De ce este necesar un examen psihologic pentru obtinerea permisului de conducere?

Publicat pe 23 Noiembrie 2016
Scoala de soferi Drive School Bucuresti

In momentul in care vine vorba despre examenul pentru obtinerea permisului de conducere lucrurile sunt destul de clare si impartite in doua: sala si traseul. Exista insa si testarea psihologica pe care multi o trateaza cu lipsa de importanta. Si ne mai intrebam de ce in trafic anumiti soferi mai fac lucruri necugetate desi se presupune ca au trecut printr-un examen serios.  

La scoala de soferi Drive School, punem accent pe importanta acestui examen psihologic intrucat ne dorim sa lansam in trafic numai acei soferi care dovedesc ca au capacitatea necesara pentru a conduce un autovehicul si dobandesc insusirile necesare pentru aceasta.

Iata care sunt motivele pentru care este necesar un examen psihologic

Intrucat atentia este una dintre insusirile primordiale pe care trebuie sa le detina orice conducator al autovehiculelor pe drumurile publice este mai mult decat necesar sa obtina un punctaj destul de mare nu numai sa treaca un test psihologic. De asemenea, spiritul de observatie si capacitatea de reactie rapida sunt alte doua insusiri care nu trebuie sa ii lipseasca unui sofer bun.

 Scoala de soferi Drive School colaboreaza cu cabinete de psihologie unde se gasesc experti in domeniu care pot sa efectueze teste prin care sa demonstreze cu acuratete daca un anumit candidat este apt psihic pentru a detine permisul de conducere, respectiv sa conduca autovehiculul. Prin intermediul unui test psihologic pentru permisul auto, se masoara capacitatile cognitive (perceptia, atentia concentrata, atentia distributiva, gandirea etc.) si aptitudinile psihomotorii care includ coordonarea si reactii complexe precum timpul de reactie, sincronizarea mainilor cu picioarele, autoreglare, rapiditate etc.

 Asadar, scoala de soferi nu este numai o simpla etapa necesara prin care trebuie sa treci neaparat daca vrei sa ai permis de conducere, este momentul in care se stabileste cu exactitate daca sunteti apt pentru a detine permisul.

 Informatii utile despre testarea psihologica

 Testarea psihologica dureaza 3 ore, in functie de particularitatile subiectului iar rezultatele pot fi contestate si se poate solicita repetarea examenului psihologic.

 Fara acest examen psihologic nu veti putea sa depuneti dosarul pentru sustinerea probei de la sala si traseul, fiind un document cu caracter obligatoriu in dosar, conform legislatiei in vigoare. Chiar si cei care detin un permis de conducere este recomandat sa faca frecvent cate un astfel de test psihologic pe masura ce inainteaza in varsta. Specialistii afirma ca o persoana echilibrata si stabila emotional poate trece aceasta testare chiar daca in momentul respectiv are emotii mari. Subiectii sunt detensionati inainte sa inceapa testarea propriu – zisa pentru a fi constienti de faptul ca este o experienta utila de autocunoastere si nu o obligatie politieneasca.

 Am discutat despre acest subiect intrucat multi ignora faptul ca este un lucru deosebit de important pentru a fi un sofer bun si nu o impunere din partea la scoala de soferi la care v-ati inscris. Totodata un sofer bun va sti intotdeauna cum sa reactioneze la situatii limita si acelasi lucru ne dorim si noi sa transmitem cursantilor nostri la aceasta scoala de soferi.

 Pentru a va inscrie dar si pentru a solicita informatiile necesare pentru a va inscrie la aceasta scoala de soferi nu trebuie decat sa utilizati datele de contact pe care le regasiti pe site-ul nostru www.driveschool.ro.

Director: Nicu Comandatu

Domenii: Investitii

Drive Impex srl

Pentru a deveni un absolvent de exceptie, Scoala de soferi Drive School Bucuresti va pune la dispozitie instructori auto cu experienta vasta, sali de cursuri dotate modern si orele necesare de...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!