Cum sa trimiti un colet in Anglia in 2019?

Publicat pe 24 Septembrie 2018
In aceasta perioada confuza indusa de reglementarile Angliei privind disocierea sa de la Uniunea Europeana prin impunerea Brexit-ului, situatia este confuza despre modul in care vor functiona serviciile de transport colete in Anglia, sau in general serviciile de transport.

Acest lucru aduce de la sine si o oarecare retinere din partea firmelor de curierat Anglia - Romania, deoarece informatiile in acest sens nu sunt clare inca, dar in acest articol veti afla cum puteti trimite un colet catre rudele din Anglia. 

Serviciile de transport colete vor putea presta serviciile in continuare, in mod obisnuit, doar ca vor exista masuri mai stricte la produsele ce pot fi transportate si modul acestora de ambalare. Deoarece unul dintre efectele Brexit-ului va fi scaderea economica a Angliei, o masura impusa va fi si oprirea contrabandei cu tutun si bauturi alcoolice. Deoarece aceste produse au accize diferite in functie de tara, va fi interzis transportul acestora in cantitati mari.

Mai putem vorbi si despre liberalizarea pietei din UK. Legislatia Europeana prevede numeroase reglementari cu privire la majoritatea industriilor, printre care si cea a transporturilor. Desi Marea Britanie va respecta aceste reglementari, Brexit-ul va afecta modul in care afacerile din Anglia vor interactiona cu produsele din UE.

Firmele de transport colete Anglia vor avea restrictii clare cu privire la produsele care vor fi interzise de la transport si modul de ambalare a coletelor. Respectand aceste conditii veti putea transmite fara probleme un colet in Anglia.

1. Prin servicii de transport colete autorizate

Serviciile de transport colete in Anglia sunt probabil solutia cea mai potrivita, atat din punct de vedere a duratei de transport cat si din punct de vedere a pretului. In functie de firma de transport pe care o alegi, poti beneficia de servicii extra foarte importante pentru siguranta coletului si confortul tau.

De exemplu, 2UK.ro iti ofera prin serviciul de transport colete preluarea de la adresa. Asadar nu veti fi nevoit sa va deplasati la sediul firmei, ci se vor deplasa ei la dumneavaostra. Acest lucru este ideal, in special daca aveti de transportat un colet voluminos sau greu.

Un alt beneficiu pe care il ofera este livrarea coletului door-to-door. Acest lucru inseamna ca indiferent de locatia destinatarului din Marea Britanie, 2UK.ro va livra coletul la adresa acestuia. Din nou un avantaj enorm atunci cand transportati colete voluminoase.

De obicei acest tip de serviciu este cel mai potrivit pentru siguranta coletului dumneavoastra, deoarece angajatii firmelor de acest tip manipuleaza coletele cu atentie si au in vedere specificatiile de pe fisa de transport privind fragilitatea acestora.

2. Prin curierat international

Serviciile de curierat vor fi si acestea afectate de aceleasi reglementari, insa nu vor reprezenta o diferenta fata de pana acum. Desi este foarte simplu sa transporti un colet prin curierat international, durata de calatorie este de obicei destul de mare pentru trimiterea unui colet in Anglia, iar preturile pot fi si acestea destul de ridicate.

Avantajele vor fi acelea ca vei beneficia de monitorizarea non-stop a coletului si vei putea afla stadiul livrarii. De asemenea, majoritatea firmelor de curierat ofera garantia ca pachetul va ajunge in siguranta la destinatie si ofera despagubiri.

3. Prin Posta

Desi serviciile postale au lasat de dorit in ultimii ani, acestea s-au imbunatati foarte mult intr-un timp scurt. Acum puteti monitoriza si prin posta situatia coletului prin instrumentul de tracking al Postei Romane, iar greutatile acceptate pentru colete sunt foarte mari.

Asadar puteti transmite chiar si un colet de 100 de kilograme, bineinteles, la un pret pe masura.

Unul dintre dezavantaje este acela ca durata transportului este destul de mare, datorat detaliilor birocratice privind transportul vamal.

Puteti trimite asadar, prin posta, colete cu ramburs sau confirmare de primire, fara sa fie o diferenta foarte mare de pret.

In concluzie, Brexit-ul nu prezinta motive de ingrijorare atunci cand trimiteti un colet in Anglia. Totul va decurge la fel ca si pana acum, fara alte complicatii. Singurul lucru pe care il aveti de facut este sa alegeti serviciul de curierat care va avantajeaza cel mai mult si sa comparati atat preturile cat si durata transportului pe ruta Romania – Anglia.

Domenii: Afaceri, Auto, Economie, Turism

John CT

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!