Cum să ai grijă de plantele din casă

Publicat pe 22 Ianuarie 2021
Plantele de interior pot transforma orice casă într-un loc mai primitor, în strânsă legătură cu natura. Mai mult decât atât, ele ne pot ajuta să ne simțim mai bine - nu întâmplător este recomandată integrarea acestora în spațiul de lucru, de exemplu.

Fie că ai în casă o mulțime de plante sau că de-abia acum ai decis să le integrezi în decorul locuinței tale, este important să știi că acestea necesită o îngrijire atentă. Altfel spus, plantele de apartament, spre deosebire de alte elemente decorative, implică o responsabilitate sporită din partea ta. 

Venim în sprijinul tău cu o serie de 4 sfaturi esențiale care te vor ajuta să ai grijă de plantele din locuința ta.

Folosește cantități mici de apă

O primă regulă pe care ar trebui s-o reții se referă la cantitatea de apă de care au nevoie plantele de apartament. Aceasta trebuie să fie moderată - în caz contrar, există riscul ca plantele să aibă serios de suferit. 

Evită, așadar, să folosești o cantitate mare de apă atunci când le uzi. Totodată, asigură-te că le uzi în mod regulat, în funcție de nevoile fiecărui tip de plantă, dar și în funcție de anotimp. 

Adaptează rutina de îngrijire a plantelor în funcție de sezon

Nevoile plantelor de apartament se schimbă pe parcursul anului, de la un sezon la altul. Prin urmare, și „rutina de îngrijire” a acestora ar trebui să treacă prin unele schimbări. De exemplu, odată cu sosirea primăverii, plantele au nevoie de o cantitate mai mare de apă decât în sezonul rece, pentru ca procesul lor de dezvoltare să fie armonios. 

În ceea ce privește sezonul estival, este important să reții că aceasta este perioada din an în care plantele de interior au nevoie de o cantitate de apă semnificativ mai mare decât cea din restul anotimpurilor. Atenție, însă: chiar dacă este indicat ca pământul din ghivece să fie umed în fiecare zi, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să acorzi în continuare atenție cantității de apă folosite. Asigură-te că nu „îneci” plantele.

Pentru a adapta rutina de îngrijire a plantelor în funcție de condițiile meteorologice, merită să investești într-o stație meteo. Un astfel de dispozitiv măsoară temperatura, umiditatea, presiunea atmosferică din zona în care locuiești. 

Înlocuiește ghivecele

Este recomandat să înlocuiești ghivecele plantelor cu unele noi, mai încăpătoare, în momentul în care observi că rădăcinile încep să iasă în afara lor. De asemenea, ghivecele ar trebui înlocuite nu doar când plantele cresc foarte mult, ci și atunci când cumperi unele noi. În aceste situații, asigură-te că pământul este unul rodnic, astfel încât plantele să se poată dezvolta armonios. 

Evită să expui plantele direct în lumina soarelui

Deși multe plante de apartament iubesc lumina solară, acest lucru nu înseamnă că este o idee bună să le expui în mod direct la razele soarelui, pentru că există riscul să aibă serios (și iremediabil) de suferit. În sezonul rece, le-ai putea amplasa în apropierea ferestrei sau pe pervaz. 

De asemenea, este bine de știut că există și plante de apartament care nu au nevoie de prea multă lumină, așa cum este liliacul păcii. 

Așadar, pentru a te bucura de frumusețea plantelor de apartament și de efectele pozitive pe care le pot avea acestea asupra stării de spirit, îți recomandăm să acorzi cât mai multă atenție rutinei lor de îngrijire. Nu uita s-o adaptezi în funcție de sezon, precum și de nevoile fiecărei specii de plante. 

 În cazul în care nu ai foarte mult timp pentru a te ocupa de îngrijirea plantelor, îți recomandăm să te orientezi către unele tipuri care nu necesită atât de multă atenție.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!