Cum sa alegi cea mai buna motocoasa pentru gradina

Publicat pe 3 Aprilie 2019
Motocoasele au devenit echipamente esentiale pentru ingrijirea gradinilor, iar pentru a face alegerea potrivita, trebuie sa cunosti cateva lucruri despre acest aparat.

Motocoasa electrica poate fi cu motorul amplasat atat in pozitie superioara cat si in cea inferioara.

Motocoasa cu motorul amplasat in pozitia inferioara este cea mai accesibila ca si pret, are o putere mica a motorului si este usoara, iar ca instrument de taiat serveste struna. Acest aparat este folosit mai mult la trenurile mici cu iarba moale, fara plante de gen brusturi sau urzici.

In cazul motocoasei cu motorul in partea inferioara, trebuie sa ai grija la terenul umed, pentru o poate face sa iasa din functiune. Motocoasa cu motorul amplasat in partea superioara poate fi dotata atat cu struna, cat si cu cutit pentru taiere. Cu o asemenea motocoasa este mai usor de taiat iarba mare si chiar si unele tipuri de tufari.

Motocoasa cu motorul amplasat in partea superioara se aseamana cu motocoasa pe benzina, exceptie facand faptul ca cea electrica nu are nevoie de intretinere in timpul lucrului, astfel ca iti poti concentra toata atentia doar asupra conditiilor de utilizare.

Motocoasa electrica poate avea 2 tipuri de manevrare: cu volan si pe carcasa motorului. Este important sa acorzi atentie strunei si cutitului. Toate datele referitoare la aceste piese le gasesti in instructiunile motocoasei.

Motocoasele sunt instrumente foarte utile, practic, de nelipsit in gospodarie. Acestea reteaza orice tip de iarba, iar tie nu-ti ramane decat sa o strangi dupa ce o cosesti.

Inainte de a incepe lucrul cu motocoasa, cei de la micul-meserias.ro te indeamna sa tii cont de urmatoarele lucruri:

  • Verifica daca struna sau cutitul sunt bine fixate.
  • In timpul lucrului, aparatul trebuie sa se afle paralel cu suprafata pamantului.
  • Daca observi ca struna nu taie din prima tulpinile, nu insista pentru ca s-ar putea sa nu aiba capacitatea necesara.
  • Echipeaza-te cu haine si incaltari speciale care sa te protejeze in timpul lucrului.

Domenii: Agricultura

Vimsoft Digital Production SRL

Suntem o echipă de profesioniști cu experiență de peste 8 ani în domeniul furnizării serviciilor web. De la dezvoltatori web, designeri, până la editori, bloggeri și autori, toți avem același...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!