Cum să te asiguri că sufrageria ta este primitoare și spațioasă

Publicat pe 27 Mai 2021
Amenajarea sufrageriei este probabil una dintre cele mai provocatoare experiențe, deoarece această cameră este cel mai ușor de văzut, prin prisma faptului că aici sunt primiți musafirii. De asemenea, sufrageria poate fi locul perfect pentru relaxare la sfârșit de săptămână, mai ales dacă amenajarea este realizată în mod corect. Dacă vrei să te asiguri că amenajarea ta respectă regulile de confort și frumusețe, iată ce ar trebui să verifici.

Asigură cât mai multă lumină naturală

Unul dintre cele mai importante aspecte care vizează amenajarea sufrageriei este asigurarea luminii naturale. Sufrageria este prin definiție un spațiu mai amplu decât ori altă cameră iar din acest motiv este important să te folosești cât mai mult de resursele naturale disponibile.

Pentru a beneficia de cât mai multă lumină naturală ar trebui să exploatezi cât mai bine zona ferestrelor, amenajând cu perdele care lasă lumina să pătrundă și care să o amplifice. Poți folosi în acest sens perdelele de culoare albă, sau nuanțe foarte discrete de vernil, galben sau roz. În acest fel vei asigura nu doar iluminarea potrivită ci și o tentă a nuanței proiectată în interiorul camerei, lucru care se va asorta foarte bine cu restul accesoriilor.

Asigură spațiul cu mobilier minimalist

Este foarte important ca în propria bucătărie să ai suficient loc nu numai pentru a primi oaspeți ci și pentru a te mișca liber. Pentru aceasta, stilul minimalist îți poate veni în ajutor prin integrarea unor piese de mobilier de mici dimensiuni, însă care să îți asigure utilitatea și confortul dorite.

Firește, este important să te gândești foarte bine la soluțiile de amenajare din punct de vedere al mobilierului sau să lași acest lucru în seama unor specialiști în amenajări interioare, pentru că în mod cert nu ai vrea să aluneci în extrema lipsei de mobilier, care ți-ar afecta astfel perspectiva asupra camerei, dar și confortul.

Alege pardoseala în mod corect

Din ce în ce mai multe persoane înclină să aleagă pentru sufragerie pardoseli reci, de tipul placărilor cu gresie. Pe de altă parte nici pardoselile epoxidice nu sunt tocmai o opțiune foarte bună, pentru că sufrageria în sine ar trebui să emane căldură. Poți alege așadar parchet pentru pardoseala camerei sau, dacă vrei neapărat o pardoseală lucioasă, îți poți îndrepta atenția către piatră naturală și un sistem de încălzire în pardoseală montat sub aceasta.

Alege să decorezi cu elemente naturale

De cele mai multe ori sufrageriile sunt cu mult mai primitoare dacă optezi pentru elemente naturale de decor. Un covor din fire naturale sau o pătură la fel, ori poate chiar plantele de cameră, acestea sunt doar câteva dintre soluțiile pentru care poți opta dacă ai nevoie de un plus de confort în sufrageria ta.

La nivelul plantelor, specialiștii în design interior recomandă plantele mari, de tipul bambusului sau a copăceilor de cameră, care vor crea iluzia unui spațiu aerisit atât în plan vertical cât și orizontal.

Asigură încălzirea în sufrageria ta

De asemenea, este foarte important să ai în cameră și o sursă de încălzire eficientă, mai ales că vorbim despre o cameră cu dimensiuni mai mari decât celelalte. În plus multă căldură se poate pierde spre zona holului, mai ales dacă sufrageria nu dispune de ușă. Pentru aceste situații, este nevoie să montezi mai multe sisteme de încălzire, sau să apelezi la soluții elegante, așa cum sunt șemineele.

Amenajarea sufrageriei are în vedere atât caracteristici de confort, cât și de calitate, așa că ar trebui să pui în balanță toate aceste sfaturi și să le ajuți să conlucreze, astfel încât să îți ofere în final o sufragerie exact așa cum ți-ai dori.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!