Cum pregatesti casa pentru primavara

Publicat pe 26 Ianuarie 2022
Cand temperaturile scazute si vantul intetit nu ne lasa sa ne bucuram de activitatile obisnuite, cu totii ne refugiem in interiorul locuintelor noastre. Doar ca pot exista si aici potentiale probleme, cum ar fi curenti de aer in jurul ferestrelor si usilor, suprafete reci la atingere, pene de curent interminabile si alte probleme specifice sezonului rece.

Daca sunteti in cautare de modalitati prin care va puteti pregati locuinta pentru primavara, iata cateva:

Optati pentru o noua amenajare

Cu alte cuvinte, daca locuiti intr-o garsoniera, incercati sa obtineti o amenajare garsoniera mai relaxanta. Desi in timpul sezonului rece puteti efectua o multitudine de renovari de amploare, nu ignorati puterea micilor detalii care ajuta in mod semnificativ la crearea unei ambiante confortabile.

Incepeti prin a inlocui luminile reci si puternice cu lumina mai calda si mai blanda a lampilor de masa si a lampadarelor de podea. Acoperiti pardoselile goale cu covoare groase si moi si aduceti paturi si perne in zonele de relaxare, in special pe canapea, pe coltar, pe fotoliu sau oriunde obisnuiti sa va relaxati.

Daca locuinta sufera de incalzire neuniforma, incercati sa modificati modul in care sunt pozitionate piesele de mobilier sau profitati de ocazie pentru a monta parchet pentru incalzire in pardoseala. Amplasati canapeaua sau fotoliul cat mai aproape de sursa de caldura, fie ca este vorba despre un radiator sau despre o aeroterma.

De asemenea, daca ati constatat fisuri sau crapaturi mari in locuinta, in special in zona ferestrelor sau a usilor optati pentru servicii de renovari Bucuresti daca aici locuiti si incercati sa intocmiti o lista cu toate serviciile de reparatii si renovari de care aveti nevoie pentru ca locuinta sa fie in forma maxima de sarbatori.

Lista poate include servicii de aerisire calorifere, de montaj tablou electric, de zugraveli interioare, de reparare a fisurilor din zona ferestrelor si usilor, de izolare a ferestrelor sau de inlocuire a usilor, in special usa de la intrare. Sau poate va doriti sa dati un nou look baii si optati in sfarsit pentru un dus walk-in!

Instalati un termostat programabil

Multi dintre noi suntem in cautare de modalitati prin care putem primi facturi mai mici la incalzire. Poate fi dificil sa economisim bani si, totodata, sa nu ne compromitem confortul. Un termostat programabil ne poate fi un aliat extraordinar, ajutandu-ne sa realizam doua lucruri simultan, si anume temperaturi confortabile si costuri gestionabile.

Pur si simplu setati termostatul sa functioneze conform programului familiei, astfel incat sa beneficiati de caldura dimineata la trezire si atunci cand va intoarceti seara acasa, iar atunci cand sunteti plecati una sau mai multe zile, sistemul de incalzire sa nu functioneze. S-ar putea sa nu simtiti nicio diferenta, dar cu siguranta veti observa diferenta de fiecare data cand veti primi facturi mai mici.

Izolati mansarda

Materialele izolatoare ajuta la oprirea curentilor in toata casa. In mod specific la mansarda, izolatia ofera beneficii suplimentare. Aici, functioneaza pentru a preveni fenomenul obisnuit de scapare a caldurii prin acoperis. In plus, izolarea mansardei este un proiect de renovare relativ usor, rapid si accesibil. Puteti face asta pe cont propriu sau puteti opta pentru servicii de izolare oferite de persoane specializate. Beneficiile izolarii mansardei sunt mai multe la numar – pe termen scurt, va puteti astepta la temperaturi interioare mai confortabile, iar pe termen lung, va puteti astepta la facturi lunare mai mici.

Evaluati sistemul de incalzire

La fel ca multe echipamente de uz casnic, si sistemul de incalzire necesita intretinere regulata pentru a functiona la capacitatea sa maxima. Din acest motiv, este prudent sa examinati anual sistemul de incalzire, in mod ideal inainte de venirea iernii. Luati in considerare servicii profesionale de evaluare a sistemului de incalzire, a conductelor si a caloriferelor. Conductele sunt adesea predispuse la scurgeri, ceea ce inseamna ca pot compromite eficienta energetica chiar si cu 50%. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care, chiar si atunci cand termostatul este setat la o temperatura confortabila, tot sa simtiti racoare. Unii proprietari opteaza pentru incalzirea radianta, deoarece aceasta tehnologie este mai eficienta si creeaza cel mai confortabil si placut mediu. Sistemele radiante, desi implica o renovare de amploare a intregii locuinte si servicii de montaj gresie si pardoseala si zugraveli interioare, functioneaza intr-un mod diferit, mai ingenios, furnizand caldura constanta la nivelul podelei. Veti beneficia astfel de caldura uniforma si de confort de neegalat.

Domenii: Constructii

RED BERRY DIGITAL SRL

Mesteri Locali pune in contact persoanele care au nevoie sa realizeze lucrari in domeniul amenajarilor cu profesionistii din zona.  Posteaza-ti GRATUIT lucrarea si te punem in contact cu...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!