De ce este piatra decorativă un element de design interior ce rezista timpului

Publicat pe 21 Aprilie 2021
Piatra naturală a atras dintotdeauna adepți, iar multe locuințe sau spații au fost înfrumusețate cu piatră naturală de-a lungul timpului. Deși piatra naturală este cunoscută încă din antichitate, ea nu și-a pierdut valoarea, nici eficiența și nici gradul de exploatare, precum în cazul altor tipuri de material, ci din contră, putem spune că asistăm la o creștere a numărului de persoane care aleg acest material. De ce este piatra naturală atât de apreciată chiar și după atâta timp? Iată care ar fi principalele motive pentru care se întâmplă acest lucru.

Piatra naturală a devenit accesibilă ca preț

Dacă odinioară piatra naturală era considerată a fi un produs de lux, în special din cauza prețurilor foarte mari, reglementarea și facilitarea importurilor a condus și la o scădere a prețurilor acestor materiale, astfel încât oricine să poată găsi piatra decorativa la preturi accesibile. Astăzi elementele din piatră naturală pot fi achiziționate din magazine specializate, sau poți pur și simplu să comanzi elementele de amenajare în funcție de dimensiunile dorite.

În general prețurile pot fi ușor mai ridicate în cazul granitului, fiind un material mai rezistent decât marmura și decât travertinul, fiindcă nu se zgârie și pentru că are un colorit mai complex și mai bine definitivat decât alte tipuri de piatră naturală.

Model unic, de fiecare dată

Piatra naturală decorativă trece testul timpului deoarece beneficiarii își doresc să fie unici, iar această unicitate iese în evidență chiar și atunci când vorbim despre propriile locuințe. Chiar dacă un anumit tip de granit este cunoscut pentru inserțiile strălucitoare, el poate avea diferite variații de nuanțe și culori, care nu vor fi regăsite la altcineva, iar acest lucru înseamnă adesea că fiecare element decorativ sau constructiv realizat din piatră naturală devine unic.

Piatra naturală schimbă aspectul oricărei case

Cu siguranță ai văzut imagini cu case amenajate într-un stil modern, folosind în acest sens piatra naturală și poate că te-ai întrebat dacă acele imagini sunt reale. Ei bine da, marmura, granitul și travertinul pot oferi oricărei locuințe imaginea de lux și de bunăstare, schimbând complet felul în care arată aceasta. Fiecare material în parte aduce cu sine ceva nou și merită de fiecare dată să investești în piatră naturală pentru a amenaja cu gust zona scărilor, a teraselor, a glafurilor și pardoselilor, sau chiar a elementelor de utilare a băilor și bucătăriilor.

Piatra naturală este foarte durabilă

Dacă privim puțin gradul de rezistență al pietrei naturale în stare pură, în munți întregi și cariere de piatră, vom constata că acesta este foarte ridicat. Piatra naturală se păstrează perfect în condiții de ger, zăpadă, ploaie sau temperaturi foarte ridicate, fără să își modifice proprietățile, pentru aceasta, extrapolând, ne dăm seama cât de bine se comportă piatra naturală atunci când este prelucrată, lustruită și dată în exploatare, fiind protejată împotriva factorilor externi cu lacuri de impermeabilizare. Răspunsul este simplu, piatra naturală rezistă pentru mulți ani fără probleme, nefiind nevoie de reparații, mai ales dacă suprafețele sunt curățate conform specificațiilor specialiștilor. Practic vei vedea că beneficiarii unor amenajări realizate cu piatră naturală nici nu vor avea motive să schimbe ceva la nivelul camerelor placate cu piatră naturală și nici nu vor avea motive să facă acest lucru, deoarece piatra naturală se păstrează suficient de bine.

Piatra naturală este un material al cărui frumusețe nu va putea fi egalată niciodată, indiferent de tipul materialelor compozite care încearcă acest lucru. Naturalețea este unul dintre punctele forme ale materialului, ca și frumusețea și durabilitatea, iar aceste lucruri ne fac să alegem piatra naturală decorativă și acum, însă cu siguranță și pe viitor.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!