CUMPĂRĂTORUL ARCELOR MITTAL GALAȚI FINALIZEAZĂ ACHIZIȚIA CELEI DE A DOUA BĂNCI DIN UK PENTRU A SUSȚINE COMERȚUL COMPANII

Publicat pe 9 Aprilie 2019
Industriașul britanic Sanjeev Gupta a finalizat achiziționarea Diamond Bank UK ca parte a strategiei de a sprijini companiile britanice în comerțul internațional, în special pe piețele emergente și pe cele din Commonwealth.

Diamond Bank UK, care a fost anterior filiala britanică a Diamond Bank PLC din Nigeria, va fi redenumită ‘the Commonwealth Trade Bank’ și va îmbunătăți considerabil oferta de servicii financiare a Alianței GFG, alianță care cuprinde companii din domenii precum prelucrarea metalelor, industrie, energie, finanțe și imobiliare.

CTB va facilita dezvoltarea comerțului internațional cu țări precum Australia și India, acordând clienților atenția și sprijinul de care au nevoie pentru a mări valoarea afacerilor pe care le derulează.

Banca va oferi ca principale servicii o gamă de soluții pentru comerț incluzând finanțarea creanțelor, a stocurilor și a lanțului de aprovizionare, decontări prin acreditive și servicii comerciale și de documentare asociate finanțării operațiunilor comerciale.

Preluarea băncii are loc după acordarea aprobării pentru această achiziție de către Autoritatea pentru Reglementare Prudențială (PRA). Ca entitate supusă reglementărilor, Banca Comercială a Commonwealth-ului va fi deținută și guvernată și va funcționa separat de celelalte afaceri ale lui Sanjeev Gupta.

Experiența specifică a Băncii în ceea ce privește piețele emergente și din Commonwealth va completa rolul Wyelands Bank, cealaltă bancă din Marea Britanie pe care o deține Sanjeev Gupta. Wyelands Bank se axează pe soluții pentru capital circulant, atât pentru companii industriale din țară, cât și pentru cele care activează în afara granițelor, și a fost cumpărată de Sanjeev Gupta în 2016. Ambele bănci vor funcționa în mod independent.

Sanjeev Gupta, fondator și președinte executiv al Alianței GFG, a precizat: “CTB va reprezenta un partener foarte valoros pentru companiile dinamice și ambițioase din Marea Britanie care doresc să exporte bunuri și servicii pe piețe care înregistrează printre cel e mai înalte rate de creștere economică din lume, precum Australia și India.

“Este o perioadă extraordinară pentru companiile britanice, cu multe oportunități noi care apar pe piețele emergente și din Commonwealth. Prin susținerea companiilor pentru a beneficia de aceste oportunități și a se extinde global, sunt convins că Banca Comercială a Commonwealth-ului va juca un rol semnificativ în dezvoltarea comerțului la nivel internațional”.

“Finanțele sunt esențiale pentru economia noastră și există o nevoie clară în piață în ceea ce privește asigurarea de finanțare accesibilă și de soluții personalizate pentru a facilita fluxuri comerciale mai ample. Utilizând rețelele sale de la nivel global, experiența bogată și cunoștințele de specialitate în ceea ce privește economiile emergente și din Commonwealth, și adoptând cele mai recente soluții tehnologice, această bancă va urmări să devină un lider printre instituțiile financiare de la nivel global, care asigură finanțarea comerțului internațional”.

“Comerțul companiilor GFG în cadrul Commonwealth are o istorie îndelungată și sperăm să folosim această experiență pentru a crea o bancă britanică axată pe susținerea companiilor din Marea Britanie pentru a valorifica noi oportunități incitante într-o lume post-Brexit”.

“Suntem foarte entuziasmați pentru că am avut privilegiul de a achiziționa două dintre băncile Marii Britanii din această piață mult râvnită. Vom duce mai departe succesul înregistrat în cazul Wyelands Bank și vom face și din CTB o mare campioană.”

Directorul General al băncii, Peter Horton, a afirmat: “Privim nerăbdători spre un viitor strălucit ca entitate nouă, independentă. Ne vom axa pe sprijinirea companiilor pentru a face comerț mai ușor la nivel internațional. Ne vom face timp pentru a înțelege nevoile lor, astfel încât să putem formula soluții fezabile, care le vor permite să valorifice la maximum valoarea existentă în cadrul afacerilor lor. De asemenea, vom investi semnificativ în oamenii noștri și în tehnologii moderne, astfel încât să putem face mai mult pentru a le asigura companiilor posibilitatea de a se extinde pe plan internațional.”

Diamond Bank PLC

Diamond Bank PLC este o companie de servicii financiare de frunte din Nigeria, care și-a început activitatea ca o companie privată cu răspundere limitată la data de 21 martie 1991. În mai 2005 a început tranzacționarea acțiunilor sale la Bursa de Valori a Nigeriei. Astăzi, Diamond Bank PLC este banca de retail cu cea mai rapidă creștere din Nigeria, cu o experiență îndelungată în soluții bancare de înaltă calitate oferite clienților. Este lider în incluziune financiară, asigurând clienților experiențe îmbunătățite, cu ajutorul inovării și al tehnologiei. Considerată un susținător al tendințelor în ceea ce privește stilul de viață, aplicația sa de servicii bancare pentru telefoane mobile “Diamond Mobile” are în prezent peste două milioane de abonați activi pe platforma sa. De-a lungul timpului, Diamond Bank PLC a valorificat flexibilitatea sa caracteristică în dezvoltarea bazei de active și în menținerea cu succes a principalelor sale relații de afaceri. Banca a fuzionat recent cu Access Bank Plc. 

Domenii: Investitii

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →