Cum sa alegi fronturile si blaturile de mobila

Publicat pe 29 Noiembrie 2018
Alegerea fronturilor sau a blaturilor de mobilier este o alegere grea daca nu stii dupa ce criterii sa te uiti. De aceea este important sa vezi care sunt criteriile de alege.

In ziua de azi, datorita stilului de viata agitat, bucatariile au luat din multe atributile camerei de zi. Astfel s-a demonstrat ca bucataria a devenit centrul si inima casei pentru a aici ne petrecem foarte mult timp si vrem sa beneficiem de eleganta si confort regulat.

Astfel cum putem alege cel mai bun blat de mobilier pentru bucatarie cu scopul de a ne bucura de un plus de stil si eleganta la noi acasa?

Acest proces poate fi unul complex pentru ca sunt multe elemente de care trebuie sa tinem cont. Inainte de a alege blatul de bucatarie trebuie sa fim atenti la cateva criterii importante dupa care sa ne ghidam decizia.

Aceste blaturi pot fi melaminate, termorezistente, din compozit sau piatra.

Iata cateva tipuri de blaturi pe care le poti gasi pe site-ul Protege Parol:

1. Blaturi mate - sunt ideale daca avem un buget generos. Ele sunt mai scumpe pentru ca ofera un plus de calitate, iar blaturile din granit sunt evidentiate printr-o duritate ridicata, fiind mai usor de intretinut si nu au nevoie de tratament special.

Aceste blaturi din granit sunt mai scumpe, dar au un aspect WOW si sunt foarte durabile in timp - ofera un aspect care iasa din comun.

2. Blaturi din quartz - sunt foarte rezistente din punct de vedere termic, dar si la lovituri, zgarieturi sau chiar si la pete. Ele sunt foarte usor de intretinut pentru ca au suprafata poroasa.

3. Blaturi din marmura - ele sunt mai aspectuoase pentru ca ascund usor petele in urma utilizarii. Preturile sunt mai scumpe pentru aceste blaturi dar avantajul este ca ele nu se demodeaza niciodata.

Printre cele mai folosite piese din bucataria noastra este blatul de mobila - acesta ne ajuta sa pregatim ingredientele de gatit, punem diverse vase, pahare, farfurii etc.

De aceea, daca blatul de bucatarie este asa de important trebuie sa stim cum il putem alege corect pentru ne bucura de el mult timp de acum incolo.

Trebuie sa ne uitam in primul rand la materialul din care e facut blatul de bucatarie. Recomandam sa alegem un blat din quartz pentru ca el este foarte rezistent si poate sa fie prelucrat doar cu ajutorul diamantului.

Pe langa duritate, blatul din quart este antibacterian, rezistent la caldura, apa, nu se zgarie - decat foarte greu - si este disponibil in diverse culori.

Rezistenta si calitate acestui material este data de procentajul mare de quartz din compozitie. Acesta ofera o durabilitate extrem de mare si se recomanda a fi utilizat in bucatarii ocupate, baruri, bai, etc. Avand o suprafata neporoasa, acest blat nu se pateza si nu retine bacteriile.

Mai gasim pe site-ul Protege Parol blaturi de mobila din granit, acest avand aproape aceleasi proprietati ca cel din quartz doar ca este mai putin rezistent.

Pentru persoanele ce prefera piatra naturala, recomandam blaturile din granit - care sunt utilizate in spatii publice - receptii mai ales, birouri si spatii comerciale. Granitul se recomanda mai ales pentru trepte, scari.

In amenajarea bucatariei - blaturile din granit sunt o varianta competitiva de pret fata de cele din quart sau compozit.

Pe piata din Romania se mai gaseste blat de bucatarie din marmura - care este foarte elegant doar ca se pateaza usor si trebuie constant ingrijit si curatat.

Cele mai ieftine blaturi de bucatarie sunt cele din MDF/PA: care se intretin si curata usor, au o varietate de culori si se pateaza mai greu. Dezavantajul este ca nu sunt rezistente la caldura, se zgarie foarte usor si nu este antibacterian.

Descopera pe site-ul Protege Parol gama de fronturi de mobila din MDF care sa iti asigure o casa eleganta si moderna in fiecare zi.

Pe langa asta, iti recomandam sa vezi si gama de balamale pentru usile de mobilier la standarde inalte.


IT Setup Solutions

Magazin online si fizic de accesorii de mobila din Timisoara.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →