Cum sa folosesti cutiile de depozitare pentru pastrarea fructelor si legumelor proaspete

Publicat pe 7 Iunie 2018
Dupa cum multi dintre voi stiu deja, deseurile alimentare joaca un rol important in schimbarea climei. Cantitati mari de alimente sunt aruncate la gunoi pentru ca oamenii neglijeaza sa gestioneze in mod corespunzator produsele alimentare, ele se strica si sunt aruncate in cosul de gunoi. Vestea cea mai buna este ca reducerea deseurilor alimentare este unul dintre cele mai simple lucruri pe care le putem face in propria noastra viata pentru a schimba ceva la nivel de societate.

Nu este niciun secret: putem cu totii sa profitam la maxim de legumele si fructele proaspete pe care le cumparam sau le producem in gradina noastra, stocandu-le in mod corespunzator si folosind cat mai putin plastic. 

Legumele si fructele se pastreaza cel mai bine in cutii de depozitare cu dimensiuni pe masura produselor stocate, cu marginile putin inalte si perforatii care asigura circularea aerului. Cutiile de depozitare reprezinta un mijloc standard pentru transportul si depozitarea legumelor si fructelor proaspete, atat pentru utilizatori casnici cat si pentru firmele producatoare sau de transport. Sunt usor de pus unele peste altele (in debara sau portbagajul masinii) iar manerele asigura manevrarea lor usoara. Pentru cei care tin mult la folosirea anumitor culori - pentru asortare sau diferite coduri personalizate - lazile pentru depozitare sunt disponibile in diverse culori vibrante.

Cand alegeti cutiile de depozitare pentru fructele si legumele destinate consumului zilnic, trebuie avut in vedere ca unele dintre ele sunt incompatibile pentru a fi pastrate impreuna. Unele fructe emit gaz de etilena, ceea ce determina ca legumele sa se strice prematur. De aceea este bine ca aceste fructe sa nu fie pastrate in frigider: avocado, bananele, nectarinele, piersicile, perele, prunele si rosiile.

Frigiderele au deja cutii pentru depozitarea legumelor, in partea de jos, unele chiar cu senzori pentru umiditate si controlul temperaturii. Aici pot fi tinute legumele sensibile la gazul de etilena, deoarece aceste compartimente sunt oarecum sigilate fata de restul frigiderului. Insa aceste spatii nu sunt destul de mari pentru a satisface nevoile unei familii care consuma zilnic multe fructe si legume.

De aceea, pentru restul frigerului si spatiul din debara, cele mai potrivite sunt cutiile de depozitare. Numarul mare de dimensiuni disponibile, precum si culorile variate va ajuta sa va organizati spatiul de depozitare cat mai eficient dupa propriile standarde adaptate la stilul de viata modern si sanatos.

Domenii: Retail

SC CONCEPT24 ONLINE SRL

Concept24 este o companie de web development, cu peste 12 ani de experienta, avand proiecte dezvoltate in Europa, SUA si Canada. Ne sustinem partenerii in dezvoltarea afacerilor prin servicii...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!