De ce Investiția în Programe de Corporate Wellness este Cheia pentru Creșterea Productivității și a Retenției

Publicat pe 29 Martie 2023
Pandemia a adus o serie de provocări pentru companiile din întreaga lume. De la lanțuri de aprovizionare întrerupte la aranjamente de lucru la distanță, companiile au fost nevoite să se adapteze la noi moduri de lucru pentru a rămâne pe linia de plutire. Cu toate acestea, una dintre cele mai presante provocări a fost menținerea productivității și reținerii angajaților în mijlocul multiplelor incertitudini și tulburări.

Adevărul este că angajații s-au chinuit să rămână motivați și concentrați în timpul pandemiei. Odată cu estomparea granițelor dintre viața profesională și cea de acasă, stresul pandemiei și sentimentul general de izolare, nu este surprinzător faptul că mulți angajați se simt epuizați și deconectați.

Aici intervin investițiile în programe de Corporate Wellness. Oferind angajaților instrumentele și resursele de care au nevoie pentru a avea grijă de bunăstarea lor fizică, mentală și emoțională, companiile nu doar că pot să sporească productivitatea și retenția, ci și să creeze un mediu mai pozitiv și favorabil la locul de muncă.

Cercetările au arătat în mod constant că programele de corporate wellness au o serie de beneficii pentru angajați, de la reducerea stresului și îmbunătățirea sănătății mintale până la creșterea activității fizice și la stimularea unui sentiment de comunitate. De exemplu, un studiu realizat de International Foundation of Employee Benefit Plans a constatat că 60% dintre angajații care au participat la un program de wellness au raportat o satisfacție sporită la locul de muncă, iar 70% au raportat o motivație crescută de a-și îndeplini îndatoririle de la locul de muncă cât mai bine.

Aceste beneficii nu sunt excelente doar pentru angajați. Companiile care investesc în programe de wellness corporativ pot vedea o serie de beneficii pe termen lung, cum ar fi costuri reduse de asistență medicală, angajare și reținere îmbunătățite a angajaților și productivitate și profitabilitate crescute. De fapt, un studiu realizat de Harvard Business Review a constatat că pentru fiecare dolar cheltuit pe programe de wellness, companiile s-ar putea aștepta la o rentabilitate a investiției de 1,50 până la 3 dolari.

La Wellzone, înțelegem importanța investiției în bunăstarea angajaților. De aceea, oferim o gamă largă de programe de wellness corporativ concepute pentru a satisface nevoile unice ale fiecărei organizații. De la gestionarea greutății corporale și gimnastică preventivă la coaching de wellness și masaj la birou, programele noastre sunt concepute pentru a promova sănătatea fizică, mentală și emoțională, încurajând în același timp un sentiment de comunitate și conexiune la locul de muncă.

Dacă doriți să creșteți productivitatea și păstrarea angajaților într-o lume post-pandemică, soluția este investiția într-un program de corporate wellness.


Fiber Techno Design SRL

Wellzone® este o companie B2B, specializată în wellness și wellbeing, care vizează exclusiv zona corporate, fiind o soluție indispensabilă în completarea pachetului de beneficii oferit angajaților...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!