Cum să ai grijă de câinele tău? 5 sfaturi de bază

Publicat pe 11 Decembrie 2020
Dacă ți-ai dorit mereu un câine, trebuie să știi că aceste animale sunt ființe extrem de inteligente și drăgăstoase, însă, acestea necesită foarte multă atenție și responsabilitate din partea stăpânilor lor.

Așa că înainte de a-ți lua un câine, este important să afli cât mai multe informații despre rasa pe care ți-o dorești. Astfel, vei știi care sunt nevoile cățelului tău, dar și cum trebuie să-l îngrijești corect. Iar pentru asta îți venim în ajutor cu cinci sfaturi de bază, pentru a te ocupa corespunzător de îngrijirea unui cățel. 

Organizează un spațiu special pentru câinele tău

Atunci când ai grijă de un câine, este important ca acesta să aibă propriul său spațiu. Chiar dacă locuiești într-un apartament, unde nu dispui de foarte mult spațiu liber, încearcă să-i asiguri câinelui tău un loc în care să se poată desfășura în voie. Spre exemplu, îi poți alege un pătuț confortabil și câteva jucării, astfel încât cățelul tău să știe că acel colț de cameră îi aparține. Iar dacă stai la casă și ai o curte generoasă, atunci poți improviza un țarc special pentru cățelul tău, unde îi să-i lași câteva jucării, sau chiar și o piscină gonflabilă, pentru a se răcori pe timpul verii.

Asigură-i întotdeauna hrana potrivită

Este important să înveți cățelul să respecte mesele principale ale zilei și să nu refuze niciodată micul dejun, pentru că, în caz contrar, acesta va deveni apatic și lipsit de energie. În plus, nerespectarea programului de masă poate cauza apariția altor probleme, cum ar fi obezitatea sau anemia. La petshop vei găsi recipiente și mâncare specială pentru câinele tău, așa că poți cumpăra de acolo tot ce este necesar. Încearcă să nu obișnuiești câinele să mănânce mâncare gătită, chiar dacă este pofticios, deoarece cățeii dezvoltă în timp diverse alergii, sau pot lua în greutate. Iar dacă prietenul tău patruped nu prea bea apă, oferă-i hrană umedă, care să conțină și apă, deoarece hidratarea este extrem de importantă pentru câini.

Scoate-l la plimbare în fiecare zi

Câinii adoră plimbările și sunt mereu curioși să descopere locuri și obiecte noi. În plus, cățeii sunt plini de energie, iar o plimbare zilnică îi poate ajuta să-și consume din energie. Însă, atunci când ieși la plimbare cu câinele tău, asigură-te că ai mereu la tine o lopățică și o pungă, pentru a respecta regulile de curățenie în spații publice. Iar dacă ai un câine de dimensiuni mari, este recomandat să-l plimbi mereu în lesă. 

Asigură-i o igienă corespunzătoare

Indiferent de rasă sau de lungimea blănii cățelului, toaletarea este o parte foarte importantă a vieții unui proprietar de câine. Așa că o bună îngrijire a ghearelor, a danturii și a blănii sunt esențiale pentru sănătatea și pentru bunăstarea animalului tău de companie.

În general, frecvența băilor variază în funcție de textura blănii. Spre exemplu, părul scurt trebuie spălat doar dacă este murdar (în medie, cățeii cu păr scurt ar trebui îmbăiați de două ori pe an), iar cei cu părul lung la intervale de aproximativ trei luni.

De asemenea, toți cățeii au nevoie de îngrijirea ghearelor. Dacă acestea cresc prea mult, mergi la veterinar pentru a le tăia, sau la un salon special pentru animale. 

Iar un alt aspect de care trebuie să ții cont este igiena orală a câinelui tău. Gingiile unui cățel trebuie să fie mereu roz, iar dacă zona din jurul dinților capătă o nuanță roșiatică, înseamnă că dinții câinelui trebuie examinați de un veterinar. Cel mai bun mod de-a îngriji dinții cățelului este perierea acestora de câteva ori pe săptămână, cu o periuță de dinți și o pastă de dinți special concepute pentru câini. Însă, îi poți oferi cățelului tău și batoane de mestecat, care încetinesc formarea plăcii bacteriene și a tartrului.

Joacă-te cu cățelul tău

Încearcă să-i oferi câinelui tău tot necesarul de atenție de care are nevoie, astfel încât acesta să nu se simtă neglijat. Atunci când ai timp, joacă-te cu câinele tău și organizează diferite întreceri sau jocuri cu mingea, sau cu alte obiecte care-i plac. Este important să-l ajuți să-și consume energia și să-l faci să se simtă bine în compania ta.

Așadar, cu toții cunoaștem istoria câinelui și știm că acest animal este considerat cel mai bun prieten al omului. Însă, este important ca și stăpânul să fie un adevărat prieten pentru câinele său. Așa că dacă ai în grijă un cățel, este important să fii cât mai responsabil și să îți dedici o parte din timp pentru îngrijirea acestuia. 

Domenii: Educatie

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!