Cum se testează și se alege corect un parfum?

Publicat pe 28 Mai 2020
Alegerea unui parfum reprezintă o chestiune mai complexă decât mirosirea și selectarea unui miros de care te simți atras. Fiecare dintre noi are o chimie proprie a organismului, determinată de o serie de factori precum: nivelul de hormoni, sănătatea sau pH-ul pielii.

Parfumul achiziționat se îmbină cu mirosul natural al pielii, generând astfel o reacție chimică ce poate descrie de o aromă plăcută, una neutră sau una chiar respingătoare. Iată cum se testează și cum se alege corect un astfel de produs:

1.   Procentul esențelor parfumate

Esențele parfumate din concentrația unui parfum determină calitatea și prețul produsului respectiv. Chiar dacă ești tentat să miroși mai multe parfumuri, pentru a găsi o aromă potrivită pentru mirosul natural al pielii tale, ar trebui totuși să cunoști distincția dintre procentajele esențelor parfumate, la parfum, apa de parfum și apa de toaletă. 

Așadar, esența reală a parfumului are un procent ce variază între 20 și 50%, cea a apei de parfum, un procent de 10-50%, iar la apa de toaletă întâlnim un procent cuprins între 3 și 8%. Regula de bază: cu cât acest procent al esențelor parfumate este mai mare, cu atât mirosul și intensitatea acesteia vor persista pentru mai mult timp. 

2.   Cum testăm parfumul pe piele?

Atunci când vrei să testezi aroma unui parfum, este recomandat să aplici direct pe piele esența respectivă. Motivul este unul cât se poate de simplu: odată intrat în contact cu pielea, aroma acestuia se schimbă. Înainte de a cumpăra parfumul respectiv, așteaptă cel puțin o oră, pentru a înțelege mai bine mirosul realizat la contactul produsul respectiv cu propria ta piele. 

Zonele de piele în care un parfum exprimă cel mai bine adevărata sa aromă sunt: gâtul, încheieturile brațelor și zonele din spatele lobilor urechilor. Se aplică maxim 3 spray-uri, așteptând apoi ca reacția chimică dintre parfum și piele să genereze adevărata aromă.

3.   Câte tipuri de note există?

Parfumurile de o calitate ridicată, așa cum sunt cele din gama de parfumuri Sospiro

descriu 3 zone diferite ale esențelor din compoziția unui parfum de calitate. Acestea se manifestă diferit pe piele, de aceea, sunt denumite: “cap”, “inimă” și “fundal”.

“Capul” reprezintă acele note aromate resimțite imediat după pulverizare, cele ale “inimii” apăr după aproximativ 10 minute, în timp ce “fundalul” sunt notele aromate profunde, ce persistă până când parfumul dispare cu totul de pe piele.

4.   Cum se păstrează intensitatea parfumului?

După achiziționarea unui parfum, acesta trebuie depozitat într-un loc uscat. Mulți fac greșeala de a ține parfumurile în baie, însă temperaturile ridicate din acest mediu pot afecta calitatea esențelor propuse de produsul respectiv. Mai mult decât atât, este important de reținut faptul că un parfum are o valabilitate de 2-5 ani.  

După trecerea acestui interval de timp, aromele parfumului achiziționat pot scădea în intensitate. În cazul parfumurilor cu recipiente transparente, se poate observa chiar și o modificare a culorii lichidului, ca urmare a trecerii unei perioade de timp considerabile. 

Dacă vrei să faci cea mai bună alegere, atunci când vrei să cumperi un parfum de calitate, cere-le sfatul reprezentanților magazinului respectiv. Aceștia îți pot oferi informații importante, privind compatibilitatea unui produs cu un anumit pH sau modalitatea corectă prin care poți testa parfumul respectiv pe piele. Reține faptul că parfumurile se comportă diferit de la persoană la persoană, în funcție de tipul pielii, iar adevărata esență este dezvăluită doar după câteva zeci de minute de la aplicarea produsului. 

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →