Cum să planifici eficient o călătorie de afaceri

Publicat pe 18 August 2022
Ai business-ul tău sau ocupi o poziție de top management într-o companie de succes. Călătorești des ca să găsești noi oportunități de afaceri, să te întâlnești cu parteneri, clienți și colaboratori. Îți prezentăm în continuare câteva sfaturi și recomandări pentru planificarea eficientă a unui business trip în țară ori în străinătate.

Setează alerte pentru destinațiile favorite și achiziționează bilete de avion la tarife avantajoase

Ai de făcut deplasări frecvente, pe distanțe mai lungi sau mai scurte. De fiecare dată trebuie să ajungi cât mai rapid, așa că alegi să călătorești cu avionul. Ca să fii eficient, setează alerte pe site-urile cu rezervări de zboruri pentru orașele unde mergi de obicei.

În acest mod afli despre oferte avantajoase, discounturi, promoții și bilete last minute. Interesează-te despre pachetele Business Class disponibile pe platformele de travelling. De exemplu, găsești bilete de avion spre destinații de vis de pe Vola.ro, în condiții excelente de check-in, călătorie, transfer de la aeroport la hotel ș.a.

Rezervă din timp cazarea la hoteluri business în locații centrale

Este important să ajungi ușor de la aeroport la hotel, ca să-ți rămână destul timp pentru odihnă și pregătirea întâlnirilor de afaceri. Caută hoteluri din clasa business și alege locații din centrul orașului. Rezervă camera de îndată ce știi datele de deplasare și inițiază o colaborare hotelieră pe termen lung, dacă revii frecvent în destinația respectivă.

Când alegi un hotel în centru, ai în proximitate cele mai importante locuri pentru cină și socializare. Vezi cele mai interesante atracții turistice din oraș, iar partenerii tăi de afaceri ajung ușor de la birourile lor situate în diferite zone ale localității.

Pregătește un bagaj pentru business trip, să fii oricând gata de plecare

Time is money, iar în afaceri cu atât mai mult contează fiecare minut pe care-l pierzi cu pregătirea bagajelor, organizarea garderobei de călătorie sau scrierea listelor cu articolele de care ai nevoie pentru următoarea deplasare.

Ca să nu fii în criză de timp, este recomandat să ai pregătit un bagaj de călătorie, cu haine business casual, obiecte de igienă, device-urile necesare pentru comunicarea online și accesoriile high-tech indispensabile în activitatea ta profesională.

Salvezi ore bune de agitație și pregătiri pe ultima sută de metri, reușești să te odihnești înainte de plecare sau chiar să scrii prezentarea pentru ședința importantă de-a doua zi, cu investitori, clienți sau parteneri de afaceri.

Stabilește un program de activități pentru fiecare zi din călătoria de afaceri

Când ești în business trip, sunt multe lucruri de făcut într-un timp scurt. Ca să eviți oboseala și să te asiguri că n-ai omis vreo întâlnire importantă, stabilește un program riguros pe zile și ore, de la plecarea spre aeroport până la revenirea acasă.

Scrie din timp această planificare și verifică disponibilitatea persoanelor cu care urmează să te întâlnești. Astfel vei avea un program echilibrat, care să-ți permită și vizitarea obiectivelor turistice din orașul unde călătorești, poate chiar vizionarea unui spectacol de teatru sau a unui concert simfonic.

Ia în considerare sfaturile prezentate și organizează din timp călătoriile de afaceri. Printr-o planificare eficientă vei fi cu un pas mai aproape de succesul pe care ți-l dorești.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!