Cum să investești inteligent în imobiliare

Publicat pe 1 August 2022
Dacă te gândești că acum este momentul să investești în piața imobiliară, ai perfectă dreptate. Piața imobiliară este întotdeauna o variantă ideală pentru investitorii care își doresc venituri bune, având în vedere că valoarea proprietăților este mereu în floare.

Dacă ai la dispoziție informațiile și tehnicile corecte, îți va fi ușor să investești în imobiliare, chiar dacă aceasta ar însemna prima ta investiție în ceva material, palpabil. Emoțiile începătorului sunt normale, dar nu-ți face griji! În articolul următor, îți vom arăta cum poți să investești inteligent și să te bucuri de veniturile pe termen lung din imobiliare!

1. Nu cumpăra pentru tine, cumpără pentru piață

Una dintre greșelile des întâlnite efectuate de investitorii la început de drum este că aceștia achiziționează o proprietate, focusându-se pe a trăi în ea, nu pentru a o vinde ulterior.

Care este diferența?

O serie de factori de decizie pot afecta alegerea atunci când vine vorba de achiziționarea unei locuințe pentru a trăi în ea comparativ cu a-i crește valoarea pentru piața. De exemplu, atunci când cumperi o proprietate pentru tine, o să ai în vedere aspecte precum: cât de aproape este de locul de muncă, de parcurile pentru copii, cât de încăpătoare este pentru familia ta etc. În schimb, atunci când treci prin procesul de vânzare-cumpărare pentru a crește oferta imobiliară, trebuie să ai în vedere alte criterii, precum: cât de bine este văzut cartierul respectiv de potențialii cumpărători, cât de dinamică este piața imobiliară în zona în care se află proprietatea, dacă există tendințe de depreciere a valorii locuințelor și cât de mult crezi că vei câștiga în timp investind într-o proprietate în acea zonă.

2. Decide asupra modului în care vrei să investești

Când vine vorba de piața imobiliară, ai la dispoziție mai multe modalități de a investi într-o proprietate. Poți să cumperi un apartament și apoi să-l oferi spre închiriere, mai ales dacă te axezi pe un oraș mare, de preferat considerat centru universitar, sau poți să-l vinzi în funcție de ofertele de cumpărare primite.

Indiferent ce alegi, concentrează-te pe tipul de investiție pe care știi că-l poți gestiona și se potrivește cu resursele tale financiare. De exemplu, închirierea unei proprietăți necesită îngrijire constantă atât înainte, cât și după fiecare chiriaș. De cealaltă parte, vânzarea proprietăți poate necesita colaborarea cu o agenție imobiliară pentru a ajunge la o bază de clienți cât mai mare.

3. Stabilește bugetul de investiție

Nu toți investitorii de pe piața imobiliară pornesc în această călătorie cu o sumă de

bani care să acopere întreaga valoare a achiziției. Majoritatea aleg creditul imobiliar Acasă de la Credit Europe Bank pentru cumpărarea unei proprietăți în care vor să investească și să-i crească valoarea pe piața imobiliară.

Este foarte important să stabilești bugetul de investiție pentru că, până la urmă, îți dorești să ieși în câștig la finalul tranzacției, nu în pierdere. Nu investi o sumă mai mare decât cea cu care poți să o vinzi . Trebuie să analizezi și ce sumă sunt dispuși clienții să plătească pentru proprietatea ta, astfel încât să nu crești prețul și să scadă interesul cererilor.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!