Cum să alegi cel mai bun medic dermatolog

Publicat pe 1 Martie 2021
Dermatologul este medicul specializat în diagnosticarea și tratamentul bolilor pielii, părului, unghiilor și mucoaselor, dar și a bolilor cu transmitere sexuală. Medicul dermatolog este responsabil de tratamentul a peste 3.000 de afecțiuni, de la acnee până la patologii grave, ce pot pune viața în pericol, precum cancerul de piele. Indiferent de problema de sănătate sau estetică de care suferi, este nevoie să fii atent pe mâinile cui te lași, pentru a vedea rezultatele pe care le aștepți mai rapid, mai eficient și la un preț corect și accesibil!

Specialiștii din clinica de dermatologie, estetică, tratamente faciale și corporale de la SKiN MedSpa ți-au pregătit un ghid al celor mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi medicul dermatolog.

Top 5 criterii de alegere a unui medic dermatolog bun în București 

Un medic dermatolog bun nu este neapărat cel mai vizibil pe Instagram sau pe Facebook. Din păcate, în România există multe exemple negative de impostori care se lăudau cu studii medicale și care, erau de fapt persoane care puneau viața pacienților în pericol în fiecare moment de “practică”. Doctor Lana sau doctorul italian Matteo Politi sunt doar câteva exemple îngrozitoare, a căror lipsă de cunoștințe a dobândit o latură penală, în momentul în care au mutilat pacienți naivi atrași de postările lor din social media, de pozele false sau recenziile pozitive.

1. Alege un medic dermatolog competent, cu experiență în domeniu

Mulți medici se autointitulează dermatologi, dar nu au specializare în domeniu, ci au diplomă în medicină internă sau medicină generală. Medicii dermatologi acreditați se laudă pe bună dreptate cu ani suplimentari de studiu, stagii de perfecționare și diplome de competență. Mai mult decât atât, sunt recunoscuți de Societatea Română de Dermatologie.

Cu cât medicul tău dermatolog are mai multă experiență, cu atât va fi mai capabil să adapteze tratamentul la nevoile pielii tale, mai ales că dermatologia este o ramură aparte, în care diagnosticul este greu de stabilit uneori. Diagnosticarea în dermatologie este un proces mai dificil față de alte ramuri ale medicinei și de aceea, este nevoie de multe cunoștințe și mai ales de experiență practică.

Așadar, înainte de a-ți alege medicul dermatolog este important să te documentezi în legătură cu experiența și competențele acestuia, să verifici cât mai multe informații, să îi cauți CV-ul și să întrebi clinica unde își exercită meseria despre acreditarea sa de la Colegiul Medicilor.

Nu uita, pozele de pe internet, recomandările de pe grupurile din social media pot avea un caracter orientativ, dar nicidecum definitoriu în alegerea ta finală! Medicii impostori și-au convins victimele folosindu-se tocmai de mirajul produs de Instagram și pe Facebook, prin poze false, profiluri false și recenzii pozitive false! Câteodată social media este fake și prezintă trunchiat lucrurile, de aceea, caută informații în cât mai multe surse.

2. Relația medic dermatolog-pacient

După verificarea cu atenție a profilului medicului dermatolog pe care l-ai ales, al doilea pas către o piele mai sănătoasă este o relație medic-pacient foarte bună. Cel mai adesea, afecțiunile sau problemele dermatologice necesită timp și răbdare, dar și muncă de echipă.

3. Proceduri dermatologice

O clinică dermatologică de top ar trebui să acopere o gamă largă de proceduri destinate sănătății și frumuseții pielii, începând de la proceduri anti-ageing, până la tratamente laser pentru eliminarea cicatricilor, toate efectuate doar de către medicul dermatolog sau de personal calificat.

În cazul procedurilor dermatologice, o parte dintre acestea sunt efectuate de către medicul dermatolog precum ar fi tratamentele laser, microneedling-ul cu Dermapen, anumite peeling-uri chimice medicale sau injecțiile cu acid hialuronic, PRP sau botox, însă există și proceduri care pot fi făcute de terapeuți. Pentru un simplu tratament de curățare a tenului este nevoie de instruire, cunoștințe solide și practică. Așadar un medic dermatolog bun va avea și o echipă specializată care să îi sprijine fiecare demers pentru o piele sănătoasă.

Atât medicul dermatolog cât și un terapeut competent vor fi întotdeauna transparenți în ce privește tratamentele pe care le efectuează, îți vor explica exact în ce constă procedura, ce beneficii are, la ce riscuri te expui, precum și ce trebuie să faci înainte și după, astfel încât orice risc de complicații să fie redus la minim, iar tratamentul să fie un real succes pe termen lung!

În afară de medici dermatologi specializați sau de medici chirurgi plasticieni, care pot interveni atunci când este nevoie de competențele lor, o clinică unde se oferă servicii dermatologice de top va fi foarte atentă și la personalul secundar, la terapeuții care susțin eforturile echipei medicale. Cursurile frecvente, specializările și perioadele de practică, dar și evaluările periodice nu trebuie să lipsească atunci când există pretenția oferirii unor servicii premium, cu costuri pe măsură.

Ca pacient, ai tot dreptul de a întreba cât mai multe detalii despre ce specializări are personalul secundar cu care vei intra în contact, pentru a te asigura că beneficiezi cu adevărat de cele mai bune servicii dermatologice.

4. Dispozitive medicale folosite în dermatologie

Experiența unui medic bun trebuie să fie completată de performanța dispozitivelor folosite. Nu întâmplător tehnologia de ultimă generație este la mare căutare, deoarece oferă rezultate în condiții de siguranță deplină pentru pacient.

Dermatologia beneficiază și ea de inovațiile și descoperirile recente și este păcat ca un medic să trateze probleme dermatologie ca acum 50 de ani, când ar putea să o facă mai rapid, mai eficient și mai sigur. Domeniul medical este dinamic, în permanență apar studii și dispozitive noi, pe care un medic ar trebui să le cunoască și să le și folosească sau să se oprească din a le folosi, în beneficiul pacienților săi, indiferent că este vorba de copii sau adulți.

În concluzie, un dermatolog bun este întotdeauna la curent cu cele mai noi echipamente disponibile în piață pentru tratamentul pielii dar și cu cele mai noi substanțe pentru tratamentul topic sau injectabil.

Întrucât îți dorești ceea ce este mai bun pentru pielea ta, asigură-te că medicul tău dermatolog folosește produse și dispozitive de top, 100% sigure, cu dețin certificări și aprobări acordate în urma unor studii clinice și testări stricte.

Dacă nu știi la ce dispozitive trebuie să aibă acces un medic dermatolog, iată o listă de tip must-have pentru orice clinică care se respectă și care are în portofoliul său servicii de dermatologie:

🟢 Dispozitive cu laser medical pentru tratamentul acneei și al cicatricilor provocate de acnee, cicatrici hipertrofice, cheloide, atrofice sau post arsură, vergeturi, rozacee, cuperoză și tumori cutanate benigne, alunițe, negi, pete pigmentare, leziuni vasculare faciale și corporale, varice, vene păianjen, pistrui, melasmă, onicomicoze, hiperhidroză, îndepărtarea tatuajelor, rejuvenare superficială sau profundă a pielii de pe față, foliculită, eliminarea părului nedorit. 

🟢 Dispozitive de microchirurgie non-invazivă pentru îndepărtare: xantelasme periorbitale, fibroame, condiloame, papiloame cutanate, veruci vulgare, negi, cicatrici inclusiv, hipertrofice), puncte de grăsime din jurul ochilor, lentigo, angioame, cheloide, tumori cutanate, leziuni benigne, vergeturi, mici excrescențe de pe piele, dar și pentru liftingul nechirurgical al pielii laxe.

🟢 Dispozitive pentru inducția de colagen sau microneedling, precum Dermapen, Nanopore Stylus sau dispozitive de radiofrecvență nano-fracționată precum Venus Viva™, care sunt utilizate ca tratamente singulare sau în combinație cu alte terapii, precum peeling chimic sau PRP (terapia Vampir) pentru acnee, cicatrici, vergeturi, piele îmbătrânită, cuperoză, alopecie, hidratare ten uscat, pete pigmentare, pistrui, ten cu aspect neuniform, riduri fine și profunde etc. pentru acnee, cicatrici, vergeturi, piele îmbătrânită, cuperoză, alopecie, hidratare ten uscat, pete pigmentare, pistrui, ten cu aspect neuniform, riduri fine și profunde etc.

🟢 Medicamente și substanțe pentru peeling chimic, fillere dermice și produse dermato-cosmetice. Un medic dermatolog bun cunoaște foarte bine efectul și dozarea tratamentelor pe bază de acid lactic sau citric, cum sunt peeling-urile chimice, dar și știe să se folosească la nevoie de acid hialuronic, botox sau plasmă bogate în trombocite, utilizată în terapia Vampir sau de cocktailurile de substanțe folosite în mezoterapie pentru rejuvenare facială sau tratamentul căderii părului la femei.

5.Costurile serviciilor dermatologice oferite

În prezent, a investi în sănătatea și frumusețea pielii tale a devenit o necesitate. Multe proceduri estetice și tratamente medicale sunt destul de costisitoare, necesitând un efort financiar mai mare. Totuși, o clinică dermatologică atentă la nevoile pacienților săi nu va umfla prețurile, ci dimpotrivă, va avea o politică de prețuri corectă.

Cum piața serviciilor de dermatologie și estetică este una liberă, o ședință de tratament cu laser poate costa la o clinică de dermatologie 400 de lei, iar la o altă clinică 400 de euro, folosindu-se același dispozitiv. Pentru că banii economisiți îi poți redirecționa și către alte proceduri de care ai nevoie, este indicat să faci o mică verificare de prețuri în piață, comparând proceduri cu același tip de dispozitiv!

Este de la sine înțeles că un tratament cu un dispozitiv laser original, aprobat și certificat pentru tratamente dermatologice va costa mai mult față de un dispozitiv de tip replică, no name, care nu are nici un fel de studiu în spate și care îți poate afecta în mod negativ sănătatea. Cercetarea și informarea din mai multe surse îți vor economisi bani și te vor duce către drumul cel mai bun în rezolvarea problemelor tale dermatologice!

De ce să alegi dermatologia din clinica SKiN MedSpa din București? 

Medici dermatologi și terapeuți preocupați de formarea și dezvoltarea profesională, cu numeroase competențe în: dermato-venerologie, dermatoscopie, chirurgie dermatoscopică, dermatologie pediatrică, dermato-cosmetologie, tratament cu laser în dermatologie, dermatologie estetică, crioterapie și rejuvenare.

✅ Profesioniști cu o minte deschisă și cu o vastă experiență clinică în diagnosticarea, prevenția și tratamentul patologiilor dermatologice

✅ Mereu la curent cu noutățile din dermatologie, precum și cu protocoalele de lucru la nivel internațional.

✅ Beneficiezi de consultații de specialitate pentru întreaga gamă de afecțiuni cutanate, atât pentru adulți, cât și pentru copii, în clinica SKiN MedSpa din București

✅ Construim relații de lungă durată, bazate pe încredere și transparență.

✅ Primești toate informațiile și suportul de care ai nevoie pentru a-ți trata chiar și cele mai complexe afecțiuni dermatologice.

✅ Te bucuri de o monitorizare atentă a evoluției tratamentului.

✅ Proceduri nedureroase și un nivel de confort ridicat în timpul fiecărei terapii.

✅ Doar scheme de tratament personalizate și adaptate nevoilor tale.

✅ Medici dermatologi care folosesc dispozitive de ultimă generație, certificate de FDA, 100% sigure, precum și medicamente și cosmetice de origini verificate.

✅ Prețuri prietenoase, accesibile, oferte și promoții permanente.

Iată doar câteva dintre cele mai populare dispozitive folosite în clinica SKiN MedSpa din București iar în curând și centrul din Corbeanca:

Deka SmartXide Punto - cea mai avansată tehnologie laser CO2 fracționat ablativ existentă pe piață, cel mai puternic laser chirurgical CO2 cu setări ultra precise

Fotona SP Dynamis - cel mai bine realizat sistem laser din lume, câștigătorul absolut al The Aesthetic Industry Award în 2018

PlasmAge® - cel mai performant dispozitiv medical pentru microchirurgie non-invazivă, singurul tratament nechirurgical pentru blefaroplastie.

Dermapen™ 4 - cel mai nou și mai avansat dispozitiv de mezoterapie fracționată pentru rejuvenare facială

Venus Viva™ - ultima generație de radiofrecvență nano-fracționată, produsul Year Changing din 2019

Te așteptăm la SKiN MedSpa pentru a beneficia de o evaluare gratuită a pielii tale. Dacă este nevoie, te poți programa la un consult dermatologic, pentru a obține expertiza unui medic dedicat, care te poate ajuta să obții o piele perfectă și să îți tratezi orice problemă dermatologică!

Programează-te la: 0729.740 704 sau pe contact@skinmedspa.ro și fă-ne o vizită la clinica noastră din centrul comercial Drumul Taberelor din strada Brașov, numărul 25 din București.

Domenii: Lifestyle

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!