Cum se pot aplica hidroizolatiile lichide

Publicat pe 6 Iunie 2016
Stiati ca o substanta lichida poate proteja constructiile de infiltratiile de apa? Da, asa este cazul in sistemele de hidroizolatii lichide ce pot fi aplicate de catre expertii Milucon pentru diferite tipuri de cladiri. In primul rand trebuie sa spunem ca acest tip de hidroizolatie este destinat in primul rand pentru protejarea teraselor, si nu, nu este vorba despre terasa preferata unde puteti savura un pahar de bere rece, ci despre acoperisul cladirilor.

Compozitia si caracteristicile unei hidroizolatii lichide

Terasele blocurilor pot fi izolate din punct de vedere hidrologic in mai multe ori, incepand cu folii bituminoase, PVC, dar si hidroizolatii lichide sau epoxidice. Care este sensul de a turna un lichid vascos pe terasa unui bloc? Ei bine, unul foarte bun, mai ales daca este sa privim la compozitia unei hidroizolatii lichide. Rasinile sintetice si polimerice sunt folosite in diferite aplicatii de foarte mult timp (cateva decenii mai degraba), acestea fiind regasite cu precadere in solutii adezive de mare putere dar si in industria producatoare de piese electronice, auto, navala, aero-spatiala si, iata ca si in constructii.

Rasinile epoxidice sunt polimeri ce au un lant molecular mediu. Vorbim de o serie de grupuri de epoxizi cu o reactivitate foarte buna, care, datorita unui catalizator sau a unui agent de activare, lanturile epoxidice se inchid formand o substanta cu o puternica rezistenta fizica, la agenti chimici, stabilitate foarte buna termica dar si cu un grad de adezivitate foarte bun.

Deci pe scurt, atunci cand vorbim despre hidroizolatii lichide vorbim intr-o masura oarecum generala despre rasini epoxidice. Totusi, acest gen de solutie de izolare hidrologica nu este bazata in totalitate pe epoxizi, mai exista si alte substante in componenta cum ar fi PVC, si aditivi speciali care confera diferite tipuri de texturi stratului.

Cum se pot aplica hidroizolatiile lichide

Aplicarea unui hidroizolatii lichide este extrem de simpla, insa asta nu inseamna ca oricine poate sa o faca. Desi vorbim de o metoda similara cu cea intalnita la pardoselile epoxidice (se toarna rasina sau amestecul si se intinde cu raclete), hidroizolatiile lichide au o grosime de pana la cativa zeci de milimetrii, lucru ce indica deja o aplicare tip multi-strat.

Nu, nu este chiar atat de usor sa aplici hidroizolatii lichide, mai ales daca este sa adaugam si factorul de risc chimic. Ca orisice produs chimic pe baza de epoxizi (adeziv, vopsea, primer, etc.) si hidroizolatiile lichide emana in starea lor de lichid vascos vapori periculosi si pot ataca in anumite conditii pielea si tesuturile sensibile. Asa ca purtarea unor echipamente de protectie este imperativ-necesara atat pentru caile respiratorii, cat si la nivelul ochilor, gurii, si a membrelor.

Sistemul de hidroizolatii lichide este unul foarte eficient, poate unul din cele mai rezistente izolatii hidrologice, iar datorita gradului de reactie chimica redus (dupa intarire) aceste hidroizolatii lichide pot face fata acizilor si a altor agenti chimici. Asadar, va propunem o solutie de izolare perfecta pentru orice tip de cladire cu terasa, insa pentru a afla mai multe, va invitam pe siteul www.hidroizolatii-terase.ro 

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!