Curățarea bateriilor de baie și bucătărie

Publicat pe 12 Mai 2020
Trebuie să acordăm o atenție sporită activității de curățare și să respectăm cu strictețe următoarele sfaturi venite de la producători

Cu toții ne dorim ca bateriile de baie și bucătărie să arate impecabil pentru cât mai mult timp și să nu sufere deteriorări în timpul procesului de utilizare sau curățare, pentru a ne asigura investiția pe care am făcut-o în acestea. Depunerile de pe baterii pot apărea de la duritatea apei, dar și de la săpun sau alte soluții de igienă personală care cad pe suprafața acestora.

Și pentru că bateriile nu au doar un rol funcțional ci și unul estetic, deosebit de important din punct de vedere al ambientului băii sau bucătăriei, trebuie să acordăm o atenție sporită activității de curățare și să respectăm cu strictețe următoarele sfaturi venite de la producători:

    • Folosim o lavetă moale din material textil pe care aplicăm detergentul lichid.

    • După curățarea cu detergent lichid și clătirea cu apă, dacă observăm că au rămas depuneri de calcar, folosim doar soluții de curățat care nu conțin acid clorhidic, acetic sau formic.

    • Nu folosim soluții diluate sau concentrate care conțin înălbitori pe bază de clor.

    • Nu folosim soluții de curățare abrazive și nici bureți abrazivi.

    • După ce am curățat bateriile cu soluții de curățat, acestea se clătesc bine cu apă, apoi se șterg cu o lavetă moale din bumbac.

    • Pentru evitarea depunerilor pe baterii este recomandată ștergerea de apă a acestora, după fiecare utilizare, folosind o lavetă moale din bumbac.

Pe lângă aspectul estetic al bateriilor și prezervarea acestuia un timp îndelungat, trebuie să ne asigurăm că efectuăm și o curățare a filtrelor simple montate înainte de acestea, dar și a perlatorului bateriei. Dacă în cazul filtrelor, în funcție de tipul acestora, este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui instalator pentru curățarea lor, operațiunea de curățare a perlatorului se poate face și fără intervenția acestuia. Se desface cu grijă perlatorul, evitând deteriorarea lui, se plasează sub un jet de apă, apoi cu ajutorul unei periuțe se curăță sita acestuia de eventuale sedimente. Se poate folosi și soluția împotriva calcarului dacă observăm că sunt depuneri care nu au putut fi îndepărtate.

Aceste operațiuni se efectuează în funcție de duritatea apei la locul de consum și a impurităților din aceasta, dar nu la un interval mai mare de 6 luni. În cazul filtrelor speciale respectați recomandările date de producătorul acestora, referitoare la curățarea/schimbarea lor.

Dacă acolo unde locuiți apa este dură, este obligatorie utilizarea unei instalații de dedurizare a apei, calcarul fiind un agent periculos care poate reduce semnificativ perioada de utilizare a unei baterii, distrugându-i cartușul ceramic.

La neakaisa.ro puteți găsi soluții de curățare profesionale de la Grohe, dedicate tuturor tipurilor de baterii, de baie sau bucătărie.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!