Cum să-ți pregătești mașina pentru un drum lung? 4 investiții necesare

Publicat pe 25 Noiembrie 2021
Automobilul este în continuare una dintre principalele alegeri pentru călătoriile lungi, atât în interes profesional, cât și pentru vacanțe. Confortul propriei mașini nu pare a fi egalat de niciun mijloc de transport în comun, însă orice drum lung necesită o pregătire atentă. Persoanele cu experiență în călătorii auto pe distanțe lungi știu că, pe parcursul unei călătorii de câteva zile, pot apărea diverse situații neprevăzute, astfel că automobilul trebuie să fie în cea mai bună formă.

De asemenea, ai nevoie de anumite obiecte fără de care călătoria poate deveni neplăcută sau chiar riscantă. Descoperă mai jos ce investiții trebuie să iei în calcul dacă plănuiești un drum lung cu mașina.

1. Verificare atentă la un service

Chiar dacă ai câteva cunoștințe de mecanică și îți cunoști mașina atât de bine încât îți dai seama imediat când ceva nu funcționează corect, o verificare la un service este recomandată, înainte să pornești la drum lung. Pe distanțe mari pot apărea probleme serioase și nu vrei să pierzi timp și să-ți consumi nervii cu acestea, sau să te pui în pericol, așa că lasă un profesionist să verifice starea autoturismului, chiar dacă acest lucru te costă.

Dacă necesitatea de a călători apare inopinat și nu ai timp pentru o verificare la un service, acordă atenție următoarelor aspecte:

 • Uzura anvelopelor. Testează adâncimea șanțurilor cu o monedă. Dacă aceasta intră doar puțin, înseamnă că uzura este mare și anvelopele și-au pierdut din aderență. Umflăturile și crăpăturile indică același fenomen, care crește riscul unor accidente.
 • Presiunea din anvelope. Aceasta nu trebuie să fie nici redusă, dar nici exagerat de mare.
 • Starea ștergătoarelor și fluidul acestora.
 • Uleiul, lichidul de frână și din cutia de viteze.
 • Frâna și direcția.
 • Antigelul.
 • Aerul condiționat.

2. Suport pentru acoperișul mașinii

Când pleci la drum lung, ai nevoie de multe bagaje, fie că este vorba de haine ori obiecte indispensabile. Deseori, acestea nu încap în portbagaj, așa că un suport pentru acoperișul mașinii se poate dovedi o necesitate. Nu așeza însă obiecte foarte grele pe plafonul mașinii, pentru că astfel scazi stabilitatea acesteia și predispui autoturismul la răsturnare. Păstrează centrul de greutate cât mai jos, așezând în portbagaj sau în interiorul autoturismului obiectele cu masă mare. De asemenea, fixează bine bagajele, pentru ca acestea să nu se transforme în proiectile sau să se deterioreze când frânezi ori întorci brusc.

3. Pernă pentru scaun

Condusul pe distanțe lungi este o activitate care poate conduce la probleme cu coloana și dureri musculare. Pentru a șofa confortabil, folosește o pernă pentru șezut sau zona lombară. Poți apela și la varianta destinată coloanei cervicale, dacă știi că după multe ore de condus simți disconfort în această parte a corpului. Pernele pentru zona cervicală se prind de tetieră și reduc tensiunea care apare între vertebre.

4. Accesorii

Anumite accesorii sunt esențiale pentru o călătorie plăcută. Ochelarii de soare, de exemplu, se dovedesc de nelipsit atunci când conduci cu soarele în față. O trusă de scule este necesară pentru situații în care trebuie să schimbi o roată sau să umbli la motor. Nu uita nici de odorizantele pentru mașină. Bucură-te de mirosul preferat în cadrul unei experiențe senzoriale înălțătoare. Alte lucruri pe care este indicat să le achiziționezi înaintea unui drum lung sunt:

 • Aplicații de orientare și hărți
 • Parasolar
 • Cârpe și prosoape pentru șters mâinile ori geamurile
 • O cheie de rezervă, în caz că încui din greșeală cheia în mașină
 • Recipient sau saci pentru gunoi
 • Dezinfectant, măști și șervețele pentru siguranța sanitară
 • Lopată, substanță pentru dezgheț și racletă, dacă pleci la drum iarna
 • Stick sau CD cu melodiile preferate, pentru că este posibil să nu ai mereu internet

Plecarea într-o călătorie lungă cu autoturismul necesită câteva pregătiri și investiții care consumă timp, dar care se dovedesc foarte utile pe drum. Recomandările noastre te ajută să te organizezi eficient și să călătorești mai confortabil.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!