Cum sa alegi un linoleum de calitate si care sunt avantajele pe care le ofera

Publicat pe 14 August 2019
Te pregatesti sa alegi cea mai practica solutie de acoperire a pardoselii din anumite incaperi ale locuintei tale sau pentru birou? Ai la dispozitie o gama diversa de optiuni, fiecare dintre acestea fiind caracterizate de avantaje importante.

Astazi ne-am gandit sa analizam una dintre variantele clasice, ieftine si cu multiple beneficii penru utilizatori: linoleumul. Fie ca preferi varianta unui linoleum sub forma de dale sau role, aici vei descoperi avantajele utilizarii acestora si alti factori de selectie importanti. 

Avantajele utilizarii unui linoleum

Principalul avantaj al utilizarii unui linoleum in diverse spatii din casa sau la birou este reprezentat de durata sa de viata. Acesta rezista foarte bine timp indelungat, fara a necesita un proces de intretinere complex. In plus, un linoleum este usor de montat, chiar si in cele mai dificile spatii. 

Un linoleum de calitate poate fi utilizat in orice spatiu, intrucat modelele viu colorate disponibile acum se preteaza oricarui stil de amenajare interioara. Acesta poate fi montat pe pardoseli din lemn, pe gresie sau ciment, intrucat rezista foarte bine la conditii de trafic intens si la umezeala. 

Fabricat din materiale brute naturale (ulei de in, rasina de pin, lemn, pluta), acesta este rezistent la foc si asigura o buna izolare termica si fonica. Mai mult decat atat, linoleumul previne dezvoltarea bacteriilor, este natural si reciclabil, iar varietatea de modele si culori disponibile il transforma in alegerea potrivita pentru orice spatiu.

Alegerea unui linoleum potrivit - Factori de selectie

Magazinele de specialitate pun la dispozitia clientilor produse linoleum cu insertie sau cu model printat.  

 • In cazul celor cu insertie, culorile sunt incorporate in pelicula de vinil. 

 • In schimb, cele printate presupun imprimarea diverselor modele atractive pe suprafata produsului.  

 • In ceea ce priveste rezistenta dovedita in timp, specialistii considera ca un linoleum cu insertie este mai avantajos decat unul printat. Acesta din urma castiga, insa, puncte suplimentare in ceea ce priveste usurinta de intretinere, pe termen lung. 

Un alt factor esential de selectie a unui linoleum se refera la modul de instalare a acestuia, direct influentat de structura sa. 

 • Oferta magazinelor include modele variate de linoleum sub forma de role, fasii late de 2-4 metri sau de dimensiuni care pot fi personalizate. Acestea se monteaza prin lipirea cu adeziv special.

 • O alta varianta pe care o ai la dispozitie, in aceasta categorie, este cea reprezentata de modelele de linoleum cu dale. Disponibile, de regula, la dimensiuni standard de 30 x 30 cm, acestea sunt usor de montat si prezinta avantajul obtinerii unor suprafete perfect uniforme, in cazul carora nu se deosebesc imbinarile realizate. Acestea sunt, de regula, preferate si datorita usurintei de inlocuire, prin simpla dezlipire, in cazul deteriorarii suprafetei pe care a fost aplicat. 

In cazul fiecarui linoleum, vei observa diverse criterii de clasificare europeana, care indica specificul spatiilor pentru care este recomandat. Cele destinate spatiilor rezidentiale sunt clasificate in categoria 2 (trafic mediu), cele potrivite spatiilor de birouri cu 3 (trafic intens), iar cele specifice spatiilor industriale si de productie sunt marcate de clasa de clasificare numarul 4 (trafic foarte mare). 

Prin urmare, montarea unui linoleum acasa sau la birou reprezinta alegerea potrivita atunci cand vrei sa acoperi pardoseala cu un produs confectionat din materiale brute naturale, eco-friendly. Acesta rezista foarte bine in timp, chiar si in conditii de trafic intens sau de umezeala excesiva. 

Acorda atentie sporita dimensiunii incaperii in care va fi montat produsul ales, pentru a identifica necesarul de linoleum, mizeaza pe un raport bun pret-calitate si beneficiaza de avantajele pe termen lung ale acestei achizitii. 


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →