De ce este recomandat sa verifici intotdeauna definitii intr-un dictionar

Publicat pe 30 Octombrie 2018
Dictionarul explicativ al limbii romane este un dictionar cu un numar de peste 62000 de definitii a unor termeni pe care ii intalnim mai mult sau mai putin in conversatiile de zi cu zi.

Special create pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa isi imbogateasca vocabularul, dictionarele reprezinta solutia ideala in cazul in care se doreste aflarea sensului unui cuvant sau a unor expresii.

Conform cercetarilor in domeniul lingvisticii dictionarul este folosit inca din cele mai vechi timpuri. Tablitele cu scriere cuneiforma care s-au gasit pe teritoriul Imperiului Akkadian reprezinta dovada clara ca folosirea dictionarelor explicative dateaza inca din jurul anului 2300 i.Hr.

Care sunt beneficiile cautarii de definitii pentru cuvinte necunoscute in DEX

1. Imbogatirea vocabularului

Poate una dintre cele mai importante aspecte ale folosirii unui DEX atat in varianta traditionala cat si dictionar online precum dexonline.net este aceea de a ajuta utilizatorul sa isi imbogateasca vocabularul intr-un mod rapid si usor.

Definitiile care insotesc termenii au rol de a explica intelesul cuvintelor intr-un mod cat mai util prin sinonime si metode care ajuta la dobandirea unui vocabular vast si cat mai complet.

Aceasta metoda de imbogatire a vocabularului este introdusa inca din clasele primare cand elevii sunt incurajati sa aiba tot timpul la ei un dictionar de sinonime, antonime sau explicativ.

2. O integrare cat mai buna in societate sau in mediul de munca

Vocabularul si modul de a se exprima al unei persoane afecteaza in mod direct felul in care aceasta se integreaza intr-un colectiv si este perceputa de cei din jur. Modul in care anumiti termeni si expresii sunt folosite poate afecta direct drumul catre o cariera reusita.

Un dictionar ajunge sa fie de-a dreptul indispensabil in anumite domenii pentru a avea succesul dorit. Un vocabular cat mai bogat si capacitatea de a folosi termeni cu sensul corect si definitia de dictionar este semnul unei minti agere si antrenate, o persoana devotata cu dorinta de a se dezvolta in mediul in care se regaseste.

Modul in care ne exprimam afecteaza direct imaginea cu care cei din jur ne percep.

3. Folosirea unui dictionar creste direct procentual cu succesul in cariera

Studii de specialitate sustin ca succesul in afaceri este strans legat cu modul in care o persoana se exprima, termenii pe care ii foloseste si modul in care stapanesc un anumit limbaj. Folosind un dictionar de specialitate sau dictionar de sinonime orice persoana isi poate imbogati abilitatile de a comunica cu minimum de efort, iar prin aceste metode cresc considerabil si sansele unei promovari in domeniul practicat.

Domenii: Educatie

Pro Intersoft 2010 SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →