Cum să ai grijă de pielea ta în 11 pași

Publicat pe 24 Februarie 2021
Pielea este tot timpul expusă factorilor externi dăunători: radiații solare, materiale textile dure, produse de make-up, epilare necorespunzătoare, praf, etc. În cazul persoanelor cu piele sensibilă, acești factori au efecte chiar mai agresive. Pe de altă parte, problemele la nivelul pielii pot apărea și din alte cauze. Sarcina sau fluctuațiile de greutate pot duce la apariția vergeturilor, factorii genetici și alimentația dezechilibrată pot favoriza celulita și acneea, iar deshidratarea poate determina o piele uscată și aspră. Există o mulțime de factori ce ne afectează atât pielea corpului, cât și tenul. Totuși, o îngrijire corespunzătoare menține pielea sănătoasă. Iată cum ai grijă de pielea ta, în 11 pași.

1. Creează o rutină de îngrijire a tenului!

  • Tenul este cea mai expusă zonă la factorii externi. Prin urmare, trebuie să te asiguri că îl îngrijești în cel mai eficient mod. Îngrijirea tenului presupune o rutină zilnică de aplicare a unor produse (atenție, cum le alegi!), după cum urmează:
  • Cleanserul – mai întâi, trebuie să aplici un produs de curățare, dimineața și seara. Nu uita să-ți clătești fața după utilizare.
  • Tonerul facial – echilibrează pH-ul tenului și livrează unele substanțe nutritive. Acesta pregătește fața pentru absorbția nutrienților din următoarele produse.
  • Serul facial – un ser facial este o soluție concentrată în nutrienți (vitamine, peptide etc.).
  • Crema hidratantă – aceasta menține un nivel optim de hidratare și reface bariera pielii, protejând-o, astfel, de factorii de mediu.

2. Alege produsele de make-up potrivite!

Produsele de make-up pot favoriza apariția punctelor negre și acneei. De aceea, trebuie să știi ce să cumperi. Alege produse care nu blochează porii și nu cauzează acnee (non-comedogenice). Ai grijă și citește ambalajul pe care trebuie să fie menționat acest lucru.

3. Curăță frecvent pensulele de make-up!

Pensulele de make-up acumulează resturi de fard, bacterii și praf. De aceea, trebuie curățate o dată sau de două ori pe săptămână. În acest mod, te asiguri că nu transferi impurități pe tenul tău.

4. Fă dușuri scurte și calde!

Dușurile lungi și fierbinți favorizează pierderea grăsimilor care mențin hidratarea pielii. Din acest motiv, trebuie să faci dușuri care să dureze 5-10 minute. De asemenea, este indicat să te speli cu apă la o temperatură potrivită. Produsele de igienă trebuie să fie cât mai blânde, pentru a nu agresa pielea.

5. Folosește o perie de corp!

O perie specială pentru corp este benefică pentru stimularea drenajului limfatic și a circulației sângelui. Aceasta se utilizează zilnic, prin masaj cu mișcări circulare. Drenajul limfatic ajută la detoxifiere. O bună circulație a sângelui înseamnă că pielea ta primește nutrienții de care are nevoie.

6. Exfoliază-ți pielea!

O dată sau de două ori pe săptămână, este important să îți exfoliezi tenul și pielea corpului cu un scrub potrivit. Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la curățarea pielii în profunzime. Astfel, aceasta va deveni mai catifelată și mai netedă.

7. Epilează-te într-un mod adecvat!

Epilarea cu un aparat de ras se face în duș fiindcă apa facilitează alunecarea. Atunci când îndepărtezi părul nedorit, trebuie să aplici o spumă de ras, pentru o epilare cât mai ușoară. Dacă nu folosești un astfel de produs sau optezi pentru gelul de duș în loc de spumă de ras, te poți alege cu tăieturi sau iritații. Din același motiv, aparatul nu trebuie apăsat pe piele.

8. Hidratează-ți pielea corpului!

Așa cum trebuie să îți hidratezi tenul zilnic, și pielea corpului are nevoie de hidratare. Hidratează-ți pielea imediat după duș, exfoliere și epilare, folosind o cremă sau o loțiune de corp potrivită. Există o varietate de creme hidratante pe piață. Alege o cremă care conține nutrienții potriviți pentru pielea ta, după o cercetare în prealabil.

Hidratarea nu se face doar cu ajutorul cremei, ci și printr-un aport optim de apă. Bea 6-8 pahare de apă zilnic și consumă alimente bogate în apă (fructe, legume, supe).

9. Protejează-ți pielea de soare!

Nu te expune la soare între orele 10-16, deoarece radiațiile UV sunt mai puternice în acest interval orar. Radiațiile UV favorizează producția de radicali liberi, molecule care pot cauza riduri și cancer de piele. Înainte să ieși afară, aplică o cremă de protecție solară cu SPF de minim 30, pe zonele expuse.

10. Tratează afecțiunile pielii!

Dacă este cazul, aplică produse pentru tratarea pielii cu probleme, cum ar fi celulita, vergeturile sau petele pigmentare. De asemenea, nu lăsa niciodată netratate rănile și arsurile. Mergi la dermatolog, dacă ai probleme cu acneea sau suferi de o dermatită.

11. Adoptă un stil de viață sănătos!

Un stil de viață sănătos se reflectă în aspectul pielii tale. Adoptă o alimentație echilibrată și renunță la obiceiurile alimentare nesănătoase (exces de zahăr, fast-food, prăjeli). Dormi suficient, ține stresul sub control și fă sport zilnic!

După cum vezi, epiderma ta are nevoie de o îngrijire deosebită. Urmează acești pași, și vei avea o piele sănătoasă și fără probleme.

Domenii: Farma, Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!