Cum putem obtine alei din beton decorativ foarte estetice?

Publicat pe 21 Aprilie 2019
Indiferent ca vorbim despre o gradina din fata casei, o cale de acces sau curtea din fata locuintei, o alee este prima imagine care ne reprezinta. Amenajarea unei alei necesita nu doar profesionalism cat si multa imaginatie, deoarece aceasta stimuleaza foarte mult impactul vizual al oricui musafir sau trecator, stimulandu-l la a cerceta un spatiu ascuns privirii.

Desi exista diverse modalitati de a crea si recrea spatii de acces si de delimitare a proprietatii, una dintre cele mai moderne optiuni de constructie a aleilor este prin utilizarea betonului decorativ.

Ce este betonul decorativ?

Betonul decorativ este un material durabil, mult mai rezistent, realizat printr-o procedura chimica in care sunt utilizate fibre elastice, aditivi speciali pentru duritate si pigmenti pentru crearea unor efecte speciale. Acesta este realizat cu ajutorul unor matrite speciale care redau forme diferite in functie de forma dorita.

Betonul decorativ este mult superior altor asemenea materiale utilizate in domeniul constructiilor si amenajarilor putand fi utilizat in conditii climaterice diferice si mai putin prielnice.

Betonul decorativ este utilizat ades in realizarea strazilor pietonale, aleeilor, teraselor, piscinelor, trotuarelor sau chiar a unor interioare in care este redat un aspect aparte, altfel greu de obtinut.

Care sunt tipurile de beton decorativ pentru alei?

Pentru crearea unei alei cu design unic, atragator si care sa se potriveasca cu spatiul inconjurator este recomandat betonul decorativ.

Desi betonul pare unul dintre materialele mai putin atragatoare pentru conditionarea unui asemenea spatiul, acesta este recomandat datorita diversitatii sale estetice disponibile pe piata.

Pentru crearea unei alei atragatoare se poate utiliza atat betonul amprentat cat si betonul dezactivat.

De ce sa alegi o alee in beton amprentat ?

Betonul amprentat oferit de catre AlfaBeton.info este cel mai cunoscut si utilizat material atunci cand vine vorba de amenajarea unei alei. Betonul amprentat este realizat prin combinarea mai multor materiale de constructii, cum ar fi ciment, nisip, agregate, apa, coloranti si aditivi.

Efecte decorative ale cimentului sunt realizate prin matrite speciale care reusesc sa redea anumite forme si efecte. In realizarea unei alei cu beton amprentat este recomandat ca acesta sa fie utilizat in spatii cu un teren plan, unde o drenare speciala a spatiului nu este necesara.

Alee in beton dezactivat

Betonul dezactivat este recomandat in realizarea aleilor sau a anumitor cai de acces care vizeaza un spatiu in panta sau care are nevoie de o aderenta mai mare.

Betonul dezactivat este utilizat datorita efectelor pe care le reda in amenajarea spatiului. Aceste se rezita in final asemeni unei podele cu aderenta puternica si imitand foarte bine anumite aspecte mai greu de realizat cum ar fi : covor de nisip sau pietre.

Acest tip de beton mai este cunoscut si sub forma betonului cu agregate expuse datorita aspectului sau final foarte curat si placut vizual.

De ce sa alegeti betonul decorativ?

In prezent betonul decorativ poate inlocui cu mult mai mult succes pavajele realizate din dale sau alte materiale asemanatoare.

Iata care sunt cele mai cunoscute avantale ale alegerii betonului decorativ atunci cand amenajati o alee:

  • costurile de realizare sunt mult mai mici
  • intretinerea unei alei din beton decorativ nu necesita mari eforturi si nici nu presupune costuri financiare ridicate
  • prin utilizarea betonului decorativ se pot pune in valoare anumite forme sau chiar minunate opere de arta care fura privirea
  • durata de viata a betonului decorativ este cu mult mai mare fata de alte materialele de constructii
  • indiferent de formele alese in decorare efectul estetic este sigur
  • utilizarea betonului decorativ in realizarea unor alei sau refacerea unor suprafete avariate este una dintre cele mai economice si rapide solutii

Cu ajutorul betonului decorativ orice alee realizata poate avea o forma mult mai atragatoare care poate imbina perfect orice stil doriti sa adoptati.

Domenii: Constructii

companies

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →