Cum sa te vopsesti la tine acasa ca o profesionista

Publicat pe 23 Ianuarie 2020
În condițiile în care majoritatea dintre noi ne vopsim la un moment dat părul, nu e de mirare că această practică din saloane a fost adusă și acasă. Pentru a economisi bani și timp, femeile preferă să își vopsească părul la domiciliu, în intimitatea propriei case.

Venim în întâmpinarea nevoilor tale și îți spunem în rândurile de mai jos cum să te vopsești la tine acasă precum o profesionistă! 

De ce ai nevoie pentru a te vopsi acasă?

Ca să te vopsești acasă, e nevoie de un kit cu produse salvatoare. Iată care sunt acestea!

Vopsea profesională. Mai ales dacă te vopsești acasă, e recomandat să investești în sortimente de vopsea profesională; banii pe care îi economisești stând departe de salon îți vor permite să achiziționezi variante de calitate. Dacă vrei o vopsea de păr profesională la preț avantajos, mediul online este plin de oferte tentante.

O pereche de mănuși. Asigură-te că achiziționezi unele refolosibile deoarece, spre deosebire de variantele din comerț, vopseaua de păr profesională, specială pentru saloane, este rareori dotată cu acest articol.

O pensulă plată și lată. Din nou, alege un sortiment de calitate, pe care să îl refolosești, ca să minimizezi deșeurile.

Un bol de sticlă sau de porțelan. Evită recipientele din inox deoarece pot determina vopseaua să oxideze înainte de vreme.

Pieptene și clame de păr. Te vor ajuta să întinzi vopseaua și să îți organizezi mai ușor misiunea de a acoperi toate rădăcinile.

Un prosop sau un halat vechi, pe care nu îl mai folosești. Unele dintre femeile care se vopsesc renunță de tot la haine, dar dacă nu te simți în largul tău, asigură-te că te acoperi cu un item care nu trebuie tras peste cap.

Ziare vechi. E destul de probabil să verși vopsea pe jos, mai ales dacă textura e subțire, așa că acoperă covorul cu ziare vechi, pe care să la arunci apoi.

Ce trebuie sa faci înainte de vopsire?

Chiar dacă pare o simplă formalitate de declarat pe ambalajele de vopsea, noi îți recomandăm să nu te joci cu alergiile și să testezi mai întâi culoarea pe o porțiune izolată de piele. E valabil mai ales cu sortimentele de vopsea noi, pe care nu le-ai mai încercat.

De asemenea, spală-te pe păr cu cel puțin două zile înainte de a te vopsi. Așa te asiguri că stratul de uleiuri naturale va proteja cuticula de agresivitatea vopselei.

Cum să te vopseşti singură

Am ajuns și la cea mai importantă parte! Iată ce să faci!

Începe prin a etala în fața ta tot arsenalul de produse. Toarnă și amestecă vopseaua în vas și asigură-te că ai citit cu atenție instrucțiunile înainte de a trece la treabă.

Cu ajutorul pieptenelui, trasează o cărare pe mijlocul capului și apoi încă două pornind de la urechi. Vei obține astfel 4 părți care urmează a fi vopsite. Începe din față și croiește-ți drum către spate, aplicând mai întâi vopseaua la rădăcină. Trasează cărările la un centimetru una de cealaltă; poți folosi o oglindă pentru a avea vizibilitate și asupra zonelor de la spate. După ce ai acoperit o secțiune de păr cu vopsea, prinde cu clame și treci mai departe. Răspândește apoi vopseaua în tot capul folosindu-te de pieptene.

Lasă vopseaua să acționeze în funcție de timpul recomandat pe cutie.

Înainte de a te clăti, masează ușor tot capul, ca să te asiguri că nu ai scăpat nicio rădăcină.

Înmoaie părul, masează din nou, apoi clătește până ce apa rămâne curată și șamponează încă o dată.

Trucuri pe care ar trebui să le ştii atunci când alegi să te vopseşti acasă

Ca să îți iasă culoarea ca la carte, trebuie să știi câteva trucuri! Iată-le!

Alege neapărat o culoare cu cel mult două tonuri mai închisă sau mai deschisă ca a ta. Schimbările îndrăznețe ar trebui lăsate pe seama stilistului.

Ca să nu te pătezi, aplică un balsam de buze solid pe piele. Înlătură atunci când mergi să te speli pe cap.

Poți acoperi părul vopsit cu o cască de duș sau cu o bonetă din plastic, astfel intensificând pătrunderea culorii în fir.

Ce să faci după ce te-ai vopsit

Ai obținut acasă nuanța de vis? Iată ce să faci acum!

Folosește șampon și balsam pentru protecția culorii. Gamele specializate vor avea grijă de nuanța ta.

Ferește-te de soare! Razele estompează culoarea, așa că fă-ți provizii de șepci și pălării!

Folosește șampon uscat! Ca să te poți spăla mai rar pe cap și să păstrezi astfel nuanța intensă, împrietenește-te cu șamponul uscat!

Poți obține rezultate fabuloase atunci când te vopsești acasă! Ține cont de recomandările noastre!

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →