Cum să faci o impresie bună într-o întâlnire de afaceri: 5 sfaturi

Publicat pe 25 Noiembrie 2020
Un lucru e cât se poate de clar - prima impresie contează. Dacă vrei să fii gata cum nu se poate mai bine pentru prima ta ședință business, ai ajuns unde trebuie. Ți-am pregătit în acest material cele mai bune cinci sfaturi care te vor ajuta să faci o impresie bună într-o întâlnire de afaceri. Iată ce trebuie să știi sau să faci.

1. Fii punctual

Nimic nu spune mai bine „sunt un om serios” decât prezența ta la timp într-o întâlnire. Ce înseamnă, însă, să ajungi la timp? Nicidecum să intri pe ușă la ora stabilită, ci cu câteva minute mai devreme, maximum 15. Tot ce depășește acest interval ar putea fi interpretat ca fiind o măsură disperată de a câștiga un nou client sau partener de afaceri, așa că te poți ghida după sfertul academic. Dacă întâlnirea a fost stabilită într-un loc public, îți vei putea rezerva acele minute pentru o scurtă verificare a ținutei și a coafurii, dar și o scurtă recapitulare mentală a propunerii pe care vrei să o lansezi. Dacă ați căzut de acord să vă vedeți la sediul unei companii, îți vei putea face o primă impresie despre cum funcționează lucrurile acolo.

2. Ai grijă la ținută

Dacă tot am pomenit de ea, nu e cazul să trecem mai departe cu sfaturile care te vor ajuta să faci o impresie bună într-o întâlnire de afaceri până nu stabilim și cum ar trebui să te prezinți într-o ocazie de acest fel. Nu-ți cere nimeni să vii îmbrăcat la patru ace, însă e esențial ca outfitul tău să reflecte seriozitate și conștiinciozitate. Ai grijă ca tot ceea ce îmbraci să fie perfect curat, călcat și frumos parfumat. Culorile uni sunt de preferat într-o întâlnire business, iar decolteul iese din discuție. Dacă ești bărbat, poate vei vrea să porți un sacou simplu, iar dacă ești femeie poate ar fi indicat să nu exagerezi cu accesoriile. Și nu uita că, mai ales în acest caz, haina face pe om!

3. Alege cum ajungi la destinație

Nu doar ținuta reprezintă o carte de vizită, mai ales într-o întâlnire de afaceri, ci și aspectul mașinii cu care vei ajunge la destinație. Dacă nu ai reușit să treci pe la spălătoria auto în ultimele zile, poate ar fi mai indicat să te deplasezi cu un taxi până la locul de întâlnire stabilit. Dacă, însă, preferi să folosești propria mașină ca mijloc de transport, ai grijă ca aceasta să arate îngrijită. Un set de jante Dacia Duster pline de noroi vor spune despre tine mai multe decât crezi. 

4. Fii constant prezent în discuție

Dă-ți voie să fii 100% prezent în discuția pe care ai programat-o. Telefoanele personale sau notificările pe care le verifici nu fac parte dintr-un cadru business. Prezența ta completă în dialogul cu interlocutorul tău va arăta disponibilitate, respect și interes, detalii pe care vei vrea să le demonstrezi, pentru o eventuală colaborare. Chiar dacă vei realiza că nu vei vrea să faci afaceri cu persoana cu care te-ai întâlnit, menține-ți atenția ridicată și nu vei regreta. 

5. Oferă o strângere fermă de mână

E uimitor cât de puțini oameni cunosc importanța unei strângeri ferme de mână. Prima interacțiune pe care o ai cu un posibil partener de afaceri trebuie să-i arate acestuia că ești o persoană hotărâtă, care emană siguranță prin toți porii. Privește persoana căreia îi strângi mâna în ochi, zâmbește natural și bucură-te de o primă impresie perfectă!

Cunoscând aceste mici secrete, poți fi sigur că ești mai mult decât pregătit să faci o impresie bună într-o întâlnire de afaceri. Mult succes!

Domenii: Auto

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!