Cum să scapi de stres în perioada carantinei

Publicat pe 8 Mai 2020
Perioada de carantină în care a trebuit să ne schimbăm obiceiurile zilnice, să ne adaptăm, să găsim soluții să lucrăm eficient de acasă sau să învingem monotonia fiecărei zile nu a venit ușor pentru niciunii dintre noi. E dificil, mai ales pentru cei hiperactivi, să facem față unei perioade de adaptare cu care mulți nu suntem obișnuiți.

Trebuie să respectăm măsurile impuse de distanțarea socială și nu numai, iar uneori astfel de constrângeri par mai greu de suportat, cu toate că suntem conștienți că aceste măsuri sunt pentru binele nostru.

În cazul în care perioada de carantină ți se pare și ție greu de suportat, îți propunem câteva modalități care te vor ajuta să te relaxezi, în așa fel încât să o poți depăși mai ușor. Ai la îndemână câteva recomandări simple, pe care le poți practica la tine acasă, pentru un tonus și un psihic bun.

Organizează-te

În primul rând, nu încerca să faci prea multe lucruri în același timp, chiar dacă ți se pare că nu ai timp pentru tot ce ai de realizat. E important să îți organizezi și prioritizezi activitățile ca să ai un control mai bun asupra lor și astfel vei evita suprasolicitarea. 

Alcătuiește-ți programul zilnic așa cum o făceai și înainte și încearcă să respecți o anumită rutină, chiar dacă acum te vei confrunta cu distrageri mai multe decât de obicei.

Petrece timp cu familia

Include în programul zilnic acțiuni pe care le poți face împreună cu familia. Faptul că aveți timp mai mult de petrecut împreună poate fi un foarte bun motivator să faceți acum lucrurile pe care nu mai obișnuiați să le faceți în doi sau împreună cu copiii. Puteți opta pentru un joc de societate, puteți juca șah sau puteți citi împreună cu cei mici.

Fă sport

Include în programul zilnic mici exerciții de tonifiere, stretching, aerobic sau yoga, sau de ce nu, poți exersa și câțiva pași de dans cu care să începi sau să termini ziua. Orice tehnici de menținere a tonusului fizic te vor ajuta să te detensionezi și să te relaxezi. Include în rutina de fiecare zi măcar unul dintre aceste obiceiuri și câteva exerciții de respirație profundă și vei vedea efectele lor benefice încă de la început.

Ascultă muzică

Ascultă muzica preferată când lucrezi sau atunci când ai terminat activitățile pe care ți le-ai propus pentru ziua respectivă. Anumite genuri de muzică te pot ajuta și să te concentrezi atunci când e nevoie, dar și să te relaxezi la sfârșitul zilei.

Bea apă

Nu uita să te hidratezi suficient, dar și să te hrănești doar cu alimentele și elementele nutritive de care ai nevoie. O bună circulație a sângelui și evitarea supraîncărcării organismului e esențială, mai ales acum când suntem tentați să ciugulim tot timpul câte ceva de prin frigider și nu știm să ne oprim la timp. De asemenea. redu consumul de cafea, pentru că și aceasta poate să îți furnizeze mai multă energie decât ai nevoie!

Alege-ți un hobby

Fă în fiecare zi câteva lucruri doar pentru tine, cum ar fi să citești mai mult, să scrii într-un jurnal, să desenezi sau să începi un hobby ori o pasiune nouă pentru care nu ți-ai făcut timp până acum. Satisfacția de a-ți oferi un timp de calitate pentru tine și o activitate doar a ta este greu de egalat!

Transformă-ți baia în Spa

Organizează o seară de Spa. Una dintre metodele cele mai simple la care poți să recurgi și care are efect oricând este o baie caldă! Chiar dacă pare un clișeu, prin această metodă vei elimina senzația de tensiune din corp și îți vei induce o stare de bine. Gama de produse naturale cu efect relaxant ce conține săpun, săruri de baie, lumânări parfumate sau ulei și cremă de masaj vor fi cea mai bună inspirație pentru a crea un Spa la tine acasă de la L'Occitane.  

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci pentru a nu te încărca cu energie negativă este să te decuplezi pe cât poți de la știrile cu efect negativ. Încearcă să limitezi informațiile de la televizor sau din social media la strictul necesar, deoarece prea mult timp conectat la informații de acest tip pot să îți facă, pe termen lung, mai mult rău decât bine. Urmărește un film bun sau și mai bine, o comedie!

Există foarte multe modalități de a te relaxa acasă, important este să găsești disponibilitatea de a le pune în aplicare! 

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!