Cum se informeaza romanii despre servicii medicale cu ajutorul Internetului

Publicat pe 14 Aprilie 2016
Bucuresti, 14 aprilie 2016 - Agentia de marketing online Today’s a cercetat cautarile efectuate de romani pe Internet in ceea ce priveste serviciile medicale de care acestia sunt interesati. Analiza arata ca exista numeroase servicii pentru care potentialul de a atrage clienti noi este foarte mare, de la clinici stomatologice sau maternitati private si pana la operatii estetice.

Potrivit Today’s, clinicile sunt sfatuite sa ia in calcul o investitie minima de 600 de euro pe luna. Banii alocati publicitatii necesare pe motorul de cautare Google, cel mai popular in Romania, asigura o vizibilitate cat mai mare. Spre deosebire de alte domenii, costurile de publicitate (per click) de cautare pe Google despre segmentul medical este de doua-trei ori mai mare decat cel din alte industrii, cum ar fi fashion sau electroIT. Mai mult, trebuie tinut cont ca interesul celor care fac research online pentru astfel de servicii este mai mare in situatii urgente. Astfel, timpul petrecut pe Google poate fi doar de o zi sau se poate reduce la o singura cautare, atunci cand cererea e specifica.

In ceea ce priveste targetarea, cei mai cautati termeni de romani pe Google sunt cei generali („clinici private“, „clinici private oras“, „spital privat“, „spital particular“, „analize medicale“), specifici in functie de analizele dorite („unde pot face EKG“, „unde pot face radiografie dentara“) sau despre afectiuni pentru care doresc tratament („dureri de coloana“, „dureri in piept“, „dureri de inima“, „obezitate“). Mai mult, stomatologia este un domeniu despre care romanii cauta deseori informatii, cele mai multe fiind de tipul „implant dentar“, „cabinet stomatologic“, „aparat dentar“, „albirea dintilor“, „proteza dentara“ sau „stomatologie copii“. 

Trebuie mentionat si ca in ultimul an s-a observat o crestere de 20-30% in ceea ce priveste cautarile efectuate pe dispozitivele mobile pentru a obtine informatii despre un anumit spital privat, spre exemplu. Cele mai accesate portaluri de romanii care cauta sfaturi medicale au, potrivit estimarilor Google, chiar si cu 20% mai mult trafic prin mobile decat de pe desktop. 

Un studiu realizat de Google in privinta populatiei din Romania indica o legatura intre informarea prin Internet si achizitia serviciilor medicale, iar mai mult de jumatate din respondenti au mentionat ca, inainte de a lua o decizie in acest sens, cauta detalii online. Acelasi studiu a relevat cele mai importante informatii pe care oamenii le cauta si le iau in calcul in decizia de achizitie a serviciilor medicale. Topul este constituit din pret, programul de lucru, zona in care se situeaza si recenziile altor persoane. 

Despre Today's 

Today's este o agentie de marketing online care combina creativitatea si strategia de marketing pentru a oferi solutii eficiente pe Internet, personalizate pentru orice tip de afacere. Agentia este Google AdWords Certified Partner si singura agentie din Romania certificata convert.com, fiind cotati in Top 10 in Romania.

Cu o experienta de peste 10 ani, atat pe piata autohtona, cat si pe cea internationala (Croatia, Bulgaria si Statele Unite ale Americii), Today's a dezvoltat proiecte din industrii variate, de la Auto-Moto si IT&C pana la educatie si sanatate, atat startup-uri, cat si multinationale.

Today's este condusa de Marius Lazarescu, antreprenor, speaker si consultant marketing online.

Domenii: Farma

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!