Cum pregătești un pui dulce acrișor specific chinezesc

Publicat pe 27 Februarie 2020
Puiul dulce-acrișor este un preparat originar din vestul Chinei, însă de-a lungul timpului, această rețetă a devenit extrem de populară în întreaga lume, iar acum este pregătită și în restaurantele din Europa, de cei mai iscusiți bucătari.

Ceea ce este special la această rețetă este faptul că elementele dulci le completează perfect pe cele acrișoare, iar gustul este echilibrat de sosul delicios și de legumele călite. De obicei, puiul dulce acrișor se servește la restaurante cu o porție de orez simplu, sau cu orez prăjit cu ouă, însă poți încerca și o garnitură cu tăiței de orez.

Rețele chinezești se fac ușor, așa că puiul dulce-acrișor poate fi o alegere perfectă pentru o cină rapidă, mai ales atunci când îți este foame și nu ai timp să prepari ceva mai complicat. Totuși, înainte de a pregăti o astfel de rețetă, trebuie să ai la îndemână toate ingredientele pregătite, astfel încât prepari totul cât mai repede.

Ingrediente pentru rețeta de pui dulce-acrișor:

  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapă
  • ¾ cană de zahăr
  • 4 linguri sos de tomate
  • ½ cană de oțet
  • 1 lingură sos de soia

Cum se prepară puiul dulce-acrișor?

Pentru această rețetă, ai nevoie de un piept de pui, pe care să îl tai în cubulețe. Apoi condimentezi carnea cu sare, piper și usturoi, și o pui într-o tigaie încinsă, cu două linguri de ulei. Bucățile de pui se lasă la prăjit în jur 8-10 minute, până când carnea devine fragedă și capătă o culoare aurie.

Apoi, te poți ocupa de legume, care trebuie curățate și tăiate în bucăți mici. Îți recomandăm să tai morcovul în fâșii lungi și subțiri, iar ardeii și ceapa în cubulețe. De asemenea, pentru o aromă mai puternică, poți adăuga în această rețetă și câteva cubulețe de ananas, care vor oferi compoziției un gust mult mai dulce.

Ține minte că pentru această rețetă, ai nevoie neapărat de o tigaie wok, în care să pregătești legumele. După ce ai pus câteva linguri de ulei în tigaie, poți lăsa wok-ul la încins pe foc. Apoi, adaugă legumele, amestecându-le continuu în wok, timp de 5-10 minute. Astfel, legumele se vor prăji uniform și își vor conserva culoarea și aroma.

Peste legumele călite se adaugă și carnea de pui, alături de sosul dulce-acrișor, în funcție de gust. Apoi, amestecă ingredientele în wok, până când întreaga compoziție se omogenizează.

Cum prepari sosul dulce acrișor pentru pui?

Pentru această rețetă, poți folosi un sos dulce acrișor gata preparat, pe care îl poți cumpăra dintr-un supermarket, sau îl poți prepara chiar la tine acasă, dacă ai ingredientele necesare. Pentru sosul dulce acrișor, ai nevoie de ¾ cană de zahăr, 4 linguri de sos de tomate sau ketchup, ½ cană de oțet si 1 lingură de sos de soia. Toate ingredientele se adaugă într-un bol și se amestecă, iar la final, sosul se adaugă peste friptura de pui și peste legumele călite.

Bucătarii chinezi gătesc de obicei totul la foc iute, iar din această cauză, mâncarea asiatică este atât de bună, iar procesul de gătire atât de rapid. Totul se întâmplă în 15 minute, iar mâncarea se gătește în wok. Dacă îți este poftă de pui dulce acrișor, poți încerca această rețetă și la tine acasă și o poți improviza după bunul plac. Iar dacă nu te pricepi la gătit, poți comanda oricând o porție de pui dulce acrișor, de la restaurantele chinezești. Spre exemplu, dacă ești în Galați, poți comanda mâncare chinezească de la Nihao, unde vei găsi o mulțime de preparate delicioase, pe gustul tău.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →