Cum să forați un puț de apă pentru a beneficia de apă curată

Publicat pe 17 Decembrie 2018
Obiectivul în alegerea unei metode de forare a puțului de apă este acela de a utiliza metoda cea mai puțin costisitoare care poate avea succes, având în vedere tipul de material care trebuie forat și profunzimea care trebuie să fie forată pentru a ajunge la o sursă acceptabilă de ape subterane.

De ce avem nevoie de foraje pentru alimentarea cu apă?  Multi dintre noi ne punem această întrebare, “De ce am nevoie de un foraj?”, “Ce tip de foraj imi trebuie?” Cat sosta un metru liniar de foraj si la ce adancime se gaseste apa de calitate in zona proprietatii dumneavoastra.

In urmatoarele randuri dorim să vă ajutăm cu câteva detalii ce va vor ajuta sa intelegeti mai bine procesul de foraj pentru captarea apelor subterane.

În primul rând trebuie să știm câteva detalii cum ar fi: debitul pe care dorim să-l obținem, adâncimea pentru foraj, diametrul, calitatea materialelor, tehnologia și durata de viață a lucrării.

In portalul Euforaje.ro specializat in foraje puturi apa veti gasi o lista actualizata la zi cu cele mai importante articole din acestra industrie, reportaje, inteviuri, galerii de imagini si video cu si despre foraje de mică adâncime și de mare adâncime.

Când este vorba despre un foraj de mică adâncime, apa poate fi obținută foarte ușor, dar impuritatile pot ajunge ușor în lichid astfel încât există un risc serios de contaminare însă puțurile forate de echipa noastră sunt de o calitate ireprosabilă datorită experienței și profesionalismului acumulat în acest domeniu.

 În cazul unui foraj de mare adâncime nu există risc de contaminare, ele neavând impurități organice iar echipa noastră poate realiza la o adâncime de până la 500 metri.

Tot in acest site euforaje.ro veti gasi cele mai active firme ce execută foraje puturi profesionale la preturi bune în orice tip de sol, orice duritate, pe tot teritoriul României, pentru : puțuri de apă de medie şi mare adâncime (50 – 500 ml), la cele mai bune preturi, calitate exceptională datorită experienței și a tehnologiei de ultimă generație pe care o utilizează în realizarea forajelor.

Dorim să vă împărtășim exeperienta noastră și vă aducem la cunoștiintă câteva lucrări importante. Cele mai multe foraje puturi apă le-am realizat în București unde am forat la adâncimi de 50 metri până la adâncimi de 200 metri și avem parte de solurile moi sau medii, precum argile, nisipuri, pietris, alte experiențe plăcute de foraje puțuri cu adâncimi de 80 metrii – 200 metrii în Iasi unde am folosit sistemul - forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid si foraje puturi.

 Este cel mai util si cel mai folosit sistem în execuția de foraje pe teritoriul României deoarece în multe din zone litologia solului este formată din nisipuri, argile, petrisuri. La acest sistem se foloseste un noroi bentonitic pentru a stabiliza gaura si pentru a elimina detrisul din foraj.

La capitolul dezavantaje, ne simtim obligați să precizăm că sistemul mentionat mai sus nu poate determina adâncimea acviferelor decât dupa ce se execută carotajul electric, activitatea, de asemenea, realizată de compania noastră. În Brasov am realizat foraje puturi cu adâncimi până la 500 metri unde am folosit un alt sistem - forajul uscat cu ciocan de fund, care, de altfel, este foarte utilă în solurile dure si semi-dure precum roca, marmura, granit, calcar sau alte tipuri de roci, o alta metoda despre care ne mândrim să recunoatem că suntem cei mai buni din România.

 Aceste tip de foraj este un sistem mai nou pe piața din România, dar ca orice metoda de foraj complex, are, totusi, un dezavantaj si acela este că înaintarea este foarte rapida în solurile dure ( 20 – 30 ml / ora). Partea bună este că în procesul de foraj se vede în orice moment al execuției, litologia solului și adâncimea stratelor acvifere, fapt ce nu poate decât să ne bucure în contextul cunoașterii compoziției straturilor.

In cazul in care planificati sau aveti nevoie de executia unor foraje puturi pentru apa în acest an sau pe viitor, va invitam sa cititi in continuare va abonati la canalul nostru de youtube si sa distribuiti acest articol extrem de bine detaliat in care veti gasi raspunsuri la cele mai frecvente intrebari cu putinta.

În activitatea noastră, am urmărit să ne specializăm în două dintre cele mai dificile și, totodată, complexe modalități de obținere a apei prin foraj. Deși impun un standard de profesionalism ridicat, din partea celui care realizează procedura, ele produc cele mai curajoase rezultate.


Optimizare-Seo.ro

Suntem mai mult decat o agentie de seo, avem peste 12 ani experienta in marketingul digital din romania. Folosim cele mai recente tehnici de SEO pentru a pozitiona natural siteul afacerii...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!