Cum să alegi un blast chiller: 4 criterii de selecție

Publicat pe 20 Iulie 2022
Abatitorul, cunoscut și sub denumirea de blast chiller, reprezintă cel mai sigur sistem de răcire accelerată a preparatelor, aducându-le la temperaturi scăzute în cel mai scurt timp. Această metodă inovativă de conservare a alimentelor este ideală pentru restaurante și business-uri care se ocupă cu servicii de catering.

Prezența unui abatitor în bucătăria ta profesională va reduce pierderile cu alimente deteriorate, va scădea timpul de servire și va alinia unitatea ta alimentară la normele DSV (Direcției Sanitar Veterinară) și HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points - Sistemul de Analiza a Riscurilor în Punctele Critice de Control).

Dacă și tu dorești să investești într-un blast chiller pentru bucătăria ta profesională, este important să cunoști criteriile de selecție ale unui astfel de sistem de răcire. Descoperă în rândurile de mai jos cele mai importante criterii de selecție a unui abatitor!

1. Dimensiuni

Dacă vrei să te bucuri de calitatea unui blast chiller profesional, în concordanță cu normele industriei HoReCa, un prim criteriu de selecție al acestui sistem de răcire este reprezentat de dimensiuni. Tehnologia modernă a permis crearea unor abatitoare profesionale de înaltă calitate, chiar și la dimensiunile unor cuptoare cu microunde, care să se plieze pe nevoile oricărei bucătării, mai ales în cazul bucătăriilor în care spațiul este unul limitat.

Prin urmare, spațiul din bucătăria ta profesională este cel care va dicta tipul de blast chiller pe care îl vei alege. În ideea stabilirii dimensiunilor potrivite, va trebui să ții cont în primul rând de spațiul pe care-l ai la dispoziție, dar și de cantitățile de produse pe care dorești să le procesezi, ceea ce ne îndreaptă atenția spre următorul criteriu de alegere a abatitorului potrivit - capacitatea.

2. Capacitate

Un alt criteriu important de selecție este și capacitatea blast chiller-ului. În mod evident, în acest caz trebuie să știi exact care este nivelul de producție al business-ului tău și de numărul de preparate servite. Astfel, poți alege:

  • Blast chiller undercounter - acesta are dimensiuni mici, poate fi amplasat ideal sub mesele de lucru și este perfect pentru producțiile mici de preparate;
  • Blast chiller countertop - asemenea primului model, și acest abatitor are dimensiuni mici. El poate fi amplasat chiar pe mesele de lucru și este util pentru producții mici și deserturi reci;
  • Blast chiller reach-in - acest sistem de răcire găzduiește rafturi permanente în interiorul său și este indicat pentru producții în loturi mari;
  • Blast chiller roll-in - acest abatitor presupune utilizarea unor rafturi mobile pentru tăvi, are o capacitate mare și este potrivit, desigur, pentru cantități mari de alimente.

3. Caracteristici de operare

Atunci când vrei să alegi abatitorul ideal pentru o bucătărie profesională, trebuie să iei în considerare și caracteristicile de operare ale acestuia, respectiv nivelurile de producție și timing-ul. De pildă, diferitele niveluri de producție pentru preparate distincte poate afecta eficiența unui blast chiller, pe când abatitoarele de dimensiuni mici nu vor reuși să respecte un anumit timing, în cazul în care traficul din restaurantul tău crește.

4. Tipul de răcire

Tipul de răcire este un alt criteriu care poate dicta alegerea celui mai bun blast chiller pentru nevoile tale. Ai de ales dintre următoarele tipuri de abatitoare:

  • Blast chiller cu soft chilling - acesta reduce treptat temperatura alimentelor și sunt perfecte în cazul răcirii produselor de panificație, a orezului și a legumelor;
  • Blast chiller cu hard chilling - acest sistem de răcire este unul care răcește mai rapid, reducând temperatura preparatelor aproape de punctul de îngheț. Un abatitor hard chilling este perfect pentru produsele consistente, așa cum sunt preparatele din carne;
  • Blast chiller shock freeze - acesta are capacitatea de înghețare a preparatelor prin șoc, iar temperaturile alimentelor pot fi reduse la zero grade sau chiar mai puțin, pentru depozitarea acestora pentru o perioada mai lungă de timp. El este ideal pentru pizza congelată, de exemplu.

Blast chiller-ul este un aparat indispensabil într-o bucătărie profesională, având în vedere că menținerea calităților nutritive ale alimentelor și ale preparatelor devine o provocare când ne raportăm la cantități mari. Sperăm că în urma parcurgerii acestui articol vei știi cum să alegi blast chiller-ul potrivit nevoilor business-ului tău. Ține cont de criteriile menționate și beneficiază de avantajele pe care acest echipament profesional le oferă!

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!