De ce este important sa ai un nume de domeniu bine ales?

Publicat pe 28 Mai 2020
Există câteva avantaje uriașe în deținerea unui nume de domeniu de înaltă calitate. Un domeniu premium nu numai că vă va proteja marca și vă va face site-ul sa arate mai profesionist, dar de asemenea îmbunătățește situarea în clasamentele motoarelor de căutare, va genera trafic și este un atu virtual care tinde să crească în valoare în timp.

Atunci când optați pentru înregistrare domenii, căutați o firmă care se poate ocupa in mod profesional de acesta problemă.

Există câteva avantaje uriașe în deținerea unui nume de domeniu de înaltă calitate. Un domeniu premium nu numai că vă va proteja marca și vă va face site-ul sa arate mai profesionist, dar de asemenea îmbunătățește situarea în clasamentele motoarelor de căutare, va genera trafic și este un atu virtual care tinde să crească în valoare în timp.

Foarte multe domenii sunt înregistrate în fiecare zi, în ultimii douăzeci de ani, încât toate numele comercializabile și generice din dicționar au fost deja înregistrate cu mult timp în urmă.

Pe scurt, probabil că prima alegere nu va fi disponibilă pentru a vă înregistra acum, iar achiziționarea unui nume de domeniu premium deja înregistrat și pe care actualul proprietar este pregătit să îl vândă, este singura opțiune rămasă pentru a obține o afacere cu adevărat valoroasă.

Răspundeți sincer la această întrebare simplă: de ce ați dori să irosiți timp și sume importante de bani pentru nume de domeniu mediocru, atunci când puteți cumpăra pur și simplu - la un nivel Premium - domeniul ales ca nume de domeniu de calitate sau de marcă generică care va generează instantaneu rezultate mult superioare? S-ar putea să vă coste mai mulți bani, dar vă va economisi costuri de marketing si de poziționare a brand-ului.

A avea un nume de domeniu bine ales este primul pas esențial în căutarea succesului. Iată de ce:

Îmbunătățirea marketingului și a vizibilității

Un nume de domeniu cu valoare înaltă este, în general, scurt, descriptiv și ușor de reținut. Un astfel de nume oferă clienților și motoarelor de căutare un mod ușor și intuitiv de memorare și veți fi mai ușor de găsit. A avea un nume de domeniu excelent ales este ca și cum ai înființa un magazin pe cel mai important bulevard al orașului, deoarece ai o vizibilitate ridicată, reputație și trafic organic dar fără costuri recurente.

Construirea  credibilității online și offline

Alegerea unui domeniu de înaltă valoare pentru site-ul dumneavoastră și adresa de e-mail a companiei vă ajută să construiți autoritate, credibilitate și profesionalism, atât online, cât și offline. Deținerea unui domeniu memorabil  va asigură clienții cu privire la legalitate, stabilitate si competenta și, ca urmare, au încredere în afacerea dumneavoastră mai ușor.

Obținerea de trafic web

Multe domenii bine ales primesc deja trafic. Acest trafic provine, în principal, din trafic direct type in sau refferali. Traficul type in înseamnă practic că cineva care caută un produs decide să ocolească motorul de căutare tastând cuvântul cheie al produsului pe care îl dorește direct în browserul său. Acesta este cel mai bun tip de trafic, deoarece este direcționat și nu costă niciun efort.

Traficul din recomandări ( refferals) provine, în mod normal, de la linkurile provenite de la alte site-uri web. Multe domenii îmbătrânesc și vin cu o cantitate mare de back linkuri, ceea ce duce la o cantitate mai mare de trafic de calitate.

Protectia marcii

Domeniile de calitate reprezintă o investiție în brandul dumneavoastră  și vă vor proteja marca. Dacă concurentul tău va alege un nume de domeniu care este similar cu afacerea ta, s-ar putea să pierzi o mulțime de clienți valoroși.

Imbunatatire SEO

Cu cât numele. de domeniu este mai bogat în cuvinte cheie, cu atât este mai probabil să fiți  la un nivel înalt în rezultatele căutării. Domeniile de calitate sunt adesea umplute cu cuvinte cheie cu bune rezultate SEO.

Domeniu premium versus marketing tradițional

Comparați costurile de achiziție a unui domeniu bun cu costurile de marketing tradițional. Publicitatea în ziare și alte publicații, la televizor sau prin reclame online sunt modalități excelente de a-ți face cunoscuta afacerea, dar au un mare defect: odată ce încetați să plătiți reclama, traficul încetinește și, în cele din urmă, se oprește. Un domeniu bine ales si înregistrat este o investiție unică și va genera rezultate pentru totdeauna.

Investiții în domeniu solid

Mai degrabă decât cumpărarea de proprietăți, un nume de domeniu corect este o investiție. Un nume de domeniu câștiga valoare în timp. Dacă considerați că un domeniu este într-adevăr un loc de desfășurare online a afacerii, este logic să investiți în cea mai bună „locație” pe care v-o puteți permite, iar atunci când doriți sa vindeți proprietatea sau afacerea, sunteți in avantaj.

Achiziționarea unui nume de domeniu interesant este singura opțiune pentru succesul tău in afaceri de aceea nu neglija acțiunea de înregistrare domenii, este esențiala pentru business-ul tău.

Domenii: IT

Skale Web Tech Srl

La SkaleWeb găsești soluții pentru găzduirea site-ul tău, indiferent dacă ești la început de drum sau ai o afacere care funcționează. Vrem să-ți oferim cel mai rapid web hosting iar pentru asta am...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →