Cum se asigură livrarea rapidă a coletelor

Publicat pe 8 Octombrie 2021
Serviciile de curierat sunt tot mai importante în contextul actual, când majoritatea oamenilor lucrează de acasă, iar livrările de produse au crescut foarte mult, atât ca volum, cât și ca varietate.

Pentru a rămâne competitiv în acest domeniu atât de dinamic este esențială calitatea serviciilor oferite clienților, fie că este vorba despre persoane fizice sau firme, beneficiari sau furnizori ai articolelor diverse ce fac obiectul serviciilor de curierat.

Vă prezentăm în continuare cele mai importante metode pentru livrarea coletelor printr-un transport sigur și rapid, care să asigure nivelul de eficiență solicitat de clienți.

Livrări rapide pentru expedieri locale

Dinamica urbană înregistrează o accelerare fără precedent, ritmul de viață al oamenilor devne tot mai rapid, iar serviciile de curierat trabuie să se adapteze la această tendință prin servicii door to door prompte, la tarife vantajoase și cu opțiuni flexibile.

Aceste opțiuni se referă la posibilitatea de alegere punctelor de livrare în funcție de preferințe și de program (livrări la domiciliu, la locul de muncă, în magazine locale, benzinării, containere de tip easybox, care sunt stații automate pentru livrarea coletelor non-stop, 24/7).

Un alt detaliu important în livrarea rapidă al coletelor îl reprezintă opțiunea de modificare a adresei de livrare după lansarea comenzii, beneficiu foarte apreciat de clienți, mai ales în cazul persoanelor fizice.

Tehnologii avansate pentru expedieri naționale

Ritmul expedierilor și eficiența colaborării cu furnizorii de servicii de curierat depind de acoperirea națională pe care o pot oferi aceștia, de capacitatea lor de a manevra rapid și în siguranță o gamă largă de produse standard și obiecte agabaritice.

Sunt apreciate opțiunile flexibile de livrare, mai ales facilitățile suplimentare care se referă la ridicarea coletelor, durata procesării comenzilor, timpul de livrare, costul serviciilor de curierat și condițiile de returnare a produselor refuzate sau a pachetelor neprimite.

Clienții apreciază preluarea coletului direct de la sediul companiei sau de la domiciliu, fără să fie nevoie să se deplaseze pentru a preda obiectele ce urmează să fie trimise prin curier. Este utilă alocarea unei etichete cu cod de bare sau cod QR pentru returnare, la aducerea coletului sau direct pe site-ul firmei de curierat. Această etichetă inteligentă permite clienților să predea coletele la punctele de preluare, pentru procesearea retururilor.

Toate aceste opțiuni necesită tehnologii avansate care să asigure, prin aplicații software din domeniul logistic, derularea unor operațiuni coplexe: monitorizarea online în timp real a coletelor pe tot lanțul de transmitere (de la preluare, sortare și stocare, până la livrare și eventual returnare), coordonarea flotei de autovehicule și optimizarea fluxurilor de transport.

Standarde de top pentru livrări internaționale rapide

Globalizarea activităților economice a determinat necesitatea creării unor servicii de curierat pentru livrări rapide internaționale, care să includă colaborări cu cele mai mari companii de logistică din lume, pentru a asigura expedieri în timp record, la prețuri avantajoase și în condiții de maximă siguranță.

În cadrul acestor servicii rapide sunt apreciate opțiuni suplimentare precum rezervare obline, asigurare inclusă, call center cu operatori multilingvi, cotații de preț în timp real pentru transporturi speciale, crearea de rute alternative și oferirea unor soluții premium de expediere în regim de urgență, inclusiv cu însoțirea coletelor până la destinație.

Așadar livrarea rapidă a coletelor se asigură prin utilizarea celor mai noi tehnologii în domeniul logistic și prin automatizarea proceselor de preluare a coletelor, distribuție și transport, pentru crearea unor oferte flexibile, care să asigure cel mai bun raport între prețul solicitat și promptitudinea oferită în efectuarea serviciilor de curierat, la cel mai înalt nivel de calitate.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!