Prezența unui abatitor în bucătăria ta profesională va reduce pierderile cu alimente deteriorate, va scădea timpul de servire și va alinia unitatea ta alimentară la normele DSV (Direcției Sanitar Veterinară) și HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points - Sistemul de Analiza a Riscurilor în Punctele Critice de Control).
Dacă și tu dorești să investești într-un blast chiller pentru bucătăria ta profesională, este important să cunoști criteriile de selecție ale unui astfel de sistem de răcire. Descoperă în rândurile de mai jos cele mai importante criterii de selecție a unui abatitor!
1. Dimensiuni
Dacă vrei să te bucuri de calitatea unui blast chiller profesional, în concordanță cu normele industriei HoReCa, un prim criteriu de selecție al acestui sistem de răcire este reprezentat de dimensiuni. Tehnologia modernă a permis crearea unor abatitoare profesionale de înaltă calitate, chiar și la dimensiunile unor cuptoare cu microunde, care să se plieze pe nevoile oricărei bucătării, mai ales în cazul bucătăriilor în care spațiul este unul limitat.
Prin urmare, spațiul din bucătăria ta profesională este cel care va dicta tipul de blast chiller pe care îl vei alege. În ideea stabilirii dimensiunilor potrivite, va trebui să ții cont în primul rând de spațiul pe care-l ai la dispoziție, dar și de cantitățile de produse pe care dorești să le procesezi, ceea ce ne îndreaptă atenția spre următorul criteriu de alegere a abatitorului potrivit - capacitatea.
2. Capacitate
Un alt criteriu important de selecție este și capacitatea blast chiller-ului. În mod evident, în acest caz trebuie să știi exact care este nivelul de producție al business-ului tău și de numărul de preparate servite. Astfel, poți alege:
3. Caracteristici de operare
Atunci când vrei să alegi abatitorul ideal pentru o bucătărie profesională, trebuie să iei în considerare și caracteristicile de operare ale acestuia, respectiv nivelurile de producție și timing-ul. De pildă, diferitele niveluri de producție pentru preparate distincte poate afecta eficiența unui blast chiller, pe când abatitoarele de dimensiuni mici nu vor reuși să respecte un anumit timing, în cazul în care traficul din restaurantul tău crește.
4. Tipul de răcire
Tipul de răcire este un alt criteriu care poate dicta alegerea celui mai bun blast chiller pentru nevoile tale. Ai de ales dintre următoarele tipuri de abatitoare:
Blast chiller-ul este un aparat indispensabil într-o bucătărie profesională, având în vedere că menținerea calităților nutritive ale alimentelor și ale preparatelor devine o provocare când ne raportăm la cantități mari. Sperăm că în urma parcurgerii acestui articol vei știi cum să alegi blast chiller-ul potrivit nevoilor business-ului tău. Ține cont de criteriile menționate și beneficiază de avantajele pe care acest echipament profesional le oferă!
Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →
Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!