De ce nu reusesti sa te tii de sport?

Publicat pe 19 Februarie 2020
Omul modern vrea să aibă o formă fizică bună, cu beneficiile de sănătate aferente. Și totuși, după ce-și alege o activitate sportivă, multă lume abandonează. Din varii motive. Noi o să analizăm aici doar situația din domeniul în care ne pricepem- cel al fitness-ului. Așadar, de ce nu reușești să te ții de sport?

Din experiența trainerilor noștri, am identificat câteva cauze comune. La care, evident, avem și soluții. Să le luăm pe rând:

1. Nu am timp

Te antrenezi la sală o vreme, dar ai mereu senzația că ai orarul prea încărcat, iar sportul îți răpește din timpul prețios. Și într-o bună zi, rămâi acasă de-a binelea, pentru că, nu-i așa, nu ai timp să faci mișcare la sală și o să te duci să dai câteva ture de teren sau o să fugi câțiva kilometri prin oraș. Cândva. De fapt, niciodată. Pentru că lipsa de timp e doar o scuză.

Soluția:

Gândește-te la cât timp petreci scrolând fără țintă pe telefon, sau trântit pe canapea, privind la televizor, ronțăind câte ceva. Destul de mult, nu? Lasă scuzele și fă un drum până la sală. Antrenorul tău personal e acolo și va face ca timpul petrecut în sala de fitness să fie folosit la maximum. Starea de bine de după antrenament și beneficiile pentru sănătate merită câteva zeci de minute din timpul tău.

2. M-am plictisit

Aceleași exerciții și nu se întâmplă nimic. Nu e de mine. Mai bine fac ceva interesant.

Soluția:

Antrenorul tău personal e gata să-ți creeze un program personalizat. Să alterneze exercițiile și să-ți prezinte altele noi. Nu există un singur drum spre succes. Dacă ceva te plictisește, un trainer personal, care are cunoștințe solide de specialitate, va ști să-ți trezească interesul cu metode alternative. Sunt nenumărate tipuri de exerciții și combinații pe care le poți explora. Antrenamentele pot și trebuie să fie plăcute!

3. Așteptări prea mari. Vreau rezultate acum!

Te-ai hotărât să te antrenezi ca să slăbești, să fii slim fit, să ai tonus de invidiat, să faci mușchi puternici. După o săptămână, două, de antrenament nu vezi nimic nou în oglindă, dar te chinuiește febra musculară. Mai bine te lași.

Soluția:

Antrenorul tău personal, care te ajută să fii sincer cu tine însăți/ însuți, în primul rând. Adică să realizezi unde te afli, din punct de vedere al formei fizice și ce obiective să-ți stabilești. Obiective SMART, ca în orice proiect. Aici, forma ta fizică și implicit sănătatea constituie proiectul de viitor. Cât de îndepărtat, asta ține de mulți factori, dar în primul rând de tine.

E clar că e nevoie și de o doză de voință, ca în orice domeniu. Dar dacă nu vrei să participi la vreun concurs în următoarele două săptămâni, lucrurile pot fi interesante și plăcute. Înveți împreună cu antrenorul tău personal. Programele și sesiunile de antrenament se ajustează în permanență, în funcție de progresele pe care le faci, de eventualele perioade de stagnare, care trebuie depășite lucrând inteligent și aplicat

.

4. Nu scad în greutate. Ba chiar am pus ceva pe mine.

Nu reușeșc să slăbesc, burta e tot acolo, aripioarele n-au dispărut. Mai bine fac altceva.

Soluția:

Dieta personalizată. La FUTURE TRAINING știm că nutriția are un rol hotărâtor în atingerea obiectivelor pe care ți le-ai stabilit. Consiliereaface parte din experiența unică pe care ți-o oferim. Stabilim împreună ce și cum trebuie să pui pe masă ca să ajungi și să menții forma pe care ți-o dorești.

Domenii: Lifestyle

CRIS DIGITAL BRANDING SRL

Brandion este o agentie de branding, marketing si design. In gama de servicii oferite de Brandion se numara: Digital marketing (SEO, SEM, PPC, Influencer Marketing),  Branding de produs...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →