De ce ardezia reprezinta materialul ideal pentru baia ta

Publicat pe 15 Septembrie 2020
În general, atunci când vine vorba de amenajarea locuinței, oamenii aleg materiale care, pe de-o parte oferă un aspect plăcut și au o calitate acceptabilă, dar care, pe de altă parte, au un preț accesibil. De asemenea, există tendința de a investi mai mulți bani în mobilier și electrocasnice decât în materialele utilizate la finisarea camerelor. Din aceste motive, gresia și faianța sunt cele mai folosite materiale atât pentru băi, cât și în cazul bucătăriilor. Totuși, piatra naturală este o alternativă mult mai elegantă și mai bună din punct de vedere calitativ.

Dacă vrei să faci o investiție rentabilă pentru o perioadă mai lungă de timp, atunci trebuie să știi că ai la dispoziție mai multe variante de piatră naturală, care diferă atât ca și culori, cât și ca și modele și texturi. Astfel, vei avea de unde alege cea mai bună opțiune pentru casa ta, care să se integreze perfect în orice design. Cele mai cunoscute pietre naturale utilizate în amenajarea băilor sunt marmura, granitul, travertinul și ardezia. Acestea au texturi și culori diferite și sunt perfecte pentru amenajarea încăperilor cu umiditate ridicată. 

Iată câteva motive pentru care ardezia este un material recomandat pentru amenajarea băii tale:

Ardezia este un material dur și rezistent

Durabilitatea este principala caracteristică a ardeziei, dar și a pietrei naturale, în general. Datorită compoziției sale, cât și a modului în care s-a format, acest material este rezistent la șocuri, nu se zgârie și nu își pierde nici din culoare, nici din proprietăți odată cu trecerea timpului. Acestea sunt principalele motive pentru care amenajarea cu piatră naturală este considerată o investiție pe termen lung. Practic, în cazul altor materiale comune, precum gresia și faianța, există riscul ca acestea să își schimbe aspectul, să își piardă culoarea sau chiar să se spargă. Astfel, tu vei fi nevoit să intervii cu reparații sau să schimbi întreaga lucrare, lucru ce presupune alte costuri.

Ardezia oferă băii tale un aspect inedit și elegant

Un alt punct forte al ardeziei este aspectul său pe cât de simplu, pe atât de inedit și elegant. Aceasta este disponibilă într-o gamă variată de culori, de la nuanțe de galben la negru și gri închis. Datorită texturii și modelelor, ardezia oferă unicitate întregii încăperi, integrându-se perfect oricărui design.

Ardezia – un material impermeabil și cu proprietăți antiderapante

Baia este încăperea cu cel mai ridicat nivel de umiditate și cu cel mai mare risc de formare a condensului. Din aceste motive, în această încăpere este indicat să utilizezi materiale care să nu permită infiltrarea apei în pereți și care să nu fie afectate de umezeală. Ardezia este materialul care face față cu brio acestor provocări, motiv pentru care poți apela și tu la aceasta pentru baia ta. În plus, are proprietăți antiderapante, esențiale într-un mediu umed cum este baia.

Ardezia oferă încăperii un efect de căldură

În general, se crede că piatra naturală dă un efect de răcoare atât din cauza compoziției, cât și din cauza apectului. Totuși, ardezia are o proprietate unică de a menține și de a transmite căldura. Acesta este încă un motiv pentru care este un material ideal pentru baia ta. În plus, dacă optezi pentru nuanțe calde, atunci efectul de căldură va fi amplificat.

Așadar, poți apela cu încredere la ardezie atunci când vrei să îți amenajezi baia, deoarece aceasta are un aspect foarte plăcut și elegant, este impermeabilă și are o garanție foarte mare.


MATEO TRADING PRODUCTIE SRL

Crivan Digital este o agentie de performance marketing si web development din Pitesti. Agentia ofera servicii complete de: promovare Google Ads, Facebook Ads, Waze Local, Linkedin Ads, SEO OnPage,...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!