarilor, iar ultima categorie de proteza este Fast&Fixed. Prin aceasta metoda de proteza dentara Ploiesti pacientii pot beneficia de refacerea dentitiei intr-o singura zi, iar recuperarea este de scurta durata.

Procedura protezelor dentare implica un cost mai redus al procedurii decat implantul si in acelasi timp obtinerea unui aspect estetic placut. Masticatia este imbuntatita, la fel si vorbirea, iar tratamentul este de scurta durata.

Implantul dentar sau protezele dentare?

Atunci cand un pacient trebuie sa aleaga intre tratamentul de implant dentar Ploiesti si tratamentul cu proteze dentare, acesta trebuie sa puna in balanta toate aspectele privind durata tratamentului, rezultatele obtinute, costurile aferente si rapiditatea vindecarii.

Domenii: Media, Lifestyle

ATELIERUL DE CREATII DIGITALE SRL

Noi cei de la Atelierul de Creatii Digitale ne consideram o agentie de publicitate inovativa, care doreste a oferii clientilor o experienta cat mai completa din punct de vedere al serviciilor....

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!