Cum sa eviti auto-sabotajul pentru a avea o cariera de succes

Publicat pe 11 Octombrie 2017
Ce iti doresti cu adevarat de la cariera ta? Iata o intrebare pe care foarte multi oameni o primesc, atunci cand participa la un interviu de angajare. Si chiar daca raspunsurile lor releva intr-adevar obiectivele la care doar viseaza, ceva dinauntrul lor le spune ca niciodata nu vor ajunge pe cea mai inalta treapta a succesului.

De ce? Nimeni nu ar putea spune exact care este motivul pentru care foarte multi oameni continua sa isi dea singuri cu stangul in dreptul, atunci cand vine vorba de parcursul lor profesional. Insa motivele sunt suficiente, iar noi ti le vom spune pe cele mai vizibile dintre acestea:

Procrastinarea 

Este poate cel mai mare cancer ce omoara treptat dar sigur orice posibila cariera de succes. Atunci cand o lasi de pe o zi pe alta si nu duci la bun sfarsit un proiect banal, nu ai acum sa iti doresti de la viata prea multe. De aceea, oamenii care inteleg acest lucru si arunca procrastinarea in cel mai intunecat colt al mintii, vor reusi in cele din urma ce si-au propus. Procrastinarea imbraca o multime de forme, de aceea este foarte greu sa o delimitezi de alte actiuni, aparent banale, pe care le faci in fiecare zi.

SFAT: Atunci cand vrei sa faci un lucru, indiferent ca vorbim de un proiect pentru job, sau de o treaba in casa, concentreaza-te NUMAI pe acel lucru, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara!

Frica

Multi si-ar dori o viata indestulata, cu bani foarte multi, cu o casa frumoasa, cu vacante lunare in tari straine etc. Insa atunci cand ii intrebi de ce nu alearga dupa acest vis, de ce nu fac ceva in aceasta privinta, foarte multi vor da un raspuns de genul: “As vrea sa fac ceva pe cont propriu, insa am foarte multe responsabilitati si nu pot sa risc.” Frica fata de riscuri te poate tine pe loc. Cu alte cuvinte, iti ofera o anumita siguranta materiala, insa nu fericirea si entuziasmul unei vieti indestulate. 

Speakerul motivational Gabriel Comanescu spune: “Trecerea de la liberatatea si entuziasmul pe care oamenii le simteau atunci cand mergeau la vanatoare, s-au sfarsit odata cu trecerea la agricultura. Motivul a fost foarte simplu: confortul si siguranta pe care munca pamantului le ofereau au furat fericirea pe care oamenii o aveau atunci cand vanau. De ce nu au continuat cu vanatoarea? Le-a fost prea frica pentru soarta lor.” 

Lipsa respectului de sine 

Inca o unealta foarte buna cu care auto-sabotajul darama cat putin in fiecare zi bazele unei cariere de succes, consta in lipsa respectului fata de propria persoana. Multi se considerea prea mici, prea putin capabili, prea putin potriviti pentru a reusi in viata. “Nu imi este chiar mie scris sa fiu bogat si sa am o cariera de succes…” gandesc foarte multi dintre noi. Atunci cand ti-ai setat acest dispret fata de propriile capacitati, automant Universul percepe aceasta atitudine drept o dorinta de-a ta. 

Drept urmare, energiile negative vor genera actiuni pe aceeasi lungime de unda, iar tu nu vei putea ajunge niciodata nici bogat, nici realizat, nici fericit. Trebuie sa inveti cum poti vizualiza doar lucrurile bune pe care ti le doresti in viata ta, pentru ca doar in acest fel poti materializa cele mai arzatoare dorinte ale tale. 

Domenii: Educatie

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →