De ce să oferi angajaților tăi acces la consultații medicale online

Publicat pe 31 Ianuarie 2022
Cel mai important atu al oricărei afaceri este forța de muncă. Pe o piață din ce în ce mai competitivă, important este să oferi angajaților avantaje, nu doar de tipul salarial, ci și de altă natură.

Unul dintre cele mai bune beneficii pe care le poți oferi este și posibilitatea consultațiilor online, adică a telemedicinei. Află din cele ce urmează ce este telemedicina și ce avantaje poate prezenta pentru angajații tăi, dar și pentru medici.

Ce este telemedicina

Telemedicina sau consultațiile medicale online reprezintă o metodă modernă de furnizare a serviciilor medicale care depășește barierele geografice și permite comunicarea instantă între pacient și doctor. Pacientul nu trebuie să se deplaseze până la o unitate medicală, ci pur și simplu trebuie să să asigure că are o conexiune stabilă la internet.

De multe ori, o consultație de acest tip va fi mai mult decât suficientă pentru a diagnostica și oferi un tratament pentru o mulțime de afecțiuni. În plus, consultațiile medicale online oferă și o variantă optimă de monitorizare a pacienților pe parcursul unui tratament.

Ce avantaje și dezavantaje prezintă telemedicina

Printre cele mai importante avantaje prezentate de această metodă de comunicare putem enumera:

  • Accesul la specialiști din orice oraș al României;
  • Consultații mai puțin costisitoare decât vizitele propriu zise;
  • Economisirea timpului, atât pentru pacient, care nu trebuie să parcurgă drumul, cât și pentru medic;
  • Scurtarea timpului de așteptare pentru consultațiile online, față de cele fizice;
  • Evitarea contactului cu alți pacienți, avantaj evident mai ales în cazul pandemiilor sau în cazul în care pacientul suferă de alte boli contagioase;
  • Posibilitatea de a primi rețete scrise chiar și prin acest mediu de comunicare;
  • Posibilitatea de emitere a recomandărilor medicale.

Desigur, există și anumite dezavantaje, după cum urmează:

  • Posibilitatea de a descoperi în timpul consultației online că o vizită fizică va fi până la urmă necesară pentru a stabili un diagnostic corect sau pentru alegerea tratamentului;
  • Prelungirea procesului de stabilire a unei relații de încredere între medic și pacient, din cauza lipsei interacțiunii fizice;
  • Posibilitatea ca lipsa unui control medical fizic să ducă la îngreunarea procesului de acordare a diagnosticului medical;
  • Posibilitatea ca pacienții/medicii să se confrunte cu probleme tehnice în cadrul comunicării.

Nu în ultimul rând, și instituțiile medicale se bucură de anumite avantaje, grație acestei noi metode:

  • Costurile de întreținere pentru clinici sunt reduse;
  • Scade numărul de programări anulate;
  • Cresc încasările;
  • Se îmbunătățește relația medic-pacient deoarece evaluările periodice ale stării de sănătate pot fi respectate cu mai multă strictețe.

Cum pot fi accesate serviciile de telemedicină?

Evident, în calitate de angajator, primul pas va fi să închei un contract cu un astfel de prestator de servicii medicale și apoi să-ți informezi angajații de existența acestor servicii.

Pentru angajat, primul pas va consta în alegerea specialității la care dorește o consultație. Va avea de ales dintr-o listă destul de cuprinzătoare care include, dar nu se limitează la: alergologie și imunologie clinică, boli infecțioase, stomatologie, cardiologie, chirurgie generală, homeopatie, medicină de familie, nefrologie, nutriție, pediatrie, psihologie, reumatologie, etc.

Pasul următor va consta în alegerea tipului de consultație online, iar pacientul va avea de ales de obicei între consultații prin mesaje e-mail, prin chat sau prin apel, cu sau fără componentă video. Pentru programare pacientul va completa un formular.

Oferă această opțiune angajaților tăi și aceștia vor fi cu siguranță recunoscători, mai ales dacă sunt obișnuiți să lucreze de la domiciliu.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!