Cum să îți detoxifici organismul pentru a slăbi sănătos

Publicat pe 25 Februarie 2019
Organismul uman este expus în permanență unei game tot mai mari de substanțe toxice care au un impact profund asupra sănătății generale.

Alimentele și băuturile nesănătoase, aerul pe care îl respirăm, loțiunile, parfumurile, hainele sau produsele de uz casnic emit numeroase toxine dăunătoare corpului. 

Pe lângă faptul că reprezintă sursa a numeroase probleme de sănătate, substanțele toxice au și un efect complet nefavorabil asupra aspectului nostru estetic. Cu toate că organismul lucrează constant pentru a le risipi, este important să oferim corpului nostru o pauză și puțin ajutor din când în când. O cură de detoxifiere este un factor esențial în drumul către o viață sănătoasă și un mod natural prin care putem reduce kilogramele în exces.


Beneficiile unei cure de detoxifiere a organismului

Deoarece are la bază un mecanism complex, organismul beneficiază de propriile sale metode de detoxifiere. Ficatul, transpirația sau urina ajută corpul să îndepărteze substanțele nocive. Însă, pe măsură ce viața modernă devine tot mai toxică, organele vitale sunt supuse unei presiuni prea mari și ajung în imposibilitatea de a mai lucra în mod eficient. O dietă detoxifiantă este ideală pentru a îngriji aceste organe atunci când acestea nu pot ține pasul cu cerințele corpului.

Cu toate că cei mai mulți dintre noi au tendința de a clasifica detoxifierea ca o intervenție pe termen scurt, beneficiile acestei proceduri sunt imense pentru sănătatea organismului. Reducerea balonării și combaterea constipației reprezintă două dintre principalele avantaje ale acestei cure. De asemenea, detoxifierea ajută la prevenirea bolilor cronice, contribuie la îmbunătățirea funcțiilor sistemului imunitar și determină reducerea riscului de îmbătrânire prematură. 

Nu doar sănătatea fizică a organismului are de câștigat de pe urma detoxifierii, ci și echilibrul nostru mental. Această procedură contribuie la îmbunătățirea calității vieții, a longevității și încrederii în sine, determină sporirea nivelului de energie, oferă o mai bună claritate emoțională și contribuie la dezvoltarea unei rutine sănătoase. Detoxifierea reechilibrează întregul organism și ajută sistemele sale să funcționeze în mod corespunzător.

Alimente și suplimente care contribuie la detoxifiere

Primul pas în procesul de detoxifiere a organismului este reprezentat de reducerea încărcăturii toxice provenite în special dintr-o dietă alimentară inadecvată. Există alimente generatoare de substanțe dăunătoare, în timp ce altele sunt puternic detoxifiante. 

Fructele precum kiwi, papaya, piersicile, caisele, pepenele, fructele de pădure, mango, strugurii negri sau citricele favorizează eliminarea toxinelor. În rândul legumelor cu impact benefic asupra organismului intră și dovleacul, spanacul, ardeiul gras, conopida, sfecla, varza roșie, morcovii, castraveții, broccoli. 

De asemenea, germenii de fasole, năutul, lintea, nucile și semințele, orezul brun, quinoa, meiul sau porumbul sunt recomandate în timpul curei de detoxifiere. Apa, sucurile din legume și fructe, ceaiurile din plante sau băuturile detoxifiante sunt perfecte pentru a-i permite sistemului digestiv să își revină.

Chiar și în cazul unei diete echilibrate, funcția de detoxifiere a organismului poate deveni supraîncărcată. Alimentele bogate în vitamine antioxidante și minerale și suplimentele naturale cu efecte revoluționare pot sprijini cu succes capacitatea organismului de a se auto-vindeca. Un proces de detoxifiere și slăbire urmat în același timp cu tratamentul pe bază de produse organice Herbagetica asigură sănătatea corpului, susține sistemul imunitar și îmbunătățește nivelul de energie.

Eliminarea toxinelor contribuie la reducerea naturală a greutății

Dacă scăderea în greutate este unul dintre obiectivele tale, o dietă de detoxifiere poate fi o modalitate excelentă pentru a obține rezultate vizibile. Totodată, acest proces este ideal și pentru gestionarea greutății pe termen lung. 

Unul dintre cele mai importante avantaje ale detoxifierii este reprezentat de faptul că aceasta nu te ajută doar pe moment, ci te ajută să dobândești obiceiuri sănătoase pentru viitor. 

Toxinele acumulate în organism afectează abilitatea naturală a acestuia de a arde grăsimile, ceea ce conduce la creșterea în greutate. În mod automat, dacă o cură de detoxifiere este respectată corect, substanțele nocive sunt eliminate din corp și slăbitul va surveni în mod natural și sănătos. 

Pentru a facilita procesul de pierdere în greutate în timpul detoxifierii sunt recomandate și exercițiile fizice deoarece acestea susțin reglarea organismului. În plus, sportul este cel mai bun aliat în eliberarea corpului de stresul fizic și mental. Alături de o alimentație corespunzătoare, suplimentele alimentare sunt esențiale într-un ciclu de detoxifiere deoarece reglează tranzitul intestinal, ușurând eliminarea toxinelor.

 Detoxifierea reprezintă modalitatea perfectă de resetare a organismului și de a porni pe un drum sigur către dezvoltarea unui stil de viață mai sănătos și mai energic!

Domenii: Lifestyle

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →