Cum te asiguri că investești într-o mobilă de calitate?

Publicat pe 8 Mai 2021
A venit momentul să cumperi mobilă pentru locuința ta și te simți copleșit de multitudinea variantelor care te așteaptă în magazine și online? Este de înțeles. Cu siguranță, îți dorești să investești în produse de calitate, care să reziste într-o stare impecabilă cât mai mult timp.

Spre deosebire de alte obiecte din casă, precum decorațiunile sau obiectele ce pot fi schimbate rapid și fără efort, mobila presupune cel puțin câțiva ani de folosință. Tocmai de aceea trebuie să ai un buget suficient, cunoștințele necesare și răbdarea de a alege piese de mobilier calitative.

Iată cum te poți asigura că iei deciziile corecte atunci când cumperi mobilă!

1. Evită capcana prețurilor mici

Foarte multe persoane caută mobilă cât mai ieftină, cu gândul că toate dulapurile sunt la fel, doar designul și culorile fiind diferite.

Ei, bine, realitatea este că prețul va reflecta întotdeauna calitatea materialelor folosite. Astfel, o piesă de mobilier din PAL va fi mai ieftină decât una din lemn masiv, însă și rezistența lor în timp va fi diferită.

Gândește achiziționarea mobilierului ca pe o investiție pe termen lung. În caz contrar, chiar dacă vei economisi pe moment, cumpărând piese mai ieftine, vei fi nevoit să le înlocuiești mai repede, căci acestea vor ceda mult mai ușor.

2. Cumpără mobilă de la un brand de încredere

Un alt mod prin care te poți asigura că alegi produse calitative este să le iei de la un producător autorizat, care există pe piață de ceva timp și oferă o gamă largă de piese de mobilier.

Chiar dacă vezi câteva corpuri de mobilă atractive prin design, nu le cumpăra înainte să verifici vânzătorul și experiența lui pe piață.

3. Nu ține cont doar de materiale

Când cumperi mobilă, nu doar materia primă din care aceasta a fost realizată contează. Este important ca piesele de mobilier să fie proiectate inteligent, pentru a-ți oferi o experiență cât mai plăcută.

De exemplu, intră pe Tamos pentru mobilă de dormitor fabricată de la zero, gândită special pentru ca încăperea ta să arate bine nu numai acum, ci și peste ani de zile.

Când cumperi mobilă pentru dormitor, este important ca aceasta să îți ofere atât suficient spațiu de depozitare, cât și un design plăcut, care să contribuie la o stare de bine. Mobila de la Tamos îți oferă toate aceste lucruri, iar prețul este unul destul de accesibil.

4. Caută recenzii reale

Această regulă este una de bază: nu cumpăra nimic înainte să cauți și să citești cât mai multe recenzii! Este valabil și în cazul mobilierului.

Orice producător care există pe piață de câțiva ani are o secțiune de păreri, comentarii și recenzii ale produselor, scrise de alți cumpărători. Dacă nu găsești informațiile pe site-ul oficial, caută pe Google sau pe forumuri.

S-ar putea să descoperi că mobila care ți-a atras atenția arată altfel în realitate, este mai fragilă decât pare sau, din contră, depășește orice așteptare.

5. Analizează cu atenție finisajele

Să ne imaginăm că te afli într-un magazin de mobilă și ești cucerit pe loc de un anumit model de noptieră. Cum îți dai seama dacă aceasta este calitativă, fără să ai cunoștințe tehnice prea avansate? Este simplu: analizând finisajele!

Trece-ți mâna de-a lungul laturilor, îmbinărilor și marginilor, deschide sertarele sau ușile, verifică dacă există imperfecțiuni. O mobilă de calitate va fi întotdeauna finisată ireproșabil!

Nu în ultimul rând, întreabă-te dacă mobila se potrivește stilului tău de viață. De exemplu, dacă ai animale de companie, o canapea din piele s-ar putea să nu fie cea mai bună soluție. Chiar dacă pielea este un material calitativ, aceasta nu va rezista într-o stare bună prea multă vreme!

Acestea fiind spuse, ține cont de reperele de mai sus atunci când decizi să cumperi piese de mobilier. Te vor ajuta să faci cele mai bune alegeri!


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!