Cum să îți deschizi o afacere agricolă de succes

Publicat pe 18 Octombrie 2022
Agricultura este un domeniu cu mult potențial în România, care necesită multă dedicare dar care poate aduce și multe satisfacții, pe lângă beneficiile financiare. Înainte de a începe un astfel de business, este important să ai în vedere câteva aspecte care îți pot asigura succesul afacerii, fie că ești un antreprenor care dorește să pornească un start-up, sau deții deja un teren agricol pe care vrei să-l valorifici.

Iată mai jos câteva detalii care te pot ajuta să pui bazele unei astfel de activități.

Ține cont de principalele investiții de care ai nevoie

Pentru ca o afacere în domeniul agricol să fie una prosperă, trebuie să ai în vedere în primul rând o strategie financiară. Indiferent dacă deții deja un teren sau nu, aici este nevoie constantă de capital, de aceea, pe lângă cel inițial pe care îl deții deja, trebuie să ai în vedere și achiziția de echipamente ori utilaje agricole, semințe, îngrășăminte sau pesticide, dar și posibilitatea de a acoperi permanent cheltuieli curente precum salarii, motorină etc.

O astfel de afacere are nevoie de investiții agricole constante, chiar dacă agricultura este, în sine, un business sezonier, iar pentru ca lucrurile să decurgă așa cum îți dorești, estimează de la început costurile pe care le implică noua afacere, urmând să apelezi la finanțări externe atunci când va fi cazul.

Stabilește un plan al afacerii

Orice afacere de succes în agricultură trebuie să aibă creionat un plan de lucru. Direcțiile principale după care se ghidează un business agricol trebuie să țină cont de cât de mare va fi ferma, de posibilitățile de exploatare a terenului pe care îl deții, dar și cele mai importante obiective pe care le vizezi pe termen scurt și mediu.

Acest lucru se face cel mai ușor prin stabilirea încă de la început a planului de lucru, care să cuprindă toate oportunitățile, dar și riscurile implicate.

Fă o cercetare de piață

Agricultura este unul dintre domeniile profitabile în orice moment, mai ales având în vedere cererea tot mai mare de produse alimentare la nivel global. Pentru a începe o afacere în acest sens trebuie să ai în vedere exploatarea și valorificarea acelor oportunități care îți pot aduce succes.

De exemplu, chiar dacă deții sau achiziționezi un teren pe care au prosperat până acum un anumit tip de culturi, este bine să ai în vedere și posibilitatea de a dedica pe viitor solul unui tip diferit de exploatare, având în vedere provocările date de condițiile climatice în permanentă schimbare din întreaga lume.

O cercetare a posibilităților de piață curente din acest punct de vedere îți poate asigura un viitor mai sigur. Faptul că ai în vedere cultivarea de legume sau fructe exotice, care se pot adapta însă rapid la condițiile de la noi, îți poate garanta un avantaj în fața concurenței, la fel cu un profit pe măsură.

Studiază piața, analizează domeniul în care vrei să activezi și consultă totodată fermierii cu experiență, care să te ajute în privința principalelor investiții și acțiuni pe care le ai în vedere. Doar în acest fel, afacerea ta din domeniul agricol poate deveni un succes încă de la început.

Domenii: Agricultura

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!