Cum să-ți amenajezi casa: Sfaturi inspiraționale, la îndemână

Publicat pe 11 Decembrie 2020
Amenajarea casei este un proces care necesită o bună planificare și mult timp investit. Dacă te-ai hotărât să îți redecorezi casa sau este un proiect pe care îl începi de la zero, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să treci, mai ușor, prin întreaga experiență.

Amenajează în funcție de stilul tău de viață

Dacă îți place să petreci timp alături de familie, pune accentul pe spațiile comune și pe momentele în care le folosiți. Livingul și locul de luat masa ar trebui să fie unele generoase și să fie în centrul atenției tale. Populează spațiul cu mobilier în dimensiuni mari și cât mai variat, pentru toate gusturile membrilor.

Dacă ai animale de companie, alege mobilier rezistent, care să fie ferit de eventualele accidente. De asemenea, încearcă să ai puține decorațiuni, pentru că animalele, pline de energie, ți-ar putea sparge statuetele sau alte obiecte dragi. Mai mult, dacă îți plac hainele și ești mereu la modă, construiește-ți un dressing mare pentru toate hainele și accesoriile.

Există soluții și dacă îți place să fii mereu înconjurat de prieteni. Alege din multitudinea de modele de canapele extensibile și relaxează-te, la final de săptămână, cu un board game sau cu serialul vostru favorit.

Dacă ai un hobby, oferă-i spațiul necesar. Fie că este vorba despre o bibliotecă mare sau un spațiu generos pentru yoga, gimnastică, un birou de gaming sau un atelier de pictură, nu uita să aloci acest spațiu de la începutul proiectului.

Alege culorile cu grijă

Dacă multe interioare sunt plictisitoare, din punct de vedere cromatic, altele pot fi mult prea încărcate. Culorile saturate sunt mereu cele care fac diferența și atrag atenția, așa că, folosește-le doar pentru zonele importante. De exemplu, pune perne colorate pe canapea și vei atrage atenția spre zona de relaxare. Sau, încadrează cu rame colorate fotografiile de familie.

Ajustează spațiul de depozitare în funcție de nevoi

Un subiect care este, deseori, trecut cu vedere este spațiul de depozitare. Așază cât mai multe rafturi și dulapuri, pentru că vei avea nevoie de spațiu de depozitare. Plus că, dacă nu dispui de o debara, locuința ta va arăta mereu ordonată, fără multe lucruri lăsate, la întâmplare, prin casă.

Plantele și iluminarea

Plantele joacă și ele un rol important în decorul unei case. O plantă, oricât de mică, va însufleți încăperea și va ajuta la oxigenarea ei. Dacă vrei să nu îți ia mult timp îngrijirea lor, alege plante suculente. 

În ceea ce privește lumina, încearcă să te ferești de corpurile centrale de iluminat, ci alege lumina de ambianță perimetrală, foarte confortabilă ochiului și cu accente de lumină acolo unde ai nevoie: locul de luat masa, blatul de bucătărie, biroul etc.

Profită de tehnologie 

Electrocasnicele trebuie integrate în decor. Ferește-te să le aloci un spațiu aleatoriu, fiindcă vor arăta de parcă le-ai lăsat, pur și simplu, unde s-a nimerit. În plus, scapă de fire acolo unde poți. Multe dintre aparate pot fi conectate cu Bluetooth dar și cu alte tehnologii wireless.

Gândește-te la armonia casei

Fie că este vorba de obiecte de mobilier, decorative sau ustensile de bucătărie, o amenajare armonioasă trebuie să țină cont de fiecare element. De exemplu, dacă nu alegi modele inspirate de prosoape pentru baie, efortul tău ar putea fi minimizat. La fel se întâmplă și cu vasele de gătit din bucătărie.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!