Cum să alegi alimente de calitate pentru animalul de companie

Publicat pe 27 Mai 2021
Pentru ca animalul tău de companie să ducă o viață sănătoasă, acesta are nevoie de o alimentație corectă și echilibrată. Atât cantitatea, cât și calitatea hranei oferite vor influența dezvoltarea armonioasă a animalului tău de companie, așa că este necesar să alegi alimente de calitate pentru dieta sa. Iar pentru a face alegerea potrivită, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi!

Cum alegi alimentele de calitate pentru animalul tău de companie

Dacă nu ai mai avut până acum un animal de companie, ar trebui să ceri sfatul unui veterinar, deoarece acesta este specializat în nutriție și îți poate oferi cele mai bune sfaturi în ceea ce privește dieta fiecărui animal în parte.

De asemenea, atunci când alegi alimentele pentru câinele sau pisica ta, ar trebui să te documentezi în ceea ce privește compania producătoare de mâncare pentru animale. De obicei, multe informații importante, precum calitatea proceselor sau rigurozitatea controlului calității nu sunt menționate pe ambalajele produselor pentru animale. Așa că ar fi indicat să cauți mai multe informații pe site-ul producătorului.

Un alt lucru pe care îl poți face atunci când alegi mâncarea animalului tău de companie este să eviți majoritatea sfaturilor găsite pe forumuri. Chiar dacă internetul este o resursă uriașă de informații, de multe ori, pe forumuri vei găsi păreri incomplete sau informații false.

Atunci când alegi alimentele pentru animalul tău de companie, va trebui să te asiguri că pe lista de ingrediente a produselor alese se află toate proteinele și toți nutrienții necesari. Deficiența de proteine, datorată unei alimentații precare, poate cauza pierderi în greutate, atrofierea musculaturii, probleme de digestie, dar și afecțiuni la plămâni. Asociația americană care se ocupă de controlul hranei și de etichetarea corectă a produselor de mâncare pentru animale a stabilit un minim necesar de proteine pentru un câine adult, în valoare de 4.5g/100 kcal, iar pentru femele gestante și pui o valoare de 5.63g/100 kcal. Însă, majoritatea sortimentelor de hrană uscată din comerț au această valoare dublă. În schimb, pisicile au nevoie de mai multe proteine decât câinii. Minimul de proteine necesar este de 6.5 g/100 kcal pentru pisici adulte și 7.5 g/100 kcal pentru femele gestante și pui.

Hrana industrială sau hrana pregătită în casă?

Hrana industrială pentru animalele de companie este preparată după rețete clare, care înglobează în mod echilibrat toți nutrienții necesari unei dezvoltări corecte, în funcție de vârsta și starea fiziologică a animalului. Acest tip de hrană se găsește de două feluri: sub formă de hrană uscată și umedă. Iar printre avantajele sale se numără faptul că este ușor de administrat, păstrat și procurat și nu necesită timp de preparare. În plus, există pe piață o mulțime de sortimente și diete speciale, dedicate atât pisicilor, cât și câinilor, cum ar fi produsele Dog Chow.

În schimb, hrana industrială este mai scumpă, și nu există mereu garanția că ingredientele sunt de calitate, de aceea este recomandat ca hrana industrială pe care o alegi pentru animalul tău să fie de calitate premium.

Spre deosebire de hrana industrială, cea gătită în casă poate fi mai avantajoasă la preț și poți avea control asupra ingredientelor și a calității acestora. În plus, poți varia meniul mai des. Însă, înainte de a-i oferi hrană preparată în casă animalului tău de companie, ar trebui să te documentezi serios înainte, deoarece trebuie să știi să dozezi foarte bine ingredientele, pentru a asigura o dietă echilibrată. De asemenea, mâncarea gătită trebuie să fie mereu proaspătă și nu trebuie lăsată în bol peste zi.

Cum eviți mâncarea nepotrivită pentru animalul tău de companie

Atunci când selectezi mâncarea pentru animalul tău de companie nu ar trebui să alegi preparatele în funcție de ingredientele care te atrag, fără să te gândești la valorile lor nutriționale sau gust. De asemenea, o altă greșeală pe care multe persoane o practică des este aceea de a alege mâncarea pentru animalele lor, în funcție de notorietatea brandului. Este important de reținut că o mulțime de informații găsite pe ambalajele produselor pentru animale sunt tehnici de marketing, nu informații factuale.

Un alt lucru pe care ar trebui să îl eviți este aceea de a asculta recomandările angajaților de la petshop. Deși aceștia sunt pasionați de animale și sunt bine informați, sfatul lor nu trebuie confundat cu cel al medicului veterinar.

Așadar, o dietă sănătoasă pentru un animal de companie ar trebui să conțină proteine, carbohidrați, grăsimi, minerale, vitamine și apă. Așa că atunci când alegi hrana pentru câinele sau pisica ta, va trebui să te asiguri că optezi pentru alimente de calitate, care să conțină toți macronutrienții necesari pentru buna dezvoltare a animalului tău de companie.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!