Cum să amenajezi o bucătărie mică

Publicat pe 20 Ianuarie 2021
Amenajarea unei bucătării oferă un adaos estetic casei tale. O bucătărie realizată după gusturile tale, îi oferă încăperii un sentiment personal și reconfortant. Fie că ești un pasionat al gătitului sau doar al preparării cafelei de dimineață, vrei să fii înconjurat de aspectul primitor al întregii tale case. Investițiile sunt numeroase și criteriile sunt pe măsură. Dacă dispui de o bucătărie mică, urmărește trucurile următoare pentru a o amenaja într-un stil modern.

Alege contrastul cromatic pentru pereții bucătăriei

Albul alături de culorile puternice precum: roșul, galbenul, albastrul, portocaliul, verdele sau rozul, oferă unei încăperi senzația de spațiu. Culorile contrastate cresc dinamismul și energia bucătăriei, cât și pune accente pe anumite secțiuni din încăpere.

Un exemplu modern poate fi dat de pereții vopsiți în alb, iar distanța dintre blatul bucătăriei și mobilierul suspendat să fie vopsit în una dintre culorile menționate sau o combinație dintre acestea; un contrast estetic ar putea fi albastru cu portocaliu.

Alege mobilierul minimalist și modern

Un mobilier minimalist și neutru se va afla în contrast cu nuanța în sine a încăperii cât și cu corpurile de iluminat. Acest aspect va oferi volum și modernism pentru bucătăria ta.

Cum alegi scaunele de bucătărie?

Design-ul unei încăperi mici poate fi asortat cu o gamă de scaune de bucătărie moderne, comode și spațioase ce oferă un puternic impact vizual.

Un scaun elegant și contemporan schimbă structura estetică a camerei, oferindu-i un aspect dinamic și plăcut. Alege o culoare care să se asemene cu nuanțele deschise de pe pereți sau alege opțiunea de culori neutre, monocrome.

Cum alegi masa de bucătărie?

Este dificil să alegi o masă potrivită pentru o bucătărie de dimensiuni mici deoarece te vei gândi că va ocupa majoritatea spațiului liber. Există opțiunea unei mese pliabile, simple și moderne care se fixează fie de perete sau de corpul de mobilier. Aceasta poate fi folosită doar atunci când este nevoie, păstrând loc liber trecerii în restul timpului petrecut în camera respectivă.

Care este cea mai bună opțiune de mobilier?

Cea mai bună opțiune pentru o bucătărie de dimensiuni mici este mobilierul suspendat și incorporat. Bineînțeles, sertarele de sub blatul de bucătărie, alături de o chiuvetă practică și minimalistă nu trebuie să lipsească. Pentru o eficientizare a spațiului, încăperea ar trebui să dispună de corpuri de mobilier suspendate pentru a avea mai mult loc de depozitare.

Electrocasnicele unei bucătării mici

Frigiderul ar trebui să fie nelipsit dintr-o bucătărie. Dacă spațiul este totuși, mult prea mic pentru acesta, poți opta fie pentru un frigider de dimensiuni mai mici, fie pentru poziționarea acestuia în proximitatea bucătăriei, precum pe holul casei sau în balcon.

De asemenea, aragazul este o altă necesitate a bucătăriei. Dacă nu există loc pentru poziționarea acestuia lângă corpul de mobilier, el poate fi încorporat într-un spațiu special din mobilier sau înlocuit cu o plită sau cu un cuptor cu microunde.

Alte dispozitive pentru bucătărie pe care le poți folosi sunt: espressorul, hota, fierbătorul de apă, robotul de bucătărie, grătarul electric, multicookerul sau grătarul electric. Toate acestea pot fi depozitate atât în corpul mobilierului din bucătărie cât și în altă încăpere atât timp cât nu sunt utilizate.

Alegerea corpurilor de iluminat potrivite

Spațiul într-o încăpere mică este esențial. Alege corpurile de lumină încastrate, candelabrele moderne sau spoturile de tavan. De asemenea, poți opta pentru luminile mobile, de tip reflector, pentru a muta sursa de lumină în locurile necesare.

 

Amenajarea unei bucătării mici oferă persoanelor posibilitatea de a-și pune creativitatea la încercare. Un spațiu mic nu înseamnă un spațiu cu resurse limitate, ci înseamnă un management al spațiului mai pronunțat. În funcție de dimensiunea și forma bucătăriei, pornește de la lista anterioară și creează-ți o bucătărie modernă și personalizată.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!