Cum sa alegi fronturile din MDF - Protege Parol

Publicat pe 5 Noiembrie 2018
Daca vrei sa ai o casa eleganta, urmeaza sfaturile de mai jos de la Protege Parol

Daca si tu iti doresti sa iti amenajezi casa in stil modern de care sa te poti bucura zi de zi cu cei dragi tie, atunci echipa Protege Parol iti vine in ajutor cu acest articol despre alegerea fronturilor de mobila potrivite pentru casa ta.

Deci ce este acest MDF?

Sunt placi realizate din lemn tocat marunt de tot - medium density fiberboard. De obicei aceste fronturi din MDF pentru mobila au grosimea intre 18-22 mm. Datorita texturii variate, MDF se poate prelucra prin frezare simpla.

Fronturile din MDF sunt produse derivate din lemn care atrag atentia atat prin stilul lor cat si prin proprietatile cu care de nota 10. Mobila din MDF vopsita este frumoasa, stabila si de calitate ridicata care asigura un aspect elegant si mai multa rezistenta. Daca iti doresti o alternativa mai rezistenta poti sa alegi MDF-ul infoliat pentru ca are un pret mai mic si imita foarte bine lemnul.

Fronturile din lemn infoliat sunt placi de MDF cu forme variate peste care este pusa o folie PVC. Aceasta folie se lipeste cu adezivi speciali, la temperaturi inalte si folosind prese puternice pentru a nu lasa aerul sa patrunda intre cele 2 elemente. Presele folosite in acest sens au capacitatea de a se plia pe conturul placii pentru un plus de siguranta. Sunt mai multe tipuri de MDF infoliat pe care le puteti gasi pe site-ul Protege Parol precum - subtire, groasa - mata sau lucioasa.

Ea poate sa mai fie colorata si cu desene geometrice care vor putea reproduce forma lemnului.

Uneori se mai pun peste folie si pori sau fibre de lemn.

Sunt cateva avantaje ale MDF-ului infoliat printre care gasim - preturi scazut si varietatea mare de finisaje.

Dar sunt si cateva dezvatanje de care sa tinem cont precum - rezistenta mai scazuta cand este tinut la umiditate sau temperaturi mari. Uneori daca este tinuta corespunzator se poate dezlipii folia la colturi.

Spre deosebire de MDF infoliat, fronturile din MDF vopsit se optine prin aplicarea mai multor straturi de grund si email pe suprafata acestor panouri. Vopsirea se face astfel pentru ca intreaga placa sa fie acoperita mat. Se aplica pana la 3 straturi de grund care se vor slefui dupa uscare pentru obtinerea unei suprafete bune pentru aplicarea email-ului. Dupa ce se usuca emailul se poate adauga diverse nuante de culori si efecte speciale pentru a creste diversitatea si valoare mobilei.

Gasim cateva avantaje pentru fronturile din MDF vopsite precum - o protectie ridicata fata de umiditate, rezistenta ridicata la temperaturi, indepartarea usoara a zgarieturilor.

Fronturile din MDF pot fi vopsite poliuretanic, hidrodiluabile care fac ca aceste placi sa reziste mai mult in contactul cu umezeala din baie sau bucatarie si au o rezistenta sporita la temperaturi ridicate, iar astfel prin vopsire se reduce riscul de crapare cand este montat langa sursa de caldura.

Aceste MDF-uri ne ofera sansa sa obtinem finisaje variate.

Acum ca ai aflat cum sa alegi fronturile de mobila potrivite te invitam sa ne vizitezi site-ul unde mai poti gasi blaturi de mobila diverse dar si manere de mobila in diverse stiluri pentru ca tu sa te poti bucura de confort si eleganta maxima..


IT Setup Solutions

Magazin online si fizic de accesorii de mobila din Timisoara.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →