Cum stiu care este cel mai bun calorifer - aluminiu, fonta sau otel

Publicat pe 28 Ianuarie 2019
Cum iti dai seama ca ai ales caloriferul potrivit pentru locuinta? Principala diferenta a caloriferelor consta in materialul din care este facut.

Fiecare material in parte are propriile atribute, iar acestea stabilesc rezistenta caloriferului, dar si puterea de incalzirea si costul facturilor la energie. Afla care sunt cele mai importante criterii de care sa tii cont cand alegi un calorifer!

Din ce material poate fi facut un calorifer?

O alegere corecta in ceea ce priveste tipul de calorifer te poate scuti pe termen lung de o serie de neplaceri. Poti economisi costurile facturilor de intretinere si mai ales, poti mentine o temperatura placuta oricand in casa. Ai de ales dintre trei materiale: otel, aluminiu si fonta. Cum stii care este cel mai bun?

Se considera ca ai facut alegerea potrivita in momentul in care: caloriferul corespunde nevoilor locuintei, este ales in functie de sistemul de incalzire montat, dimeniunea spatiului pe care vrei sa il incalzesti, izolatia casei, dar si bugetul disponibil. 

Calorifere din aluminiu - top avantaje si dezavantaje

Pe metru liniar, caloriferele din aluminiu au un randament termic ridicat, consuma putin si pot functiona pe termen lung fara nicio problema. Nu au nevoie de o intretinere speciala, se incalzesc repede si nu ruginesc. Gama de calorifere din aluminiu este disponibila la preturi accesibile.

Dezavantajele caloriferelor din aluminiu

Caloriferele din aluminiu au nevoie de o aerisire permanenta, in caz contrar nu se mai incalzesc la randamentul maxim. Se pot deforma usor deoarece sunt vulnerabile la socuri. Pot fi mai zgomotoase decat caloriferle din fonta.

Calorifere din fonta - top avantaje si dezavantaje

Caloriferele din fonta pot retine caldura chiar si dupa cateva ore dupa ce s-a oprit caldura deoarece au o eficienta ridicata in emanarea caldurii si in spatii mari. Au o rezistenta crescuta la lovituri, coroziuni si alte socuri si pot avea o durata de viata de pana la 30 de ani. Caloriferele din fonta nu au nevoie de aerisire.

Dezavantajele caloriferelor din fonta

Caloriferele din fonta ocupa mult spatiu intr-o incapere din cauza faptului ca sunt voluminoase. Procesul de intretinere poate fi mai greoi in cazul caloriferelor din fonta deoarece acestea trebuie vopsite si curatate periodic si exista dificultati in manevrarea acestora din cauza greutatii. Din punct de vedere al consumului, caloriferele din fonta consuma mai mult fata de cele din aluminiu sau otel.

Calorifere din otel - Top avantaje si dezavantaje

Caloriferele din otel sunt o optiune des intalnita datorita avantajelor majore. Au un pret accesibil si pot fi compatibile cu mai multe tipuri de centrale de apartament. Caloriferele din otel pot rezista la temperaturi foarte mari, de pana la 100 de grade Celsius pentru apa calda. Se incalzesc foarte repede si la fel de repede distribuie caldura in interiorul casei. De asemenea, datorita design-ului acestea se integreaza foarte usor in interiorul casei.

Dezavantajele caloriferelor din otel

Durata de viata poate fi de pana la 10 ani, iar spre deosebire de caloriferele din fonta, acestea au o putere mai mica de incalzire. Au nevoie de aerisire constanta deoarece elementii se pot infunda destul de repede din cauza rezidurilor din apa.

Domenii: Imobiliare

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!